lördag 30 november 2013

"Visst är den vacker på alla sätt.....!"

Visst är den vacker på många sätt "Civil Right Defenders" sändaren? I April landserades världens första överfallsalarm för utsatta människorättsförsvarare kopplat till social media. Alarmet bärs som ett armband av de som behöver skydd. I händelse av ett överfall aktiverar bäraren larmet med ett enkelt ryck. Via mobiltelefonnätet skickas då en signal med en exakt GPS-position direkt till Civil Right Defenders i Stockholm, men även till lokala kollegor i bärarens närhet som omedelbart kan skynda till undsättning.

Möjligheten att agera snabbt kan utgöra skillnaden mellan liv och död.

Det som gör det sk Natalia Project unikt är att larmet även skickas vidare till de som följer Natalia Project på Facebook och Twitter. På så sätt kan miljontals människor  inom ett par minuter få veta att ett överfall skett och sedan utöva påtryckning på en eventuell inblandad regim.
Det innebär att världens ögon kan riktas mot attacker på utsatta personer som med fredliga medel arbetar för att skydda människors rättigheter.

Idag har Civil Rights Defenders utbildat över 50 personer och har 14 aktiva alarm placerade i tre världsdelar. Med din, min, vår hjälp kan fler personer utrustas med alarm och på så sätt stå upp för de rättigheter du och jag vanligtvis tar för givet! Nyfiken gå då in på Civil Rights Defenders Sverige

Mer Oumberligt ting än detta finns knappt, för att få tycka och skriva vad man vill är en mänsklig rättighet och fanimej en förbannad skyldighet i många fall!

Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde Ditt GPS-larm i Cyberetern!

2 kommentarer:

BP sa...

Armbandet är coolt, har rätt färg och framförallt är ett vettigt redskap!

Unknown sa...

This website can live streaming , you can join at my site :
agen judi online terpercaya
Prediksi Bola

Thank you
agenpialaeropa.net