söndag 14 oktober 2012

"Oumberlig skönhet........!"

Saknat mig? Ja, förhoppningsvis, för hur skulle världen se ut utan Oumberligating Bloggen. Visst, "spårar jag ur" ibland, men jag återvänder alltid till de Oumberligatingens Fantastiska Värld.
Idag nu på morgonen, ledig helg, så har jag ägnat mig åt min favorit sysselsättning, total genomgång av Svenska Dagbladet med bilagor. Det har tagit ungefär 2 timmar, tre stor baljor tee och 8 rejäla ostmackor.

Fast om jag kunde "trolla" så hade jag "trollat" hit några av mina bloggvänner så vi kunde diskutera det vi läst, vad som händer i världen, vad är klokt och vad är dumt......men självfallet.....vad är vackert?

Själv har jag drabbats av den i princip totala "sakförälskelsen"....eller rättare sagt hittat den optimala Oumberligating tinget. Det är snart dax för Bukowskis "Moderna Höst Auktion", som vanligt är katalogen fyllt med saker som borde körts till tippen istället för att auktioneras ut, så djäkla trött på Josef Frank, Svenskt Tenn soffor med fläckar skapade av läckande kroppsöppnngar ifrån gamla Östermalmstroll.

Blir jag riktigt rik någon gång så kommer jag dessutom ropa in all Bengt Lindström konst och elda med skiten, så deprimerande så hälften kunde vara nog.....oj, nu håller jag på att elda upp mig igen...åter till det vackra, det skira, det fina, det rena, det genuina......säger bara  AXEL ENOCH BOMAN, vas, Reijmyre 1909, jugend.
Överfång i grönt och rosa med slipad dekor av inramade blommor. Signerad REIJMYRE A E Boman. Som sagt, mer unikt och vackert än så här blir det inte i de "förtollande tingens värld"!
 
Hm......självklart kan man ha olika tycke och smak, men i det här fallet så är jag kompromisslös, skulle inte min Fru gilla denna skönhet så skulle det bli skilsmässa, men inte behöver jag vara orolig inte, Lilla Frun har redan passerat min bildskärm och sagt:
"-Oj, vad var det där?" Då har hon bara sett bilden.
 
Nej, var inte kvar på min blogg längre, men glöm inte att skriva en kommentar, resten av Auktionsgodset på Bukowskis Höstauktion hittar du här.....hm....fast via länken så styr jag åt glaset så klart!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Ciceron till Det Vackra!

8 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Hemma är det likadant fast på annat sätt.. Jag köper hem, frågar inte ens om sambon gillar.. Hänger upp och jo han gillade det ju faktiskt fast han visste det inte innan ;) I affären hade han nog sagt nej, men när det kommer på plats så blir det bra.. Tur han har en sådan underbar sambo med bra smak ;)

Hoppas du har en fin söndag och att du inte pinkar på dig med allt det teét innanför västen ;)

Kram Mia

Milla sa...

Oj, vad glad jag är över att inte behöva handla på Bukowskis, skratt. Nerpissade soffor kan jag ju få på loppis skratt. Smaken är som baken delad och jag får nog erkänna att jag nog hellre handlar nytt än på auktion. Hoppas du får en fin dag! Kram

desperat hemmafru sa...

Mycket vacker vas, jag håller med. Men är det inte lite väl drastiskt att elda upp Bengt Lindströmkonsten? Han har gjort en del riktigt läckra grejer tycker jag, även om mycket är skit också. Hans konst är ju inte i paritet med konstglaset och all den kunskap som behövs för att skapa det. Hans uttryck är grovt och naivt. Relativt enkelt att kopiera/imitera stilen om man är lite händig själv. Men konstglaset kan du aldrig själv skapa. Är det kanske därför man faller för det? Om man bortser från den sirliga skönheten alltså? Bara en söndagsfundering.

Lippe sa...

Art nouveau!! Älskar det! Vill ha!!
Tror för övrigt att du och jag skulle kunna ha långa samtal om mycket som vi läser, hör och upplever ;)
Kram

Anonym sa...

Hjälper gärna till att bära skiten
när du eldar upp Bengt Lindströms
"konst"!!
M

LillaFlisan sa...

Håller helt med dig! Är också så trött på Josef Frank, Svenskt tenn och minimalistisk dansk design. Håller också helt med dig när det gäller Jugendstil. Såå vackert! Och fast än stilen inte egentligen är svensk från början så känns den ändå så ursvensk i Carl och Karin Larssons tappning. Och vasen... ja, nu när jag inte längre har mina älskade, älskade katter så skulle den definitivt hamna på hedersplatsen på slagbordet i vardagsrummet.... om jag hade dom pengarna det vill säga. Annars har jag inget emot mina gamla tvättkannor som blomvaser heller. Dom kostar ju bara några tior på loppis och då gör det inget om de skulle gå i kras!


Ha det bäst käre Peter!

Kram

Flisan

Anonym sa...

Men först innan man tänker att gå och köpa en massa Östermalmsnerkissade flotta föremål, så går man och köper en vattendammsugare innan. Där kom dammsugaren i användning igen, tänk att stå med sin exklusiva soffa och höra dammsugaren brumma och se hur fläckarna bara försvinner och en skatt kommer fram tack vare vattendammsugaren, det är ett föremål man kan njuta av, men annars var väl vasen rätt "fin" och den fyller väl också sin uppgift / (Behöver jag ens skriva sign på denna kommentar? Nä men jag skriver ANONYM haha:))

Anonym sa...

These jackets as well as other outfits from [url=http://www.northfacejacketsdiscounted.org]discount north face jackets[/url] are extensively known for their comfort and durability. Not only are they entirely useful - from walking on cold mornings to snow boarding, they're also extremely trendy.North Face is really a San Francisco based enterprise that was founded in . Douglas Tompkins and Dick Happ are two hiking aficionados who was so captivated with mountaineering that they put up their [url=http://www.northfacejacketsdiscounted.org]discount north face jackets[/url] tiny mountaineering retail store. They intended, designed, and sold specialized mountaineering products and attire.