måndag 11 november 2013

"När fick du en Rolls-Royce senast......!"


ROLLS-ROYCE NEW PHANTOM SALOON AV NORDBERGS VAGNSFABRIK I STOCKHOLM, 1926

Denna New Phantom såldes ny till den svenska skådespelerskan Lotten Ohlsson i Stockholm. Nordbergs vagnsfabrik i Stockholm byggde en sommar- och en vinterkaross till chassit.

1931 byggdes vinterkarossen om till en Landaulette hos Nordbergs. 1939 bytte Ohlsson in bilen mot en Phantom III. 1946 byggdes karossen om till en Limousine kaross. 1959 användes bilen som lekstuga och lånades senare ut till konstfack i Stockholm.

1961 räddas bilen och genomgick en totalrenovering 1961-1965. Bilen är i ett väldigt bra skick, både kosmetiskt och mekaniskt.

Omfattande historik finns till bilen, samt komplett original verktygslåda. Pris: 1 300 000 SEK

Som sagt Julen närmar sig med stormsteg och många har redan kommit igång med planeringen av Julklappsköpen. Nu råkar jag veta via IP-nummer att jag har en hel del läsare som har bra med "fickpengar" över, vore inte Lotten Ohlssons gamla Rolls en underbar Julklapp, rätt färg dessutom.
Bara höra av sig till Rohdins Automobil Service www.rohdins.se  Tele: 0520-108 06 eller 96

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Julklappsleverantör i Julträsket!

Charlotta "Lotten" Christina Olsson, född Grund 25 januari 1869 i Stockholm, död 27 december 1949 i Täby[1], var en svensk skådespelare.  (Källa Wikipedia)

4 kommentarer:

BP sa...

Kompisen hos min lilla bilverkstad här i Täby samlar på gamla Rollce. Ska genast tipsa honom. Hittills inkluderar hans samling nämligen bara svarta och beige varianter.

robi sa...

Super ;)

Anonym sa...

Bilen köptes by av en Lotten Olsson, men inte skådespelerskan med detta namn och som inte har något med bilen att göra. Utrett sedan länge av bl.a Jan Ströman.

Anonym sa...

Phantom I-bilen ägdes inte heller av skådespelerskan Lotten Olsson utan av kvinnan med samma namn som även köpte Phantom III- bilen. Det är nästan omöjligt att korrigera felaktigheter som den här när den fått spridning.