onsdag 27 november 2013

"Penisfisk eller grisfötter....!"

Igår kväll kom jag hem ifrån att hela kvällen varit på Psykiatriutbildning, fortfarande helt övertygad om att personalen är galnare än patienterna.....hmm....fast det är inte det vi ska prata om idag!
Det lackar mot Jul och jag har funderat lite på vad vi ska ha på det Olofssonska Julbordet i år, någon ny rätt vore intressant att pröva.

Som sagt igår kväll när jag kom hem helt slut så slog jag på TV:n och slötittade lite på det här programmet BaggeWahlgren tror jag det heter, Niklas Wahlgrens syster Pernilla Wahlgren gjorde mitt humör på topp genom att skämta friskt om att hon som singel gärna skulle vilja simma med den Kinesiska, Japanska, Koreanska Penisfisken (Kärt barn har många namn). En delikatess i många Asiatiska länder. Självklart så blir man nyfiken, hur smakar en sådan egentligen?

Fast nu vet jag att jag har många kloka läsare som inte bara nöjer sig med att "garva" glatt och kommentera fiskens penisliknande form, nä, det här är en blogg för den kloke och vetgirige läsaren.
 
Urechis unicinctus är dess Latisnak namn och är en djurart som tillhör fylumet skedmaskar, och som först beskrevs av Drasche, R. von 1881. Urechis unicinctus ingår i släktet Urechis, och familjen Urechidae. Inga underarter finns listade. Wikipedia
Hade det varit en fisk, kanske jag velat smaka, men skedmask, känns inte så fräscht, fast hur fräscht är det egentligen med grisfötter på Julbordet?
Jag gjorde misstaget att visa Lilla Frun Youtube klippet på Penisfisken ovan, det skulle jag inte gjort, hon har sovit oroligt hela natten och stört mig......det är därför jag är uppe och bloggar denna arla morgonstund!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde Din Fiskhandlare i Cybertorget!

3 kommentarer:

BP sa...

Bilden är då ingen aptitretarenprecis, så jag förstår limla frun;-)
Å du a shrink always needs a shrink;-)

robi sa...

co to jest :O

Jims Honey Official Indonesia sa...

I'm very interested and this is very nice jimshoney and jims honey