lördag 30 november 2013

"Är det okej att ha sex i köket.....!"Va i helvete.....jag sitter och äter filmjölk i köket så ser jag en konstig prick på min vita orkidé. Böjer mig fram.....fan i mig, är det inte två bananflugor som gökar för fullt så här på Lördagseftermiddagen. Helt skamlöst med andra ord.

Undrar om de läst i senaste nätupplagan av Science News

Att leva utan sex är ingen höjdare. Men värst av allt: Att tro att det ska bli sex, men bli blåst på konfekten i sista stund. Det kan rent av vara livsfarligt, åtminstone om man är en bananfluga.

Forskarna misstänker att hjärnans belöningssystem påverkar vår hälsa, framför allt om belöningsmekanismerna uteblir i form av olika hormonpåslag. Ett av de starkaste systemen av de alla är belöningen vid sexuell njutning. Så vad händer om det förväntade sexet uteblir?

Forskare vid University of Michigan i USA lurade en grupp banflugor av hankön att sex fanns i rummet. Man hade helt sonika manipulerat andra hannar genetiskt, så de utsöndrade doftämnen som om det var honor. Frustrationen blev påtaglig hos de pilska riktiga hanbananflugorna. De grundlurade grabbarna åldrades och dog snabbare än andra hanar. Deras depåer av fett minskade också drastiskt.
 Flugor som fick para sig, däremot, levde längre och bibehöll sitt fett livet ut.

-Vår forskning visar, kanske för första gången, att åldrandet och kroppen påverkas av hur hjärnan hanterar förväntningar och belöningar, säger professor Scott Pletcher. Forskarna snuvade även honor på sex, men deras hälsa påverkades betydligt mindre.

Kan vi flytta över den forskning på oss mäniskor? Som sagt du befinner dig nu på Oumberliga bloggen, bloggen som ger fler frågor än svar!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson Din Bananfluga i Cyberdjungeln!
PS: Bilden ovan har min gode vän Brian Valentine tagit, vill du se en oerhört vacker fotomacroblogg så går du in här!

För alla pilska hanbananflugor spelar jag:


3 kommentarer:

BP sa...

"Forskarna snuvade även honor på sex, men deras hälsa påverkades betydligt mindre"... det förklarar ju en del. Tänker mest på alla kvinnor som jämt har huvudvärk när det kommer till sex;)

ceni bobut sa...

Hai semuanya untuk kamu yang hobbi game betting online langsung saja join di s128agencom yaa,

untuk pendaftaran langsung saja join ke sini ya

Jessy fong sa...

This website can live streaming , you can join at my site :
agen judi online terpercaya
Prediksi Bola

Thank you
agenpialaeropa.net