fredag 15 februari 2013

"Äntligen fast ändå för sent.......!"


Äntligen, fast ändå lite försent! Hoppas ingen blir ledsen eller känner sig påhoppad. Jag tycker faktiskt att de flesta jag träffar är lite "tråkiga". Ta det här med Alla Hjärtans Dag igår exempelvis, inget fel alls med det, men vad fan är det folk köper till varandra. Blommor, choklad och gelehjärtan, WTF är det, sådant blir man ju bara seg i lådan av.

Tycker faktiskt att man ska anstränga sig lite mer för varandra. Som ni vet så håller jag på att starta upp ett Galleri i Gamla Stan här i Stockholm, just nu håller jag på att skapa så många kontakter som möjligt och det måste jag säga att Internet är helt fantastiskt på att hjälpa till med detta.

Fast detta forum är mycket "platt", krävs många förklaringar och infallsvinklar för att få folk att förstå vad det egentligen är för något man menar. Som mitt Gallerinamn exempelvis "Gallery Erotic Banana of Sweden" är ju faktiskt en parodi på vad man i utlandet förknippar Sverige med. Sverige har aldrig varit "syndens näste" och helt otroligt så lockar "det" fortfarande turister hit, man tror sig kunna finna något här som egentligen aldrig funnits.

Som sagt och det behöver inte vara "synd och erotik" för att platsa på Gallery Erotic Banana of Sweden inte. Självklart så kan det även bara vara ren och skär kärlek eller faktiskt bara underbart sjukt kul som exempelvis Jaime Hayons verk.

När jag för första gången såg bilden ovan för några år sedan blev jag galet förtjust, precis så där vill jag uttrycka min kärlek till min Kära Hustru....hm...den Blåa Kaninen i ett inlägg nedan fungerade inte riktigt på henne...hm..konstigt...fast det är en annan historia.

För ett halvår sedan så hittade jag den gröna kycklingen till salu, lite skadad var den, men jag fick ett bra pris. Nu har en konstfackelev hjälpt mig att renovera den. Tråkigt nog vet ingen i konstvärlden vart den underbara vaderade tröjan tagit vägen.

Ja, i vilket fall som helst så planerar jag att väcka min Kära Hustru med ett kuckilku på påskafton och eftersom jag inte fått tag i bildens originalkläder så får jag väl rida som Gud skapade mig.

Skriv nu inte att Ni inte tror att hon blir uppeggad, det tror inte jag heller, fast hon kommer helt klart bli det när jag sålt kycklingen vidare för många fler sköna slantar än jag köpte den.

Njut nu av Fredagen och skön kommande helg och självklart gör ett cyberbesök i Jaime Hayons studio!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Tupp i Cyberhönsgården!

6 kommentarer:

Marina sa...

Ha en alldeles jättebra helg själv!

Baronessan sa...

Inte blir du väl seg i lådan av blommor!? Du ska ju inte äta dom.
Kycklingen är ju fantastisk. Eller jag tycker nog mer att det är en höna faktiskt.
Jag tror att din fru blir glad om du kommer kacklande i bara mässingen istället för den där hiskeliga dressen. Glad fredagskram!

BP sa...

Jag gillar kyckligen skarpt! Den är i min favo färg och den skulle platsa utmärkt på vår balkong:-)

desperat hemmafru sa...

Alltså, nu gör du mig så där osäker igen. Vad är sanning och vad är dikt? Gillar den gröna kycklingen/hönan/tuppen/fågeln. Det översta fotot påminner mig om en modern porslinsfigurin jag sett någonstans. Det understa fotot skulle verkligen kunna indikera att du talar sanning...

Go helg på dig och din familj!

Anonym sa...

Dig på den naken? Klart hon kommer att bli glad. Kukelikuk på er ♥

desperat hemmafru sa...

Jösses vad jag har letat efter de där porslinsfigurerna. Hittade dem äntligen och han heter Jamie Hayon som formgivit dem. Men så ser jag nu att du t o m taggat hans namn... Fan så mycket tid till ingen nytta. Klart du visste det?!

http://www.lladro.com/figurines/01007256-THE_ROCKING_CHICKEN_RIDE/;jsessionid=020IEUNSWGUR5QFIDAFSFFGAVAMAUIWB

Men denna figur "THE ROCKING CHICKEN RIDE" från 2008 är formgiven av Raul Rubio för Llardó om jag fattar rätt?