lördag 6 augusti 2011

"En ganska illa behandlad blogg......!"

Det fanns en tid då jag faktiskt var mycket nöjd med min blogg! Det var för något år sedan då jag var långtidssjukskriven pga av svår neuroborrelia (Fästingburen). Okej, jag mådde skit på alla sett och vis, men jag "ägde" iallafall min tid. Det gör man absolut inte då man arbetar och är inne i ekorrhjulet! Under mina år som "långtidsjukriven" fick jag mycket gjort som jag annars inte skulle hunnit med bla så hann jag läsa och skriva precis så mycket som jag ville, okej, en sanning med modifikation, jag sov största delen av dygnet.
Fast blogga, kommentera, maila och läsa böcker kunde jag göra så jag var ordentligt tillfredsställd på det planet. Det är jag verkligen inte nu! Hinner inte ens "protestera" emot allt som jag tycker är fel och helt åt helvete!
Självklart är jag mycket glad över att ha blivit fullt frisk och återställd, det har tagit nästan 3 år totalt sett!
Fast nu Kära Vänner så ska jag inte plåga Er med en massa gnäll inte, måste berätta något trevligt ifrån min "resväg" till jobbet!
Igår var det en underbar sommardag här i Stockholmsområdet så jag bestämde mig för att cykla till jobbet........hm, det gör jag ofta, men igår var det lite extra njutningsfullt tack vare det fina vädret! Det är lite över två mil till mitt jobb så jag brukar ibland bli lite hungrig, det är ganska backigt och jag håller alltid högt tempo då jag cyklar, det brukar bli lite energikrävande.
Stannade helt sonika till en stund, köpte en iskall Cola och en pastasallad och gjorde sedan en lite "avstickare" till en närbelägen badplats! Kanske kunde jag flukta in lite badande galanta damer.....hoppsan kom just på att Lilla Frun läser min blogg, att skriva sådant kan göra "ont", så glöm raderna ovan! Min tanke var ju helt klart att sätta sig på bryggkanten och svalka fötterna.....det lät bra va?
Fast det blev för knöligt att sitta så, letade upp en bänk vid ett bord i skuggan under ett träd.........det är då det händer.....ett sådant "möte" som jag kan leva länge på!
Fram kommer till mig en liten skitig, snorig naken unge i 3-4 års åldern som storögt tittar på mig och sedan utbrister:
"-Du är ful!"
Sedan säger hon.
"-Jag vill ha en tomat!"
Japp, nu blir det problem.....min hjärna får så mycket att ta ställning till samtidigt så jag hinner känna att svetten hinner bryta fram lite extra i pannan! Vad gör jag nu? Kan jag ge ungdjäkeln (Kärleksfullt skrivet) en körsbärstomat? Tänk om den fastnar i halsen? Kanske ungen är allergisk? Kanske verkar jag vara "Fula Farbrorn" som matar andras barn? Ja, som sagt jag är i en alldeles ohållbar situation!
Spanar runt ett litet tag för att lokalisera vart barnet "hör hemma", en bit bort vänder sig en halvfet white trash morsa sig om fullt upptagen med att prata i mobilen, hon vinkar glatt till mig och det känns som något slags "okejande" av kontakten med denna lilla nakna snoriga och skitiga flicka! Jag lyfter upp henne och sätter henne brevid mig på bänken och hon ler emot mig som bara ett mycket nöjt och glatt barn kan göra! Tar plastlocket ifrån min sallad och delar två körsbärstomater åt henne i småbitar, glupskt stoppar hon i sig dem och sedan säger hon högt!
"-Makaron!"
Inget att göra åt, hon får några rörmakaroner ifrån min pastasallad också.....sedan är det igång, hon vill smaka allt i min sallad.....t o m en soltorkad välkryddad tomat går ner. Självklart blir denna lilla "Fraggel" också törstig och vill ha Cola.......den tjocka white Trash mamman fortsätter att prata nöjt i telefonen, bryr sig inte ett dugg om att hennes dotter utfodras av en främmande man.
Jag gillar barn, även främmande ungar, men att låta snoriga varelser dricka ur min colaflaska där går gränsen, jag häller upp lite läsk i locket till pastasalladen istället. Hon dricker, spiller ordentligt, colan rinner ner över magen på den lilla kroppen.
Hon mycket nöjd och undrar vad jag heter, självklart så berättar jag det och även att jag har tre barn. Flickan heter Ella, precis som min Mormor gjorde!
Sedan kommer det bästa av allt! Hon hoppar ner ifrån bänken, ger mig en snabb puss på ena knät och säger:
"-Du är en bajskorv!"
Skrattande springer hon iväg till sin Mamma som vinkar glatt ifrån sin filt till mig fortfarande pratandes i mobilen.
Ungefär 2 timmar senare så är jag på jobbet i "vårdsvängen" och byter blöja på en kvinna som just fyllt 100 år, livet är fyllt med "kontraster"!
Ja och när dessa rader skrivs så har solen börjat lysa, vaknade tidigt idag, vår yngsta Dotter kom hem " klockan 4 inatt "glad i hågen" och sedan kunde jag inte somna om! Den Lilla flickan Ella påminde mycket om vår Dotter, fast vi lät henne aldrig bli så smutsig och snorig, fast om jag har tur och blir Farfar/Morfar i framtiden så ska jag aldrig tvätta mina barnbarn, på någotvis så hör smuts, myggbett och lite snoriga näsor sommaren till!En rad, en tanke, en känsla, en vardagsberättelse ifrån Ulv Röde alias Peter Olofsson din......hm......kompis i Cyberrymden!

7 kommentarer:

Baronessan sa...

Gullig historia du :D Men man blir ju mörkrädd över föräldrar ibland och inte ett dugg förvånad över att det går illa för en del barn.
Gulligt med pussen! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken gullig historia och vilken härlig och frimodig unge, hoppas hon får ett bra liv och kan fortsätta vara som hon är.....och mamman verkar härlig!
Agneta kram

Lippe sa...

Läser mest glädje i din berättelse! Mamman hade nog ett öga på dej och ska man skrämma barn? Ska man lära dem att vara rädda? Massor med frågor som jag funderat på länge men när jag läser dina rader gläds jag åt att du är du och att den snoriga flickan och hennes mor hade kvar tron på mänskligheten!! Men som sagt, om du inte varit snäll utan "en ful gubbe" på riktigt hade säker morsan spöat skiten ur dej ;)
Glad att höra av dej ibland ♥

Västgötskan sa...

Barn kan verkligen vara frispråkiga. Dock är jag övertygad om att de inte alltid säger sanningen! ;-)

Ja, det där med tid är helt klart underskattat. Som småbarnsförälder har man inte mycket. Men som arbetande vuxen har man knappt någon alls. Förstår precis vad du menar, med att man inte hinner med det man vill... :-P

Kram V

Caja: sa...

Men vilken historia..det är härligt med glada barn. Men du..cykla över två mil till jobbet..e du inte riktigt klok???? (skriver jag med ett leende) Jag hoppas att du har hjälm på dig?!

ha en skön fredagskväll/caja

BP sa...

Höll på att säga: Otack är världens lön, för du är ju ingen bajskorv direkt tycker jag.
Ja om inte sådana som du fanns så skulle trash mammorna ha ett helvete...

Tankar vid midnatt sa...

Nu ska jag börja läsa en bok som ska recenserar hos lilla frun!
Sommarhälsning