söndag 6 oktober 2013

"Är jag trädgårdsbloggare nu........!"

Det finns en grupp Bloggare som jag är lite avundsjuk på och det är "Trädgårdsbloggarmaffian". Det är ett gäng som jag i lönndom ofta besöker, dreglande fascineras jag vad de åstadkommer både i bild och text och självklart ute i sina trädgårdar. Dessutom är de alltid hövliga och korrekta i tonen emot varandra i kommentarsfälten. Sådan skulle jag vilja vara..........undrar om det finns hopp om mig, en enkel allmänbloggare med dragning åt det milt perverterade. Undrar om en sådan som mig någonsin kommer in i "värmen" under ett blommande Japanskt Körsbärsträd. Min resa har i alla fall börjat, har i sommar planterat en vinbärsbuske, en krusbärsbuske, en syren och planterat tre jordgubbplantor.....Rom byggdes inte på en dag!
 
Mer trädgårdsarbete väntar.......när det ljusnar ska jag åka ut till landet och kratta lite löv.
Ha en fin Söndag Kram ifrån Oumberlige Peter alias Ulv Röde Din Mördarsnigel i Cyberlandet!


7 kommentarer:

Marina sa...

Det finns många fack jag skulle stoppa in mig i, men trädgårdsbloggare...nix!

desperat hemmafru sa...

God morgon Peter! Så du vill att jag ska svara dig genom din egen blogg i stället? Ibland gör jag så, ibland svarar jag på min egen blogg. Det finns ingen medveten strategi i det fallet. Det bara blir liksom. Lite förvirrande för mina följare kanske, så jag borde väl styra upp det antar jag.

Idag har jag i alla fall skrivit ett inlägg som går helt i din anda. Skillnaden är att denna historia är sann. Gå gärna tillbaka och kolla. He, he.

När det gäller din blogg och dina inlägg brukar jag minsann gå in och läsa det mesta. Ibland kan jag bara inte finna någon bra kommentar att skriva. Kanske just för att det är så mycket man ska/kan läsa in mellan raderna i dina texter. Ibland inbillar jag mig att jag kan det, ibland blir jag jätteosäker på vad du EGENTLIGEN vill säga. När osäkerheten är för stor blir det oftast ingen kommentar. Man vill ju inte göra bort sig...

Så mycket har jag förstått, nämligen att du är en man som har ett enormt ansvar på dina axlar. Du är också en riktig viking som bekämpar slag efter slag och idag är du en ärrad veteran. Men krigsbytena uteblir och cynismen växer och orken tryter. Och det är inte så svårt att förstå för en utomstående. Du är en vardagshjälte som borde belönas rikligt. Men hur?

Jag förstår hur j-vligt det måste vara att behöva slåss och kämpa för var endaste liten grej. Att dessutom inte få den respekt och det bemötande man förtjänar måste vara otroligt deprimerande. Trots att många säkert ser dig som en "pain in the ass", är jag övertygad om att din fru är mycket stolt över dig. Inte många orkar eller är kapabla till att gå alla ronder så som du gör för hennes och för er skull. För att spara på kroppen och själen måste du kanske börja avstå vissa fighter? Du är inte lika ung längre. Det är ju viktigt för er båda att du inte totalt kollapsar. Din fru vet vad du går för i alla fall!

Det är slitigt att ta hand om en sjuk människa. Och jag antar att det många gånger är lika jobbigt att vara den sjuke som måste ta emot hjälp man helst hade sluppit. Men det är inte fult att som vårdare behöva andas lite frisk luft ibland. Du måste ta hand om dig och dina behov också. Tillåt dig att vara egoist åtminstone några minuter om dagen. Det kommer att göra dig gott!

Jag önskar dig och din fru en riktigt, riktigt trevlig och skön söndag!

Rose Garden Malevik sa...

japp,. de e du :)
å missa nu inte.....

BLOGPARTYT fortsätter

redan 64 fina bloggar med.....

VÄLKOMMEN
Håkan

BP sa...

Du verkar ha gröna fingrar, det ser jag.
I motsats till dig kikar jag aldrig in hos trädgårdsmaffian, då jag ju vet att jag aldrig skulle kunna komma i närheten av deras bedrifter.

Landliggeren sa...

Det er da bestemt en begyndelse. Hvis du så også køber et par potteplanter til dit mobil home, så er du virkelig godt på vej ;-). Som i enhver anden mafia skal aspiranter jo starte i det små før de kommer ind i varmen ;-). God fornøjelse med det grønne.

/Birgitte
Fuldblodsmedlem af "Trädgårdsmafiaen"

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Haha.... trädgårdsmaffian :-))) Vet inte riktigt om jag känner att jag tillhör någon maffia direkt men det är klart att trädgårdsbloggar är insnöade på t r ä d g å r d..... Konstigt vore väl annars.... Precis som alla andra intressebloggar är det på respektive område. Sen är det precis som du säger en bra atmosfär hos trädgårdsbloggare som jag gör det alltid känns roligt att blogga, få hälsningar och ge hälsningar. Det är aldrig/sällan tråkigheter i kommentarsfältet då själva ämnet inte har som syfte att kritisera eller säga trista saker. Ja, annat än när man misslyckas med sina odlingar då som man delar med sig av. För, öppenheten och ödmjukheten är stor inför erfarenheter, lärdomar, olika odlingsförutsättningar och upptäckarlusta. Det finns inte ett rätt sätt att trädgårdera på utan alla har vi vårt eget. Just det gör att det är så lätt att 'komma in i värmen' som du säger haha..... Man behöver inte bevisa något direkt. Ödmjuket, att bjuda på sina misstag och funderingar men också att dela med sig av inspiration tror jag är en röd tråd hos de flesta trädgårdsbloggar.

Ah... så du är i planterartagen Peter!!! Låter toppen.OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Peter!
Tack för ditt besök på min blogg. Trädgårdsflow är en av mina favoritträdgårdsbloggar.
Härlig bild på krusbär!