tisdag 26 juni 2012

"En konstfundering denna Tisdag.........!"

Ännu en gång har den Gode InstallationsMästaren Spencer Tunick gjort en mastodont Performance.
1 700 glada nakna statister deltog, målade antingen i rött eller guld. Allt detta gjordes som en hyllning till Richard Wagners opera Ringen i samarbete med Bayerska Statsoperan.

I min hjärna finns det så många funderingar kring detta projekt så att jag faktiskt får ont i huvudet. Självklart gillar jag det, hur kul som helst. Man kan se hans projekt ur ett större perspektiv, själv går jag alltid in på individnivå och detaljnivå i mina tankar.

Tänk om man deltar, är målad i rött och hamnar brevid sin granne som man är lite osams med, låt säga att hon eller han är målad i guld! Kanske blir man överlycklig, grannen som man tyckt varit en idiot visar sig att också vara en Vän av den goda konsten........eller är han kanske bara en riktig "fluktare" som tar chansen att spana in brudar? Vad säger man?
"- Oh gud, va töntig du ser ut i guld!" Ja, Ni fattar......fullt med Oumberliga tankar och funderingar helt enkelt!

Det var ett tiotal Svenskar med i Wagnerinstallationen, titta på fler bilder här, kanske hittar du din granne!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Operavän i Cyberrymden.

6 kommentarer:

Marina sa...

Världen är full av idéer - mer eller mindre mysko... sedan kanske det är fullt normalt att vakna en morgon och ha fått idén att ta av en massa människor kläderna och måla dom i rött och guld...vad vet jag...
Ha en bra dag oavsett vilken färg du väljer att ikläda dig!

desperat hemmafru sa...

Ha, ha vad kul att du har med denna bild! Hörde om detta konstprojekt på de tyska nyheterna här om dagen. Hur coolt som helst. Så här i efterhand kan jag tycka att det hade varit kul att vara med. Bilderna är ju så coola och det inslag de hade på tv var fantastiskt häftigt. Tänk vad mycket tokigheter man kan göra i konstens namn :-)

Renée sa...

Jag blir lite fnittrig när jag ser alla karlar med sina små snuttar de har mellan benen (ursäkta, du är ju en man men jag kan inte låta bli). dock är det ett häftigt spektakel måste jag medge!

Ezter sa...

Tack för titt hos mig :) Jag har kikat in här någon gång innan, dock utan att kommentera! Ni verkade ha en fin midsommarafton!

Milla sa...

Konst...exhibitionism inslaget i ett färglatt paket. Inte en dum idé, inte dum alls. Näe, jag fattar inte grejen med sådana där spektakel men smaken är som baken, antingen röde eller guld.
Ha en fin kväll.

BP sa...

Såg det på tv. Å vet du vad min första, spontana tanke var:
"Herregud, hur får dom bort färgen sedan?"
Ja, så är jag funtad....