söndag 11 november 2012

"Herr och Fru Olofsson köper konst Del II.....!"


Det blir ju helt fel ordningsföljd på den här bloggen, inlägget under detta ska läsas först. I vilket fall som helst så lämnade vi Stockholms Auktionsverk och begav oss till Bukowskis istället i jakten på vår egen optimala konstbröllopspresent.

Lilla Frun alias PocketHexan har en mycket sägegen humor. Helt plötsligt så ropade hon på mig:
"-Peter! Kom, nu har jag hittat en tavla som passar till dig! Svinfångsten heter den....haha...!"

Skulle det vara roligt? Lilla Frun brukar kalla mig för "djäkla svin" när jag är lite dum och hon på dåligt humör! Fast ju mer jag tittar på denna tavla, desto mer gillar jag den, tråkigt nog ligger den lite över vår budget med 20 000-30 000 som startutrop, men som det "svin" jag är så kan jag ju alltid lägga ett "skambud"!

Willem Andersson Född 1980 "Svinfångsten". (d)
Signerad Willem Andersson och daterad 2008. Olja, tusch och gouache på papper, 50 x 65 cm.
Mer här.

Nej Kära Vänner, det håller inte! Farsdag idag, "en man måste göra vad en en måste göra". Njut av en alldeles egen liten konstrunda, besök Bukowskis och Stockholms Auktionsverk i helgen, kan du inte ta dig dit fysiskt så finns ju "nätet" som tur är och det går ju hur bra som helst att "bjuda" på konstverken via nästet också!
Ha det Bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Klicka för förstoring på bilden, är inte det andra svinet ifrån vänster riktigt söt! Lite lik mig faktiskt, ett alltid förvånat ansikte i vår underbart galna värld!

4 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Låter som att det hade varit kul att gå på konstvisning med er två! Hade gärna följt med. Jag tycker sådant är jättekul, medan mannen bara är måttligt road. Två tavlor med viss humor ni hittat. Jag hade nog haft svårt att hänga upp någon av dem i mitt hem. Gärna med humor, men också estetiskt vackra vill jag att mina tavlor ska vara. Inte "otäcka", eller sådana som kan väcka olust. Sådant stöter man på tillräckligt av i livet i alla fall tänker jag. Eller så har jag bara ett svagt sinne... Och så tittar jag mig just i denna stund runt omkring mig och konstaterar att knappt en tavla på väggen uppfyller detta kriterium... Mina tavlor har i stället någon form av personlig bakgrund, men få är särskilt iögonfallande eller kluriga i sina budskap. En ögonöppnare för mig faktiskt. Dags att börja köpa en annan typ av konst! Tack för de fräscha idéerna och en trevlig fortsättning på söndagen!

Lycka till i fortsättnigen med ert konstprojekt!

Elle sa...

Nu vet jag inte vilken av bilderna som är mest "svinaktig" - den första eller andra... ;-)
Jag ser mig omkring - som desperata hemmafrun ovan - och upptäcker att jag egentligen inte har någon konst uppsatt på väggarna alls. Jag var glad över att vi (efter fyra år) nu äntligen har hängt upp ett par gardiner. Nu är det bildernas tur. Får se vad det blir - Jag har faktiskt en Ulrika Hydman Vallientavla som pappa skänkte mig till jul för många år sen. Antagligen för att han tyckte att den var så j-a ful...
Ha en fortsatt skön farsdag!
Kram

Marina sa...

En sån härligt bisarr tavla!!

Anonym sa...

Intressant, det är svinen man fäster blicken på men det finns ju så mycket mer att se. Vad är det för rum egentligen, de övriga föremålen är rätt udda också, en liten björk i en hink,en till björk, bröllopsfotografi, huvuden, en burk med ett mansansikte..eh vad vill man säga med denna tavla??Det går ju inte riktigt att ogilla den, fast ändå vill man det på nått sätt/C