fredag 15 november 2013

"Jag har varit otrogen......!"


Ja, faktiskt så måste jag erkänna det! Jag har varit otrogen, började Facebooka för några dagar sedan. Upptäckte snabbt att det inte riktigt var min "påse". Fan va bökigt och vad mycket människor som man faktiskt måste ta ställning till om man vill vara kompis med eller inte.

Nej, tacka vettja bloggandet, inga konstigheter bara att skriva på efter eget smak och tycke. Som sagt, här stannar jag, i bloggens förlovade land.

Ser på många bloggar att Sveriges kvinnor byter till vinterdäck i dagarna, ovanligt många skriver om det, det gillar jag. Idag kommer mina beställda Nokian Hakkapeliitta C Cargo, dubbdäck. Andra omgången jag sliter ut nu. Ja, jag vet jag borde skämmas. Härligt vassa dubbdäck som river upp asfalten så barn och gamla får luftrörsproblem. Dessutom ökar bensinförbrukningen, fast å andra sidan så gör ju utsläppen att det blir varmare här på jorden. Det behövs i alla fall här uppe i norr.

Fast om jag kunde så hade jag köpt det gröna Nokian Däcket ovan, det är ett riktigt däck, visserligen tillverkat för reklam i grönt gummi och mönstret består av löv. Ett helt underbart Oumberligt däck, skulle vara riktigt vackert att ha det på Husbilen sommartid. Tråkigt nog så blir det nu det svarta lite brutalare vinterdäcket istället.

Angående inlägget lite längre ner om och med kalendrar, undrar varför det finns så många däckfabrikanter som kopplar ihop kvinnor och däck? Kanske är det för att vi män älskar våra däck precis som våra kvinnor.

Fredag idag, vackert så, ha en fin sådan! Kram ifrån Oumberlige Peter, Ditt Dubbade Gummi på Cyberautostradan!

PS: Jag är en sådan där jobbig fan som faktiskt skryter lite över min allmänbildning och taskig allmänbildning och för små brännvinsglas är det värsta jag vet.
Frågade däcksäljaren som rekommenderade mina vinterdäck om han visste varför mitt Finska Vinterdäck heter Hakkapelliitta?
Killens min, fågelholk!

Hakkapeliter, på finska Hakkapeliitat, var det finska kavalleriet under det trettioåriga kriget (16181648). Ordet kommer från deras stridsrop ”hakkaa päälle (pohjan poika)”, ordagrant ”hugg på (nordens son)”.
I den svenska armén ingick tre kavalleriregementen från Finland:
Hakkapeliterna har i Finland fått en legendarisk ställning som kända hjältar och fruktade motståndare. Den historiska forskningen ser numera hakkapeliterna som en del av det dåtida svenska rytteriet, utan särställning. Dock hade Gustav II Adolf med framgång reformerat det svenska rytteriets taktik, som därmed skiljde sig från motståndarnas.

Källa ovan Wikipedia.

Hmm.......fan....nu kanske jag blev lite jobbig....igen!

7 kommentarer:

Agneta sa...

Däck … överlåter jag till min man. I gengäld tvättar jag gärna hans skjortor. Stryka dem får han däremot göra själv.

Trevlig helg!

Anonym sa...

Fy fan vad fult däck det gröna, det värsta jag sett i däckväg. Grönt med löv näh tur att däck blir skitiga efter bara en meter då kanske det däcket blir lite bättre. Skulle inte ens vilja ha det gratis/C

desperat hemmafru sa...

Nä, nu var du spännande som attan tycket jag! Jag gillar att lära mig nya grejer. Tusen tack för en spännande beskrivning om hur namnet uppkom. :-)

BP sa...

Älskar det gröna däcket! Vill ha på riktigt på min bil! Varför köpte du dubbdäck???? I nollåtta räcker det väl med dubbfria vinterdäck, som man kan glömma att byta till sommaren;-)

Anna sa...

Jag har aldrig bytt däck måste jag erkänna, det tillhör mannens jobb, jag gör så mycket annat.

Ha en bra helg!!

PS: låna bilden om du vill, har ej hunnit fråga men om du länkar o skriver att bilden är lånad är de ok!

Anna

Snäckskalsdalen. sa...

Har också Facebookat, men jag gick ur så där jättemycket, rena snurren med alla människor och förfrågningar och löjligt att bara orka trycka på en knapp om det är något man tycker om. Nix, inget för mig heller. Ner med Fb. Eller nåt.

Tack för omtanken om min nacke, jag blir nog snart bra, hoppas jag, det känns redan bättre.

Hoppas husbilen blir er1

Kramar

Rödluvan Betty sa...

Om du "varit otrogen" så har nog jag varit otrogen tre gånger samt rymt iväg en gång:P Har tillgång till tre sociala medier; Fejjan, instagram och blogger. Facebook använder jag mest för "nära och kära" ibland, instagram för dom som vill och orkar se alla bilder på mina hundar, mat och "äventyr" samt blogspot för dom som orkar läsa allt jag tycker och tänker^^ Det finns och kommer nya appar mm, bra att du fastnat för o blogga! Ska försöka hålla mig kvar denna gång!:) Ha det bäst!