måndag 16 juli 2012

"Kan det bli bättre.........!"

Klockan är 10 på förmiddagen och jag vaknar till efter en tidig tupplur. Ja, faktiskt har somnat till redan vid halv tio tiden på dagen. Har varit uppe sedan klockan 5 i morse, krattat, räffsat och sågat hela morgon, lägger ut mitt liggunderlag vid ängskanten på min tomt och somnar till........somnar till på ett sådant sätt, så tungt och så mjukt skönt att det känns som om hela kroppen dras emot marken. Hjärnan släcker inte ner totalt utan är pågång på ett lustigt sätt ändå, tar in alla skogen och ängens ljud samtidigt som det luktar gräs och jord.

Två veckors semester tog det innan denna känsla som jag beskrev ovan infann sig, så lång tid tar det att vara ned ordentligt mentalt. Har äntligen uppnåt mitt semestermål, mental frid och lugn.
Visst Oumberlige Peter vore inte just Oumberlige Peter om han inte låg och funderade även på sådant som borde åtgärdas både praktiskt och mentalt, men just i denna "slummer" så är allt så lugnt som det någonsin kan bli.

När jag vaknar till så ser jag precis det som du ser Käre Läsare, två bilar, en folkabuss och en husbil, familjen Olofssons fordon, bägge börjar komma till åren, men så fyllda med familjeminnen.
Reseminnen från när barnen var små, liv och lek, men självfallet även skrik och kiv.
Nu är bilarna inne i en ny fas, nu är det inte längre jag vid ratten och inte heller med på resorna, nu är det mina vilda vuxna partybarn som tar "Badmobilen" och "The Loowe Machine" och rullar ut på vägarna, påväg till konserter och annat bus.

Vad skall Oumberlige Peter nu hitta på nu då? Vi får se............hm....liten paus här....en liten broms har landat på min hand, ska låta den suga blod klart, folk säger ju att om myggor och bromsar får suga klart och inte bli bortvispade så blir det ett lindrigare bett.....väntan......väntan....väntan.

Sådär nu har bromsen sugit klart och flugit iväg, det rinner en liten blodsdroppe ifrån bettet...hm...nu börjar det svida....hm...nu kliar det också.....ingen skillnad alltså, nu vet vi det!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt Bromsbett i Cybersurret!





5 kommentarer:

conny sa...

Det stämmer att det tar en ganska lång tid innan man kan varva ner från alla måsten. Därför är en lång sammanhängande ledighet att föredra framför korta. Fast alla kan väl inte bestämma hur de ska lägga upp semestern förstås.

Jaha, njut i fulla drag oumberlige man, tids nog får du annat att tänka på. Hm..det där lät pessimistiskt, jag gör om:

Njut i fulla drag oumberlige man, snart kommer ännu bättre tider! Så där ja, nu blev det bättre! ;D

Milla sa...

Låter skönt! Nedvarvning är en livsnödvändighet. Njut av fler sådana dagar och låt nu inte Bromsen suga musten ur dig. Ha det gott!

BP sa...

En helt härlig bild och du lyckades till och med pricka in solen. Bra, bara en så'n sak denna sommar.
Är du masochist eller???!!! Att låta en insekt massakrera dig på det sättet - nej tack du;-)

Marina sa...

Helt underbart - mental lugn och ro, det är semester på riktigt!

Cici sa...

Nej, det låter som det bästa tänkbara. Förutsatt att ni inte har svärmar med mygg, knott och broms. Ha det fortsatt gott!