måndag 1 oktober 2012

"Bokmässan...oj, vilket party....!"

Inlägget nedan har jag skrivit för Lilla Fruns blogg PocketHexorna:

Allt blir verkligen inte som man tänkt sig här i livet, fast det kan ju bli bra ändå, men på ett annat sätt. I inlägget nedan så ser ni PocketHexan anlända till Bokmässan i Göteborg och på bilden ovan så ser ni Hexan igen med undertecknad, mig själv alltså, Oumberlige Peter. Det blir jag som får skriva ett tag här på Pockethexanbloggen, Lilla Frun...hm, ursäkta mig, Hexan måste vila ett tag nu.

Ja, i vilket fall som helst så skulle det mellan detta inlägg och det nedan varit minst ett tiotal andra inlägg ifrån Bokmässan, reportage, intervjuer, spännande författarmöten och inte minst det som sker bakom kulisserna, alla fester!

Nu får vi alla Älskare av PocketHexanbloggen vänta ett litet tag med det. Temat för årets mässa var Norden och det passar ju väl in på Hexan själv, avlad av en Dansk och en Finne och gift med en Svensk, det blir en underbar Nordisk Blandning.

Har du fördömar hur Finnar och Danskar är? Bra, det har jag med, mina Underbara Svärföräldrar Danskan och Finnen är just de alla underbara fördomarna personifierade. Dessa gener fördes alltså över till Min Kära Hustru i hennes skapelseögonblick, det blev en kvinna som aldrig ger sig, aldrig klagar, lojal och strävsam, med ett djävla humör och en hejare på att festa.

Detta blev också PocketHexans "fall" under Bokmässan, på Lördagen höll inte hennes kropp tempot längre utan hon kunde inte ta sig ur den Husbil som vi bodde i under dessa dagar. Tråkigt nog var vi tvungna att ställa in lite av hennes intervjuer och författarmöten, några av dem tog jag hand om och kommer också redovisas på denna blogg och på min egen blogg Oumberligating och vad är inte mer oumbärligt än just böcker och läsandet och inte minst det egna skrivandet.

Nu behöver ingen älskare av PocketHexan och hennes blogg vara oroliga, jag tar hand om henne och tillsammans så kommer vi se till att hon reser sig på "nio" , förhoppningsvis, tidigare.

Bilden ovan på oss tog en känd författare på oss, han och hans Fru och Paret Olofsson var först på plan på "Pressnatta". Annorlunda välkomst drink måste jag säga, det är Brännvin i flaskorna och glasen, jag var lite törstig och hade hoppats på något läskande så jag frågade serveringspersonalen om man fick ta flera snappsar, de gick fint sade de, det gjorde jag och efter några stadiga "järn" så kände jag mig riktigt Välkommen till denna fantastiska inledning på Bokmässan i Göteborg.

Nu kanske Vän av Ordning tror att Hexan också började med att "snapsa" ordentligt, inte alls hon håller sig till vin, inte ens öl, då pajar hon sin LCHF-diet, men Lilla Fru Olofsson, är verkligen två flaskor vin rätt LCHF tänk? Fast vilken tur att hon inte dricker snaps, då blev det fler till mig.

PocketHexan är nu utlastad ur Husbilen och är nedbäddad i soffan i den Olofssonska Våningen här på Södertörn strax utanför Huvudstaden. Oumberlige Peter ska avsluta detta inlägg och ge sig av till jobbet, men först ska jag sortera upp alla böcker och allt material som vi samlat på oss under de hektiska mässdagarna, bla 72 böcker, ja du läste rätt sjuttiotvåböcker, vi får bråda dagar om vi ska hinna läsa och berätta om dem alla, men var så säker, allt ska visas här på bloggen, annars vore det ju ingen bokblogg.......hm.....som vanligt så har Hexan lämnat över allt "erotiskt" material till mig och som vanligt så får vi visa det på Oumberliga bloggen istället!

Hm....det var faktiskt mycket betoning på sex och erotik på årets mässan, inget fel i det, men måste man skriva om det? Ja, tydligen.....säger som min Mormor alltid sa:
"-Säga vad man vill om synden, men trevligt är det!"

Vid datorn i Höstregnens tidevarv Peter Olofsson alias Ulv Röde Ditt Helrör innanför Cybervästen!

Inga kommentarer: