onsdag 10 juni 2009

Oumberligating, ditt "vattenhål" i bloggöknen!


I dessa skolavslutningstider så är det väl inte så många som hinner sitta vid datorerna och blogga, märker det i allfall i den "bloggosfären" som jag tillhör, när det gäller politik och bloggar på det området så är det däremot tvärtom, det skrivs det förfullt, både inlägg och kommentarer!
Mitt inlägg igår var kanske av tråkigaste/värsta sorten, självklart viktigt på alla sett men att begära att alla andra ska tycka det är intressant är väl kanske att begära lite vä för mycket!
Har skrivit om det tidigare, vi bloggar av olika orsaker och har även kanske ibland olika syften med det vi skriver också. Den nivå som jag la mig på igår, är verkligen inte min idé/tanke, med den här bloggen, kanske var inte innehållet mitt budskap heller. Budskapet låg lite mer på den nivå att det just finns för mycket "budskap" på nätet! Tillslut kanske det blir så mycket att ingen orkar läsa alls och det vore egentligen inte heller bra, vi lever ju i "mellan mjölkens land" som Jonas Gardell säger så självklart så är nog lagom mängd skrivande bäst. Lite intressant är det i allafall ju mer "politiskt" skrivet inlägget är desto fler besökare, men mindre antal kommentarer?
Mitt inlägg i den politiska debatten idag är kort och konsist, du som läst min blogg tidigare vet att jag både är anhängare av vindkraft och älskar fåglar, tragiskt om vindkraften ställer till problem för fågellivet, kanske en nödvändighet av två onda ting, som vanligt inget svar bara en fråga? Förra veckan räddade jag minst 10 fågelungar som inte kom tillbaka upp i sina bon, för att kunna ha kvar vindkraften och även utöka den så kanske det behövs lite mer insatser på "fågelbevarande" åtgärder på andra ställen, vid flygplatser exempelvis. Läs dagens artikel i Svenska Dagbladets nätupplaga:
Vindkraftens tillväxt fara för fågellivet!
Publicerad: 10 juni 2009, 01.00
I Norge flyger havsörnar in i vindkraftverk och dör. I Sverige har myndigheterna gett tillstånd till 40 vindkraftparker på land – utan att ta reda på följderna för fågellivet, visar SvD:s granskning. Artikeln i sin helhet finner du på:
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson "din törstsläckare"i sommarhettan, vart den nu befinner sig någonstans!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du får modeblogga istället. Sambon fotade dig igår när du fotade de där coola (men säkert svårpromenerade) skorna.
Lägg in det som ett schabby chick (eller hur det nu stavas) inlägg så vaknar nog dina tanter till liv :)
(Och jag menar tant i ordets mest positiva betydelse)

oumberligating sa...

Hej Du "anonyme" Vän! Vet inte om det kommit fram att jag är lite "lagd" åt "kvinnoskohållet"(ler). Ser alltid att "Lilla frun" har schyssta pjuck på fötterna, inte bara medicinskt fotriktiga,utan snygga också har gjort ett inlägg tidigare faktiskt, vi får se vad som händer!
Kram i från Oumberlige Peter din "törstsläckare" på nätet!

Marie//Tekla Maräng sa...

Oj här har det sprutats in inlägg ser jag sedan jag var här sist.
Eftersom att det känns som om jag har bomull i huvudet så har jag inget direkt vettigt att komma med.
Nä nu ska jag fortsätta att läsa dina inlägg.
Ha det gott i sommarvärmen som försvann.
Marie

Ps Det hjälpte inte att vi två bestämde att det skulle vara BRA väder.

LillaFlisan sa...

Håller väl inte riktigt med dig om vindkraften, Peter.
Dessa vindkraftpropellrar stör mitt estetiska sinne. Visserligen är de vita och ibland kanske tom lite shabby men nja....... de är som de flesta teknikprylar......... FULA!

Bättre med något stort kärnkraftverk högt uppe i de norrlänska skogarna där ingen behöver se eländet och så får man ju lite extra arbetstillfällen till glesbygden.....

;-)

Håller där emot verkligen med dig om bokh*rorna.
yeäck!

Puss!

Flisan

Frida sa...

Hej igen!
Jag håller med dig om att det är skärmande att de högerextrema partierna växer i Europa. Jag trodde att man hade lärt sig något av andra världskriget. Det var därför jag till slut bestämde mig för att rösta ändå. För att på något sätt känna att man bidrar till att försöka stoppa de högerextrema framgångarna.

Tycker det är intressant med dina politiska inlägg. Jag försöker själv hänga med i politiken, det känns viktigt.

Kram Frida

RANA sa...

Mer vindkraft!!! Örnarna lär sig nog.

PoK, R

PS. Och då är jag ändå svårt indiktrinerad vad gäller fågelvärldens gudomlighet, både av Far Ornitologen och Make Ornitologen.

Varför blir mina PS allid längre än själva kommentaren? Du gör själv likadant.

;-)