torsdag 27 november 2008

Lite av rekord för orientaliskt....


Prakturna, cloisonné,Qianlong(1736-95) Daterad Qianlong jiachen motsvar år 1784. Emakjerad prakturna i förgylld koppar höjd 70 cm. Har ingått i en privat äldre samling. Utropet var 80 000-100 000 slutligen efter rekordlång budgivning så slutade det på osannolika 2 150 000. Kinesisk samlare som för tillbaka sina klenoder.
Mvh från Peter

3 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Vad roligt att du hittade till min blogg! =)

Jag kommer gärna hit och läser och tittar på vackra saker igen. Även om man inte har råd att köpa kinesiska vaser, gnistrande ringar och underbara antikviteter, så kostar det inget att titta på och njuta av dem!! ;)

oumberligating sa...

Verkligen mycket fina bilder på din blogg, ser att du varit inne på bägge och satt ditt bomärke, trevligt. Nej, det är verkligen få förunnat att kunna köpa sådana saker, men som sagt det är trevligt att titta på. Men jag har fått några mail om alla dessa dyrbarheter varför jag visar dem, det finns faktiskt inte så många bloggar med de föremålen, knappt en enda, medans det finns små virkade tomtar och liknande i tusental. Obs: Inget ont i det enkla och lilla, men man måste ju sticka ut lite och sedan är det spännade föremål med en spännande historia mvh Peter

Fru Pusselbit sa...

Läste att den förra familjen ett tag hade använt den som ett paraplyställ!!
svar
Kul att du tycker att min blogg är läsvärd! Jag försöker få med lite av varje i den, men samtidigt en hel del om min och min familjs vardag. Har en del släkt och vänner på andra platser som kan läsa och följa med i vad vi gör. Min man kommer nog aldrig att skaffa sig en blogg, han är inte så mycket för att skriva... ;)