lördag 6 juni 2009

Hur hotad är allemansrätten egentligen?
Hej Vänner! Ni ska veta att jag kämpar med att göra detta inlägg, ta det inte personligt, men efter min "lilla skolresa" så känns det nästan knasigt att blogga. Ska försöka förklara mig lite närmare, efter att fått en sådan total känsla av "tillbaka till rötterna" under några dagar, ingen el, segel istället för motor, umgänge istället för dator osv, då blir de här mediet verkligen onaturligt på något sett. Fast det är ju också ett fantastiskt sett att delge sina upplevelser, tankar och funderingar till andra, så självklart så fortsätter jag att skriva, självklart också att läsa och kommentera.
Bara någon dag kvar nu till EU-valet känns verkligen främmande när man ser på bilderna ovan som jag tog på Adamsskär i Stockholms skärgård för några dagar sedan. Fast bilderna hänger faktiskt ihop med politik i högsta grad, stora krafter vill ändra både i strandskyddet och i allemansrätten, ingen säger det rätt ut, men det finns där mellan raderna, det gör det, så sant som det är sagt. Personligen så är det inget problem för naturen är mitt rätta element och jag rör mig precis var jag vill antingen det finns lagar eller regler som försöker inskränka min rörelsefrihet i framtiden. Bilderna får också symbolisera Sverige och vårt Nationaldagsfirande, personligen så blir det ganska lugnt på själva "firar" fronten. Visst är jag Nationalist ut i fingerspetsarna men jag behöver inte vifta med en flagga för att visa det. Jag har ju just visat det via det här inlägget, sedan kan man ju ta sig en funderare på vad är egentligen en Nation. Några öar och skär österut ifrån Adamsskär så ligger det likadana fåglar och ruvar på exakt samma sett, i likadana skrevor och med samma känsla för sina ungar fast då tillhör skären Finland lite längre österut så är de Rysska fåglar som ligger där, så var går "gränserna" egentligen! Som vanligt inga svar på Oumberliga Bloggen, bara funderingar!
Ha en fin helg Vänner! Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Vill du läsa lite om EU-valet så gå in på http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3019307.svd och se hur ABBA Benny sponsrar Gudrun Schyman inför valet.

4 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Ja, där fick jag, som vill vifta med flaggor idag!
Annars var det ett jättefint inlägg.
Här firas nationaldagen med mycket musik och sång och artistuppträdande.
Visst skulle jag önska att flera fick uppleva vår vackra natur, men tyvärr, alla har inte den möjligheten.
Vi var ute i min Polar i veckan.
Där var en fågelkonsert som var underbar. Nu väntar jag bara på lite värme så jag kan flytta ut i naturen.
Ha en bra dag och kram på dig.Viola

Ulrica sa...

Inget nationalsdagsfirande här. Nationalist vill jag inte kalla mig, gillar Sverige och vill värna om allemansrätt i naturen och mycket annat. Även "allemansrätten" att få flytta hit och bo här även om man inte är svensk.

Men jag förstår att du hade det underbart i naturen, bland vänner och djur.

Lina sa...

Tackar för komplimang!
Visst är det så, man känner sig lurad hur man än röstar precis som du säger. Jag är snäppet sämre än du och tänker faktiskt inte rösta, tror inte ens jag har fått något röstkort... Får dåligt samvete för det ibland, man borde göra något, men så orkar jag inte riktigt gå runt med dåligt samvete och så glömmer jag.
Förstår också vad du menar när det gäller bloggandet, distans, overkligt och oviktigt. Ibland tycker jag att allt känns så himladens fult och ytligt, vi visar en del av oss som inte riktigt, finns på riktigt, vem ska man lita på? Betyder man något? Men också som du säger, det är ett bra sätt att reflektera och dela med sig av tänk.
Fortsätt att beträda världen som om den vore din:) Tycker det låter sunt.
Trevlig kväll.
/Lina

Heidi sa...

Hej Peter!
Pauser blir det ibland för alla. Jag har också haft min första arbetsvecka och lite ont om tid att blogga. Ser att du har varit på en skolresa. Det är kul! Du fick åka båt och vara mitti naturen. Sånt gjorde jag mycket som barn.
Ha en fortsatt skön helg!
Kramkram!!!