onsdag 12 augusti 2009

"Att våga ge sig ut i världen"!



"Att våga ge sig ut i världen" får bli rubriken på dagens inlägg, men den rubriken menar jag inte bara att resa ut i verkliga livet, utan också att prova på något annorlunda och nytt och inte bara köra på i gamla "hjulspår". (Visst är det otroligt att Oumberlige Peter har börjat använda liknelser, har ju tidigare skrivit vad jag tycker om det, men eftersom detta inlägg just handlar om "förändring så passar det mer än väl just nu)
Jag har ju mina två bloggar dels den här och sedan http://www.jernsaxen.blogspot.com/ min blogg om fysisk smärta, sjukvård, rehab, mm Jernsaxenbloggen är ju en tydlig blogg med en tydlig profil, med Oumberliga är det lite annorlunda, började med visionen att handla om Oumberliga ting i ordets rätta bemärkelse, möbler, antik och inredning. Jag tar visserligen upp sådant fortfarande men numera är det helt klart mest Oumberligatankar och upplevelser jag skriver och berättar om.
Det dagens fundering gäller är just det här med hur mycket variation vill vi egentligen ha, i bloggvärlden så har de flesta bloggar en tydlig nisch, i min "lilla bloggsosfär" är det mest inredning, foto och design som gäller. Blir glad att jag "välkomnats" i dessa världar av de flesta, dock inte alla.
Ser det tydlig nu efter nästan ett års bloggande, vissa håller hårdnackat på sin profil och gör inga avvikelser ifrån sin "affärsidé". Nu begär jag absolut inte att man ska ändra på sin "profil", nej, absolut inte men man blir ju extra glad när nischade bloggainnehavare faktiskt svarar och man får "kontakt" över "bloggränserna" trots skillnaderna i bloggarna. För det är ju skillnaderna som berikar. Se på bilderna ovan som jag tog på Öland (dagen efter händelsen på campingen som jag skriver om i inlägget nedan), på bilderna Tage och Tilda som jag "adopterat" ifrån Veronica Tingvall som har den livsbejakande bloggen www.ulligagulligasaker.blogspot.com Dessa två "möss" skapade mycket debatt och prat vid fotograferingstillfället och satte igång fantasin både på ett flertal vuxna och barn. Först reagerade några vad är det där för "knäppis" som ligger och fotograferar två tygfigurer mitt på gångvägen till havet. Jag berättade då för de "nyfikna" att det är familjen Olofssons maskotar som nu är ute på sin första riktiga långa resa. Okej, andra resa blir det eftersom de reste ifrån Veronicas hem i ett kuvert hit till Stockholm. För barnen som kom ned tidigt på stranden för att leka så blev jag en livslevande Staffan Westerberg fast med den skillnaden att Trädgårdsmössen Tage och Tilda står för allt vackert och trevligt i världen och inte alls någon "storpotät" i underjorden!
Nej, Tage och Tilda som är två trädgårdsmöss i sina bästa år är nu ute och upptäcker världen, både i stort och smått. De kommer att dyka upp då och då både här och på Jernsaxen bloggen för att se på "världen" med nya ögon! Hoppas också att vi i bloggvärlden vill "öppna våra ögon" och "kliva in" i varandras bloggvärdar för att förhoppningsvis se på saker kanske med just nya ögon! Som sagt inga svar, inga frågor, bara en stilla fundering och tanke ifrån Oumberlige Peter!

5 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Oh vilka härliga bilder och ord :-)
Kul att de får se sig om i världen lite.

Jag är lite dålig på att besöka bloggvänner just nu eftersom jag MÅSTE bli klar med min uppsats om Astrid Lindgrens ensamma barn innan helgen...

Hoppas ni har det bra
Kram/Veronica

Emma sa...

Vad roligt att du skrev några rader hos mig :) Jag blir alltid så glad när någon kommenterar mina inlägg. Hoppas att du hade det bra på Öland. har skummat igenom din blogg och vet att jag kommer läsa den ikväll (har lunchrast nu så jag hinner inte läsa så långt innan plikten kallar:)) Den verkar mycket intressant. Ha det så bra!

Susanne sa...

Nej det är inte roligt när det Fastnar ..Det kan man ju inte säga att du gör precis..jag tycker om att läsa all möjliga bloggar..Alla har vi något vi vill säga eller visa..Kul när det är lite annorlunda..Nu ska jag kika in på Jernsaxen oxå..Hej..Susanne

strömmas sida sa...

Vilka härliga mjukisar som är ute
på turne med er.

Jag tycker också att det är kul att
kolla in olika bloggar och inte bara
hålla mig till några av dom närmsta
man känner till.

Det var en fest som heter duga och
inte lätt att hitta på jättecampingar.

strömma

Baronessan sa...

Oj, ska man vara nissschjad (eller vad det heter) också. Det är inte jag. Jag bara "blajar" på.
När jag såg mössen tänkte jag på Jalle, Julle och Hjulius - varför då? Tygmöss på bilderna tilltalar mig. Mycket mer än bilder på frukostgröten...