fredag 23 augusti 2013

"Fuck for forest.......vad är det för fel på inhemska träslag......!"

Sveriges dyraste sommarhus håller just nu på att uppföras på Gotland, ett helt fantastiskt hus i mitt tycke.......men vad i helsike, varför teak och annat importerat träslag, okej, det finns inhemska trädslag i huset också.

Bordskivan ni ser på bilden väger 1,5 ton och är importerad ifrån Bali, Jordbruksverket har godkänt allt, så juridiskt sett är allt som det ska, men borde inte den goda Familjen Zickerman bara använt ek och bok ifrån Norden.

Ser på många bloggar att det köpt en hel del "ädelträ" möbler under sommaren, men hur "odlat" detta trä än må vara så vet alla innerst inne vad som pågår och hur det fungerar......man bränner ned den vilda skogen, sedan så odlas det.....fiffigt va?

Men jag älskar hus och jag gillar inredning så gå in och läs hela artikeln om Familjen Zickermans 50 miljoners sommarkåk, vacker är den, inget ont i det, men ett stadigt ekbord ifrån Sverige hade fungerat lika bra att. Hade bara Fru Zickerman provat att gnida rumpan emot ek, så hade hon blivit nöjd, det är inte alla som vet att ek är ett av de bättre träslagen att använda då man bygger möbler som man ska ha sex på, eken har en naturlig klibbig yta som gör att man ligger/sitter stadigt utan att halka kring, som på teak exempelvis där man far runt som ett "skollat ollon" när man älskar!

Hm......nu spårade jag ur igen......Paret Zickerman har ju beställt bordsskivan för att ha till vinprovning, att jag kunde "tänka och fantisera så fel".  Fy dig, Peter, att du alltid ska "förstöra" allt!

"Carl-Gustav och Marianne Zickermans mångmiljonbygge vid Smågårde i Tofta har sedan byggstarten 2011 inneburit 60 000 arbetstimmar. Sommarhuset på omkring 860 kvadratmeter ska enligt uppgift kosta omkring 50 miljoner kronor."

Bilder och hela artikeln hittar Ni här. Är Ni nyfikna på "Knulla för regnskogen" så går Ni in här, obs, vuxeninnehåll, inget för folk under 30....hm.....40 kanske!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Regnskogsräddare i Cyberträsket!

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Toppen med lite inredningstips från Oumberlige Peter. ;) Några tips på vad man ska tänka på när der gungar och lutar då ;) intressant att inreda en husbåt ska jag säga... Det blir väl liiite billigare än den där sommarstugan dock...

Elle sa...

Men vill man verkligen ha detta som "sommarstuga"??
Nej, jag skulle inte ens vilja ha det som bostad. Tacka vet jag ett litet rött torp med vita knutar mitt i skogen, med en öppen spis, fast utan hissar.
Ha en skön söndag!
Kram Elle