söndag 15 juli 2012

"Fyan Peter...onani och syrgas gör ingen glad......!"

Shit också! Nu gjorde jag det igen, ett inlägg som kanske inte gjorde så många glada. För det är ju det jag helst vill, ha en glad och informativ blogg.
Bloggandet är annars mest en slags "social tävling", många håller kanske inte med, men plockar man ut ett hundratal "allmän bloggare" så tävlas det både i "prylar och händelser".....erkänner, det har förekommit även här, fast jag försöker hålla mig ifrån sådant så gott det går.

Personligen gillar jag mest bloggar där "livspussel läggs och löses", "livspussel" är i och för sig också ett slags klichéord, men det är ju så bra, för livet är ju ett djäkla pusslande för oss alla, svårt att få bitarna att falla på plats och ibland så har någon bit "försvunnit", men man får vara nöjd ändå!

Personligen är jag en mästare i "pusslande", dessutom är jag en djävel på att "trolla med knäna" för att få livet att fungera för mig och min Familj. Började ju faktiskt blogga för att hitta "män" som precis som jag tar hand om "partner" och barn när någon blivit långvarigt sjuk i familjen.
Startade både en Patientförening och en blogg som jag drev hårt en tid. Eller rättare sagt ett "utkast" till en komplett Medicinblogg, se Jernsaxen.

Jag är dessutom barnsligt förtjust att titta på bilder och fundera kring dem. Gärna får den som tagit bilden också berätta om den. Tekniskt så ger jag fan i det hela, bara man ser vad det är på bilden.
Har ett hundratal bloggare i min "sfär", bilderna säger ibland mer än tusen ord, ibland säger de ingenting, men även det kan ju vara ett "budskap" på sitt sätt!

Bilden ovan, tagen bara för någon dag sedan då solen sken fram mellan regnskurarna skulle jag lugnt kunna berätta om minst i en timme.

Hur och varför Lilla Frun sitter där i sin solstol och kan inget annat göra än läsa böcker, se hennes blogg Pockethexorna. Vad vår Husbil gör där på åkern, varför brunnen är sned. För tekniknördarna kanske jag skulle kunna berätta att kameran är en Kodak Digitalkamera av tidig modell, inköpt på loppis för 100 spänn. Det är ingen utmaningen direkt, men har någon lust så visa gärna en bild, vilken som helst som du tagit, en bild som betyder "mycket", inte bara det man ser!

Som sagt åter till Klorofyllen Rike, vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!
3 kommentarer:

BP sa...

Bilden är helt härlig tycker jag. Å finns det nå't bättre att göra än att läsa böcker under sommaren!!? Tror nog inte det. Jag slukar många liggades i solstolen på balkongen - ja, fast det blev betydligt färre i antal i år med detta skitväder.

desperat hemmafru sa...

Hoppas att ni har en riktigt härlig sommar! Själv är jag hemma i Sverige just nu. Känns lite trist med tanke på solskenet och värmen där nere i Tyskland. Men sällskapet är värt hur mycket som helst. Skulle till och med stå ut med vinter... ;-)

Anonym sa...

Nu undrar jag vilket land ni är i eftersom här är det verkligen aldrig någon soltimme?? Och sen undrar jag varför gränsen till klippa gräsmattan just går till den kanten? Och en annan sak precis där jag tänkte ställa min husvagn..va??, hopplöst då var den platsen upptagen kunde ni inte ställt er lite till vänster? haha. Skulle det inte vara för skuggan bakom frugans stol så kan man tro att du har redigerat in henne i bilden, det är så många olika skärpor i bilden så det skulle kunna vara ett klipp och klistra projekt men bilden är underbart./c