söndag 24 mars 2013

"Det vackraste skapades på 60-talet......!"


Undrar om folk som inte bloggar har en aning om hur vi bloggare sliter för att skapa våra inlägg och hur vi tänker till i alla lägen för att få våra inlägg att "fungera". Som nu när det snart är Påsk och allt, självklart så måste bilderna var gula och varför inte samtidigt litte "uppeggande"....hm...förlåt...den var dålig, ett riktig "lågvattenmärke"!

Att vi påverkas av vår barndom är helt klart, jag fick inga uppblåsbara vattenleksaker när jag var liten och det har i sintur resulterat i att mina tre barn varje år sedan de varit små fått de största tänkbara uppblåsbaraplastvattenleksakerna som man kunnat uppbåda i leksaksaffärerna.

Hm....ibland har andra barn t o m blivit rädda, en jättestor bläckfisk skapade en sommar lite panik i vattnet hos andra ungar, de Olofssonska fragglarna var ju vana.

Så nu när jag köpt en bok på bokrea om design i plast så blir jag nostalgisk. Blow Char på bilden ovan ifrån 1967 var ett "måste" som den Lille Oumberlige Peter aldrig fick. Designerteamet bestod av Jonathan De Pas, Donato D´Urbino och Paolo Lomazzi och materialet var självklart Polyvinyl Cholride (PVC).

Bilderna ovan är tagna 1967 för Zanotta, Milan Italien.
Fan så vackert, nu måste jag torka en tår.....Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson, Din Plastpartikel i fågelmagsäcken.....lägger jag nu kanske sorti över det vackra? Inte då, men alla medaljer har sin baksida!
PS: Visst är det härliga bilder, men inte hade de behövt lägga den här magra skrikan i allt det vackra, Blow Chairens former hade räckt!

4 kommentarer:

Marina sa...

Det har jag aldrig tänkt på, det är alltså därför våra barn fick en massa uppblåsbara saker!!

BP sa...

Den fåtöljen är ju så himla kul! Vill ha... på ming balkong... NU:-)

Anonym sa...

Du själv skapades väl under 60-talet, lite skryt eller...??
Själv var jag ung och skapade massa
oförglömliga minnen, några uppblås-
bara badsaker eller fåtöljer i plast kan jag inte minnas!
Glad påsk till dig o frun.
M

Anni sa...

En transparent ofärgad plastfåtölj med (blåa!) lösa blommor i köpte jag för inte alltför länge sedan ... Undrar om den ligger kvar oanvänd i källaren? Ska kolla!

Jobba lugnt i helgen, tänk på att häxorna flyger lågt. Jag jobbar i butiken imorgon och funderar på att sätta lite prickar på näsan - eller skrämmer jag bort kunderna då?