lördag 13 april 2013

"Guds gåva till kvinnan...hm..drömma går ju alltid....!"

På mångas begäran....bilden på Oumberlige Peter vid Medelhavets strand, Saint Tropez Frankrike. Okej, nu ljög jag igen....det var en kompis ifrån Patientföreningen Jernsaxen som ringde och frågade om internationellt handikapptillstånd gäller vid uppställning av husbil i storstäderna i Frankrike.

Vi hade inga som helst problem med det, men så beror det lite också på min Kära Hustrus charm när trafikpolisen klagade när vi bott tre dygn vid stranden längs strandpromenaden i Saint Tropez, sedan kan man ju spela lite dum, det är jag bara att kolla på min blick på fotot ovan......mannen som gav ordet "fågelholk" ett ansikte.

"Helt slut" är nog det rätta ordet, på bilden har vi precis parkerat och öppnat alla fönster och takluckor och låter den ljumma Medelhavsbrisen svalka våra sargade kroppar, för det var precis så det var denna gång för några år sedan. Jag hade varit svårt sjuk i fästingburen neuroborrelia i över ett år, ännu ej frisk och Lilla Frun hade legat sammanlagt 4 månader på sjukhus och rehabhem efter sviterna av ett svårt smärtskov.

Några veckor innan bilden togs så var jag på Banken och lånade "röven" av mig och köpte en Husbil, jag åkte direkt till det Rehabhemet där Lilla Frun sakta höll på att "tyna bort". Jag backade upp på baksidan vi Hemmets lastkaj och där kom husbilens dörr i exakt jämnhöjd så Lilla Frun kunde baxas in med hjälp av mig och personalen. Där "vårdade" jag min Kära Hustru i några dagar innan vi kunde ge oss iväg. Det blev en resa över Alperna, längs med Napoleon Bonapartes väg, fast det blir för långt att beskriva här. Ju längre bort vi kom ifrån Sverige och Svensk sjukvård desto mer återvände livet till Lilla Fruns misshandlade kropp. Kan tillägga att Lilla Frun låg nerbäddad hela resan, fastspänd med lastband, vanliga bälten fungerar dåligt när man ligger ner. Våra barn turades om att sitta fram eller ta hand om sina Mamma bak i bilen. Fördelen med Husbil är ju att man både har toalett och kök med sig, annars hade det aldrig gått.

Har just meddelat mitt jobb att jag inte tar någon klassisk sommarsemester i år, utan tar semester i slutet av sensommaren, självklart lockar Medelhavet igen. På Måndag skall Husbilen in på service får se hur mycket av "reskassan" som går åt till den kostnaden.

Fast mat behöver vi inte köpa, har minst 200 olika konserver på landet.....hm...ja, det är också en annan historia.....man blir lite "nojjig" av fästingburen borrelia, så jag köpte på mig ett eget bredskapslager av mat till vårat ganska isolerat belägna sommarställe....i fallatt "ryssen" skulle komma! (ler)

Hm igen.....vart ville jag komma med detta inlägg då? Inte en djävla aning....kanske bara "drömma mig bort lite", minnas en stund av "hopp" eller en viktig vändpunkt i Familjen Olofssons liv.

Sedan hade jag velat skriva om pensioner, ekonomi när man är sjuk mm......men då förtar vi den härliga "helgstämning" som jag faktiskt bär inom mig trots att jag ska jobba idag!

Vart var jag nu igen då? Jo, "Guds gåva till Kvinnan" är en boktitel, har skrivit om det förut, tycker det är himla kul, för visst har Ni Tjejer råkat ut för Mannen med stort M, som stirrat med blöt blick och försökt se ut som han just är den Man Ni gått och väntat på.......i värsta fall är ni gifta med honom redan som i min stackars Frus fall. (ler)

"Boktitelitel: Guds gåva till kvinnan. Att män har en olycklig tendens att betrakta sig själva som en Guds gåva till mänskligheten (och i synnerhet kvinnorna) är väl känt. Denna förvillelse och förblindelse tar sig ibland uttryck i ett omotiverat poserande med uppknäppt skjorta eller ännu värre bar överkropp och säng kammarleende. Män tycks i alla tider ha hyst samma övertro på sig själva som förförare. Och framför en kamera är en man i sina egna ögon alltid oemotståndlig. I Guds gåva till kvinnan har vi samlat några av de bästa, det vill säga roligaste, pinupbilderna på manliga kändisar från 1970- och 80-talen. Här viker manliga sexsymboler som Dolph Lundgren, David Hasselhoff och Oumberlige Peter Olofsson ut sig i övertygelsen att de är störst, bäst och vackrast. Men för betraktaren av de här bilderna framstår det kanske inte som helt självklart att just mannen är skapelsens krona."

Ta det här inlägget som du vill, men låt inte den där djävla Carpe Diem skylten på din vägg bara bli ett ord, lev idag, i morgon kan det vara försent, för visst har vi alla en leverfläck som ser konstig ut någonstans, någon underlig knöl under huden eller något annat som kan utveckla sig till vad fan som helst!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Mannen som både gett ordet "fågelholk" och "banklån" ett ansikte!

Hm....sa jag Kram? Alla behöver en Kram.....jag med!4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju bara bäst :)

BP sa...

Hoppas verkligen att ni kommer iväg till den efterlängtade husbilssemestern. Bara att komma bort ett tag med roliga och ändrade rutiner gör ju susen - åtminstone för mig.

PS.Alla dina kändisar är då sådana som ger mig ståpäls - fast tvärtom. Möjligt undantag en viss Peter kanske;-) DS.

Anonym sa...

Tror du att jag kunde sova-nej för fan.
Men faktiskt kunde jag drömma mig bort lite när jag läste inlägget ja iaf den första början:)

Får väl ta sällskap av Johan Falck bredvid kudden inatt igen.

Kan ju bara hoppas att lite film och förhoppningsvis lite sömn kan mota bot på denna besvärliga fy- sjutton-hej-dundrandes- gråpastillsdag ( ja det är ett ord) som varit idag stannar kvar på gårdagen. /C

Freedomtravel sa...

Ja, men här var ju husbilsinlägget! :) Gillar er parkering, den är ju perfekt! Verkligen värd att spela lite dum för ;) Hoppas att ni kommer iväg till Medelhavet med husisen i sommar! Och hälsa frun!