måndag 15 juni 2009

Ett trovärdighetsproblem har dykt upp!Ett allvarligt trovärdighetsproblem har dykt upp! Ja, faktiskt och den som upptäckte och påpekade det är min bloggvän Rana! Tänkte faktiskt inte alls på det när jag gjorde inlägget nedan, bilden på min Dotter, med vinden i håret tagen precis vid Eiffeltornet. Klart som bara den att man tror den är manipulerad, särskilt eftersom jag visar den ena fejkade bilden efter den andra. Den är äkta jag lovar, tagen med en av Kodaks billigaste och äldsta digitalkameror inköpt för 100:-, går inte att fotografera inomhus för blixten är så stark att den drar ur batterierna på tre blixtar, där av belysningen. Som sagt bilden är helt omanipulerad på alla sett, klicka på den så ser du kaffefläckarna vid taket. Just dessa kaffefläckar skapar genast ett annat trovärdighetsproblem, ja, kanske egentligen inte, låt mig förklara.
De som läst min blogg tidigare vet att min "Lilla Fru" är svårt sjuk sedan 15 år tillbaka och jag gör allt för henne och då menar jag allt, hon ska ha det bra helt enkelt, ibland går min strävan efter att hon ska ha det bra lite ut över andra och det är inte min mening. Jag är en social och trevlig fan egentligen, läs min strävan på http://www.jernsaxen.blogspot.com/
Att sitta på någon djävla campingplats utanför Paris ihop med några gloende håriga tyskar är inte "min bit av kakan" i livet, är det sommar och romantik då ska en finare frukost avnjutas i rätt miljö i allafall om man är i Paris. Nu är ju nästan hela den Staden a spärrad och fylld med en massa omöjliga regler sedan 11:e september dåden. Nu är jag ju ingen teorist, ja ja, det finns folk som tycker att jag har lite dragning åt det hållet, förstår ingenting!
Ja enda möjligheten att äta frukost vid Notre Dame med 7 meter husbil det är taxizonen brevid, sagt och gjort där parkerade jag längst bak för att inte hindra taxitrafiken, sedan gick jag och pratade med ansvarig "taxiplanerare" han pratade fin engelska och jag berättade om "Lilla Frun", inga problem tyckte han. Det var inga problem heller tills det kom en sur Taxichaufför och bankade på, jag hindrade inte honom alls, men har var precis så sur som en missnöjd 60-årig svensk taxichaufför också kan vara. Missnöjd med livet, hängmage, kanske svårt att kissa vad vet jag, sur, dum och faktiskt väldigt ful var han. Han sa vad han tyckte om att jag stod där, självklart på Franska, förstår inte ett ord, däremot min Dotter förstår och talar Franska, men hon ska inte blandas in i mina dispyter. Hon upplyste mig om att det han sa var inget fint sagt, hade faktiskt en liten känsla av det också! Sånt här är lite kul så jag gapade lite till baka, riktigt kul faktiskt att stå och skrika på två olika språk och ingen fattade någonting. Fast något förstod han i allfall när jag talade om för honom att Fransmän är mesar eftersom de inte gjorde motstånd när Hitler intågade i Paris. tror han fattade andemeningen i vad jag sade, det var då han kastade kaffe på hela husbilsdörren så det stänkte ända upp till taket. Sedan kom Taxisamordnaren och hämtade honom och ursäktade honom. Ingen orsak, lite skit får man tåla, sedan fick "Lilla Frun" sin Franska Frukost serverad av sin "gulliga" Lilla Make.
Visar också en bild på kravallstaketen så ni inte tror att jag är "huligan" lättflyttade som ni ser, nu är det inte vi som står allra närmast Eiffeltornet, det är en budbil, lite stil är det på mig så jag flyttade bara runt lite staket på motsatta sidan för att göra en "lagom" parkeringsplats åt "Lilla Frun", "det blev så bra så" för att citera Pippi Långstump.
Nort Dame, Eiffeltornet och sedan iväg till Triumphbågen. Tänker inte visa mina bilder därifrån heller, då kommer ni inte tycka om mig, jag är faktiskt en fin kille som vill bli omtyckt och tycker att hela världen ska vara tillgänglig för alla med rörelsehinder. Om nu någon är förbannad på mig och tycker det "luktar skitstövel" så vill jag påminna om att det hade inte varit varken kvinnlig eller manlig rösträtt i stora delar av världen om ingen protesterat och ibland lagt sig raklång över "spårvagnsspåren"!
Avslutningsvis, jag Älskar min Fru, jag älskar min omgivning till stora delar och har plats för att Älska fler i mitt rymliga hjärta, så gå in och skriv några stödjande ord i min andra blogg om smärt och sjukvårdsproblematik http://www.jernsaxen.blogspot.com/
Denna regniga sommarmåndag avslutar jag med att skriva Kram ifrån Oumberlige Peter!

12 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Hahaha :) Härligt!

Anonym sa...

Om det bara var trovärdigheten som var ditt problem :)

Har en artikel till dig som ligger och väntar. Du får komma ner och käka dammsugare (enbart inköpta för detta tillfälle) och hämta den.
/Hanna

Bloggullet sa...

Jag kan inte göra inlägg eller svara på kommentarer på min blogg, och jag vill ju skriva något där. Blogger är tröttsamma.
Så nu gör jag en bloggrunda hos mina bloggkompisar så ni inte tror att jag pausar.;0)
Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Aha där av kaffefläckarna!
Ja man ska väl att rätt att komma nära även om man nu råkar ha något handikap synligt eller ej så DET SÅ.
Glöm inte att trampa vatten i detta skitväder.
Kram

Design i tid och rum sa...

Hej!
tittar in..och vill önska dig en bra dag och helgen som närmar sig.
har varit inne på din anndra blog, massor med bra inlägg,men jag kan fortfarande inte kommentera.
ha det så bra Dadda.

Västergötskan sa...

Varför skulle det lukta skitstövel?
Låter som du gör allt för att din fru ska må bra. Det är ju exemplariskt och beundransvärt beteende!

RANA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RANA sa...

(Jadå, det var jag som skrev den av mig själv borttagna kommentaren ovan. Måste ha varit vodka i latten imorse; shit vad förvirrat det blev. Men nu så!)

Läser med fnisstårar rinnande över kinderna. Hahaha, ärligt talat, nästa gång följer jag med!!!!!

SNÄLLA, säg att du sa "schamponera mig i skrevet" till taxisnubben. Jag ber, säg det!

Jag är ledsen om jag verkade svag i anden när jag sa att bilden nästan såg manipulerad ut. ;-)

De där kaffefläckarna skapar ett större trovärdighetsproblem än du tror; det ger även mig dito såna. Jag har nämligen precis skrivit på min blogg vilket fint och välvaxat husbilstak du äger. Och det är faktiskt sant, jag skrev så.

Aaa, precis. De där kravallstaken såg verkligen ut att vara av plast. Not.

Kram, R

Viveka i Bläckhornet sa...

Vilken kanon gubbe som är beredd att ta strid för sin lilla fru. Hade du haft otur kanske du åkt på en smocka. Men det kanske hade varit mer synd om honom då.

Här skiner solen idag. Men man blir lurad, för inte är det varmt för den skull. Och jag som bjudit till fest i midsommar.Jag hoppas verkligen att det blir fint.

Strax ska jag ut och lada ved igen. Fy farao vilket tungt jobb. Men den värmer ju gott om vintern förstås. Måste nog fota för att folk ska förstå vilka mängder vi pratar om.

För övrigt går det framåt med foten.Men värken verkar inte ge med sig. Det är en gnagande värk inne i benet som sträcker sig ända upp i låret. Kanske är det nervtrådar eller nåt. Jag vet inte. Försöker gå så rakt och fint som möjligt. Det är nog lätt att börja halta som ovana annars.

Vad händer för er i midsommar då? Dans på bryggan nånstans med lilla frun i din famn?

Passar på att önska dig en mysig midsommarhelg ifall vi inte hörs.

(du är nämnd i mitt inlägg)

Kramar Viveka (maken hälsar muu som den brunstige tjur han är ;)

Anonym sa...

Jag har missat vansinnigt mycket av det du skrivit. Två veckor borta i en verklighet som inte alls är som vår egen får en lätt att VILJA tappa greppet totalt - något som jag ännu en gång gjort.

Kom hem igår. Har lite svårt att anpassa mig till den danska vardagen. För tusan, jag hör inte hemma här!!!

Jag har bläddrat lite snabbt bland dina inlägg och ja - läst lite snabbt. Jag har inte funderat så mycket på orden som skrivits utan snarare hur de skrivits. När de skrivits och varför de skrivits.

Manipulerade bilder. Jag skrattar. jag tycker att du e förbaskat bra på det du gör och det är en stor komplimang. Gör en Wai-bugning åt dig. Lustigt är det. Hur människor hakar upp sig på manipulerade bilder (jag vet). Som om att man får skulden för att förstöra en del av deras verklighet tack vare att man gjort en snygg bild.

Ingen personlig kritik mot någon. Det är bara så jag känner.

Kommentaren blev djupare än jag trott. Slutar skriva nuinnan jag överskrider alla gränser. Ska titta på bloggen du gjorde reklam för :)

Pia M

RANA sa...

Hörru du, beware. :-)

Kommer du verkligen dragande med FREUD?? Snacka inte med MIG om svarta snubbar, det är ju du som visar upp svarta strandhunkar i fillingar som vägrar släppa kylskåpet. Hahaha.

Piotr! Snart är det midsommar. Gillar vi sill?

undrar
Rana,
som just har slängt ut nåt på bloggen som farbror Freud gärna satte sina tänder i (förövrigt kanske du är för pryd för att se, så det är lika bra att du håller dig undan)

;-) !!!!!

Anonym sa...

African-american Mango Diet Some sort of Conclusion http://www.canadagooseoutlet13.com/ http://www.abercrombiefitchcoat.com/ http://www.drdrebeats4uk.co.uk/ They may in no way reveal that your confine is based on his or her's belief that you can recover in that interval. canada goose jackets for sale abercrombie cheap beats by dre One swiftly way to avoid swindles are over the different types of regulations they can be delivering for the certain auto; a supplier offering new auto coverage for a 20 years old automobile is perhaps not telling the entire story. For this reason, depending on nys of Alabama red legal requirements, a new potential customer can workout your partner's 100 % legal selections and provides a good penned see in the designer or this dealer of an automobile, in case there is it is nonconforming ailment. Organisation for Ovum Gift You will definitely also want the Alaskan fishing licenses, on the other hand these are going to be gathered in your community. It seems like to signify steady outcome, such as the hope amazing things. Look at a number of fly-in or boat-in merely lodges, suspended cabins, along with formula water rafting/fishing trips.