söndag 14 juni 2009

"Jag är yr"!


Har faktiskt varit yr hela natten! Min Älskade Lilla Dotter ställer till med mycket besvär för sin Pappa! Nej, faktiskt inte, det är inga besvär alls med att få vara Pappa till denna förtjusande Lilla Varelse och självklart inte att vara Pappa till hennes bröder heller. Alla tre berikar mitt liv!
Fast min Dotters förkärlek för höga höjder vållar mig en del problem. Igår hade hon bestämt träff med två "väninnor" för att äta brunch i Kaknästornet. Har inte träffat dessa tjejer tidigare så självklart så åkte jag upp i detta höga torn för att säga "Hej"!
Vips så blev jag yr i "mössan" varför måste folk envisas med att sitta hundra meter upp i luften och äta?
Förra sommaren så åkte vi husbil till Medelhavet och på hemvägen så envisades familjen med att vi skulle "svänga förbi" Paris, sagt och gjort. Jag pratar ofta om "ordning och reda" och att följa regler, men i trafiken i Paris så kändes det inte som om det fanns så mycket regler, så självklart får man ta seden dit man kommer, Lilla Frun kan ju inte gå så bra så att parkera en bit bort ifrån Eiffeltornet var en omöjlighet. Självklart ska "kryckan" upp i tornet, jag fick flytta undan några kravallstaket sedan var det bara att köra ända fram till Eiffeltornet och parkera brevid det. Vilket liv det blev på Fransmännen, de kom fram och talade om att så får man inte göra, flera tusen i böter att parkera på en Polisplats. Men har man sett filmen Ett Päron till Farsa firar semester i Europa, så är det bara att le och se glad ut och verka som man inte fattar någonting. Det stod några poliser där i skyddsvästar och med k-pistar så jag gick fram till dem och försökte se ut som Ringaren av Notre Dame (så de förstod att de handlade om handikappade personer) vet inte riktigt om budskapet gick fram. Jag kan inte ett ord Franska och de ingen Engelska, deras viftningar kanske skulle kunna tolkas som åk härifrån, men jag är en positiv människa så jag tyckte självklart att de visade med sina bistra miner att "Välkommen till Paris, parkera gärna här brevid Eiffeltornet, oj vilken vacker Fru du har".
Skit samma vill Frun och Dottern upp i Eiffeltornet så ska de upp i Tornet inget snack om saken.
Om parkeringen vållade problem så är det inget emot hur det gick till när vi sedan skulle upp i Tornet med en specialstol som min Fru måste ligga i! Som tur satt det en svensk tjej i biljett luckan, hon fixade fram säkerhetschefen och vips så var vi först i en 3 timmars kö, han var sur först men sedan sa jag åt min Fru att ta av sig koftan, så brösten syntes ordentligt, då blev han genast lite mer tillmötesgående! (Visst är vi enkla och underbara vi män?).
Det blev ett långt inlägg det här om yrsel, ångrade mig med en gång i hissen upp i Eiffeltornet, men efter några timmar där uppe på toppen så börjadede yrsen släppa. Högst upp kommer man bara via trappor men dit gick jag inte, men självklart min dotter och hennes bröder!
Bilden tog jag när min Dotter klättrade upp på stegen på husbilen för att få en försmak av utsikten över Paris, visserligen 3,5 upp bara men djäkligt obehagligt det med. Har just legat på husbiltaket och vaxat det, det är ju viktigt att hela bilen blänker man vill ju inte skämmas i fall vi kommer stå under något annat torn i sommar och de som är där uppe tittar ner, då vill jag att de ska säga: -Oj, vilket fint vaxat husbilstak undrar om det inte är Oumberlige Peters husbil?
Vid datorn denna regninga sommarsöndag Peter Olofsson!

6 kommentarer:

Västergötskan sa...

Höjdskräck måntro? :-)

Betongänglar sa...

haha...det gäller att kunna utnyttja sina resurser...på alla de sett...
fortsatt skön söndag
Kram
annelie

Åsa sa...

Måste börja med att tacka dig för en 2 timmars härlig virrvarr i bloggande.Jag hållt mig flertal år på ett hundforum där jag är välläst.Började så blogga på en lite mer egen hemsida.Ibland måste man fylla på favoritläsning och för göra lång historia kort så hamna jag hos Vimmelmamman,,,så hos Musikfröken ....därifrån till dig ...från dig till Karins foton osv osv.Haft en mycket givande läsning medans maken sett på fotboll!!TACK PETER.

RANA sa...

"Varför måste folk envisas med att sitta hundra meter upp i luften och äta?"

Hahaha, folk är inte kloka. Bara du som är normal??? ;-)

Du, bilden är fantasisk. Så vacker hon är, flickebarnet. Jag var helt säker på att bilden var manipulerad med Eiffeltorn så nära, belysning och blås i håret med mera - men efter att ha läst har du nästan lurat i mig att ni faktiskt var där.

Jag blir alltid lite nervös när du börjar flytta kravallstaket, men det är väl din grej helt enkelt.

Tänk att du måste be Hexis att FLASCHA (!) tuttarna i tid och otid, men man gör väl vad man måste. Antar jag? Jadå, ni män är mycket enkla och mycket underbara.

Hälsa nu flascharen så gott. Hon är min idol.

Kram, R

Karins fotoblogg sa...

Hej hopp!
Tack för dina kommentarer Peter! Alltid lika trevligt att få :)
Mycket att läsa fann jag här på din blogg! Jag tror nog att din iaktagelse ang aktiviteterna på folks bloggar är korrekt. Även fast jag tycker att vädret är skit så är tiden mindre vid datorn. Jag läser och kommenterar inte alls lika mycket även fast jag försöker uppdatera min blogg med bilder så ofta jag kan. För bilder kan jag ju inte sluta att ta :)

Hoppas att du och familjen har haft en trevlig helg!

Kram

Karins fotoblogg sa...

Just det, härlig bild på dottern!