måndag 10 juni 2013

"Ofrivilligt lavemang........!"

Det här med att vara Pappa till tre mycket sportsligt aktiva ungdomar har sina sidor. (Se inlägg nedan). Bilden ovan som jag har hämtat ifrån min Frus blogg Pockethexorna är tagen en solig och fin sommardag för några år sedan då vi och några kompisar gjorde Stockholms skärgård osäkert genom att testa allehanda nyinköpta flytetyg. Mina fina söner Loke och Snorre på bilden.

Måste bara göra ett tillägg innan jag går vidare, om det nu är skattemyndigheten som tidigare varit inne och granskat mina bilder och min blogg så vill jag bara tala om att jag inte äger och aldrig ägt båten som Ni inom Myndighets Sverige vill tillskriva mig. Den har en helt annan ägare och är numera registrerad på Cypern. Hm.....nog om det.

Som sagt, det var en solig Julidag, måsarna kraxade och fjärden låg blank som en spegel........helt plötsligt kommer "idyllmarodörerna" farande på sin flytboj i 35 knop..........några minuter tidigare hade Oumberlige Peters två söner, Snorre och Loke farit runt på bojen med sina unga smidiga kroppar........men nu en halvtimme senare är scenariot annorlunda.......där kan man nu se en lönnfet medelålders man som krampaktigt håller sig kvar studsandes mellan svalvågorna......ja, Ni tänker alldeles rätt, det är undertecknad som har gjort misstaget och prövat detta djävulens flytetyg.

Helt plötsligt så girar Love kraftigt, hans Farsa, alltså jag, slungas av centrifugalkraftens hjälp av bojen i en fart av cirka 70 km/h, fortfarande i någon slags fosterställning som jag hade när jag åkte på bojen, jag kanar minst 100 meter på vattenytan då jag flyger av liggandes på rygg med benen i vädret.

Just denna ställning gjorde att hela min nedre region blev ofrivilligt vattenfylld. Nu vill Ni säkert inte höra några närmare detaljer, men en stund senare då jag akut var tvungen att angöra en lite kobbe för att försökta få ut cirka 4 liter vatten ur röven, så satt jag hukandes i en buske medans en ruvande Ejderhona tittade undrande på mig!
"-Va fan glor du på då djäkla fjäderfä?"

Sommaren har bara börjat, undrar vad framtiden har i sitt sköte? Hoppas det inte är en massa vatten bara!

Måndag idag, en ovanligt fin sedan, jag är ledig efter en helg hårt slit i Sjukvårdens tjänst!
Ha en fin vecka Vänner!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde Ditt Vattenlavemang i Cyberträsket!

3 kommentarer:

BP sa...

Förlåt att jag skrattar! Men nu har du gjort det också, då slipper du göra om det;-)

Osloskånskan sa...

OMG!!!

Guldkryckan sa...

"asg"..ja jösses...där ser man...mycket ska fåglar se innan vingarna ramlar av ;)

Ha de fint :)