fredag 12 augusti 2011

"Hmmm.....konst eller bus.....!"


Egentligen har jag inte tid att blogga idag, jag måste ju jobba 60-timmars veckor för att jag och Lilla Frun ska kunna leva ett normalt liv! Så blir det när den ena i ett förhållandet blir förtidspensionär! Fast det skiter vi idag! Lilla Frun orkar inte göra så mycket, så det blir ungefär en liten utflykt per vecka. Igår propsade hon på att vi skulle besöka Fotografiska Museet. Där pågår just nu flera fantastiska utställningar! Men WTF är detta? Runt denna bild av Robert Mupplethorpe drog till sig kvinnor som "katt kring het gröt"! Dessutom har bilden fått det fantastiskt kloka och fantasifulla namnet "kuk", ska det vara kultur det? Jag ska försöka få låna in bilden till mitt Galleri till nästa höst, då ska den få det lite mer roliga namnet: "-Ska det vara senap på korven?" Fast kulturmänniskor i sig verkar inte vara någon humoristisk grupp inte, de fanns faktiskt de som tog sig runt hakan lutade huvudet på sned och gjorde en konstanalys av bilden och de bilder som gick i samma "tema"! Behövs det en analys! Bäst på utställningen var faktiskt två barn i 10-12 års åldern som sprang runt högljutt och skrattade och kommenterade det det såg medans deras underbart avslappnade föräldrar log lite generat! Fast visst har jag tagit den "bästa bilden", okej, Lilla Frun ställde upp lite motvilligt, men jag gillar hennes min. Dessutom är min vackra Fru ett levande "konstverk".....både hon och bilderna väcker uppmärksamhet vart vi än kommer. Att hon sedan går med ett "rollatorgåbord" gör bara det hela lite mer "spännande"......helt klart hon är en levande installation.
De flesta på ett sådant här kulturevenemang håller käft och säger inte mycket, men när jag tyckte att bilden skulle döpas om så sa en "levande kvinna" att hon vill lägga till en underrubrik under mitt nya bildnamn: "Ska det vara senap på korven?" Hon tyckte texten skulle fyllas ut lite till med orden "Ja, visst ska det vara senap till, stark eller söt"!
Japp, Vänner du befinner dig nu på Oumberliga bloggen och alla som läser här vet vad det innebär......vill du läsa en fin och seriös blogg så går du in på min Kära Hustrus blogg Pockethexorna, en blogg för de "mogna" människorna! Hur står det till med kultur och konstintresset, är du själv levande, har du någon annan passande bildtext både till den svart/vita bilden och den bild jag tagit på Lilla Frun! Självklart så blir första pris en almanacka med....ja Ni förstår själva vad det det blir för första pris. Bläddra i mina tidigare inlägg om du inte varit här tidigare....Nej , nu kan jag inte sitta här längre och vara kulturell, måste jobba!
Ha en fin helg alla kategorier och tänk inte på mig som har jourhelg med minst 30 timmars arbete framför mig!
Vid Datorn son vanligt Din Utställare i Cybergalleriet!

6 kommentarer:

Lippe sa...

Du har verkligen en modig och vacker fru!!!
Kommentar: verkliga vänner tvekar inte att ta i när det behövs ett handtag ♥
Kramar till dej och Frun!

Elle sa...

Jag gillar Pockethäxans leende och den fina röda färgen på kinderna.
Håller med Lippe om att du har en modig och vacker fru!

Är det konst eller bus?
Kanske busig konst?
Jag vet inte, men för mig är konst lite mindre busigt.

Ha en skön helg och jobba inte ihjäl dig!!

BP sa...

Att du har en vacker fru har jag ju sagt förut, så det säger jag inte en gång till - blir så tjatigt annars;-)
Det är för andra dagen i rad att jag läser om den utställningen på en blogg.
Måste säga att din tolkning är ungefär så som jag skulle ha tänkt om jag hade pallat mig dit själv. Det enda jag saknar är moset faktiskt och då vill jag inte ha pulvervarianten utan hemlagad ska den vara;-)

Fru Gårman sa...

Jag skulle gärna skrota runt på din blogg hur länge som helst, men nu ska jag spana in lilla frun, och när det är gjort ska jag sova. Men det kommer fler dagar! :)
Dessutom hamnar du nu i min bloggroll vare sig du vill eller inte.
TACK för att du hörsammade min ödmjuka vädjan igår.

Fru Gårman sa...

Oj, det glömde jag! Done!

4U2 sa...

Underbart med den känslan som man nästan kan ta på, den mellan er två!
Ha en bra helg din stackare som måste jobba så hårt osv ...:) Nej, jag vet hur det är, maken är väl i samma situation ... Ha det gott!