söndag 29 augusti 2010

"Ett omöjligt inlägg............!"


Eller rättare sagt ännu ett omöjligt eller kanske Oumberligt inlägg ifrån Peter Olofsson, mannen, myten,legenden.....hmmm...där kanske överdrev jag en aning, till saken!
Många skriver att de har sk "bloggtorka" och vet inte vad de ska skriva om. För mig är det precis tvärtom, det finns så mycket att skriva om och kommentera så hälften kunde vara nog!
Jag är exempelvis min egen Frus personlige deltids assistent pga hennes "handikapp", skulle kunna skriva spaltmeter om denna problematik. Ja, inte att vara hennes personlige assistent, det är inga problem, tänk Er att ni själva fick några hundra spänn om dagen för att umgås med Er partner. Vara gifta och få betalt! Skämt och sido, titta in på Svenska Dagbladets Nätsidor om hur illa ställt det är med "assistanservicen" i vårat land! Kan du föra gaffeln mot munnen, då får du fan äta i din ensamhet. Precis som min Lilla Fru får göra i långa perioder för att vi inte får utökad tid.
Fast Nu skiter vi i det, uppriktigt sagt så är det djävligt klent hos "krymplingarna" själva att driva den saken. Hårda ord ifrån mig, jag vet, men efter att ha "drivit handikappfrågor" nu i snart två år så måste jag säga att intresset är klent. Visst jag inser problematiken, det är inte lätt att vara sjuk inte, jag var själv djävligt svårt sjuk i neuroborrelia i nästan tre år så jag vet vad jag talar om, men man måste inse att man kanske inte klarar allt själv och måste låta andra människor bli ens "redskap", både i fysisk och psykisk bemärkelse.
Patient och Smärtföreningen Jernsaxen som jag driver är inte någon "Gulligullförening", vad menar jag med det då? Det får framtiden utvisa, när vi är tillräckligt många medlemmar, i skrivandets stund så är vi 502 medlemmar, inte många, men "naggande goda" eller som våra belackare säger "otrevliga och helt politiskt okorrekta".
Enkelt sätt så går det bl a till så att vi "knökar in oss" i en provhytt i någon multinationell klädkedjas provrum, hur många tror ni har tänkt på att det finns många som behöver en större provhytt av olika själ, rullstol, rollatorer, assistans mm. Sedan blir det helt plötsligt "djävligt trångt" och vips så har en eller två väggar åkt "ut". Visst är det otroligt, detta är det enda sätt att få en butik att bredda väggarna i åtminstone en provhytt! Kom ihåg att detta "drabbar" inte små enskilda butiksägare, utan bara större kedjor som har tillsatta sk Marknadschefer, självklart så har jag också pratat med dem innan om deras ideér kring problematiken. Hittills har ingen sagt, men "oj då" det måste vi ordna, undantag finns Stadiumkedjan har ordentliga provhytter i sina nyetableringar, men inga direkta planer på att bygga om befintliga butiker.
Igår var Lilla Frun och jag på PUB i Stockholm, där kunde vi inte ha sönder några "provhytter" för i den butik vi besökte var det en liten trappa upp till provhytterna!!!!! Nybyggd butik!
Som vanligt när jag skriver om hur "vi" verkar inom Jernsaxen så blir någon förbannad och mailar till jernsaxen@live.se , säger bara enkelt! Ingen hade haft rösträtt i detta land om det inte hade varit en viss sk "civilolydnad", helt klart så hade det inte varit kvinnlig rösträtt. Alla som kan sin "historia" vet vad jag talar om! Dessutom ger en och annan massakrerad provhytt extra jobb för hantverksindustrin! Alltså nytta med nöje!
Självklart så jobbar "vi" helt demokratiskt också med en massa skrivelser och annat många gånger helt verkningslöst!
Fast egentligen så skulle detta inlägg handla om helt andra saker idag, men nu blev det som det blev, dessutom så skulle jag kommenterat hos alla Er Vänner i Era fina bloggar!
Idag gick tiden vid datorn alldeles för fort och nu ska jag iväg med äldsta sonen och bjuda på en bostadsrättslägenhet till honom. Alla hyresrätter där vi bor är nu utsålda ifrån den sk "allmännyttan"...........visst är det underbart med den frihet det innebär att som 22-åring få börja sitt yrkesliv med att låna en miljon kronor till en etta!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Bilden ovan är ifrån taket i PUB-Huset i Stockholm! Hittade en djäkligt trevlig butik där igår plus mycket annat trevligt, kommer senare i denna blogg för den som är intresserad.
För visst detta är fortfarande en blogg om Oumberligating......med vissa inslag av lika Oumberligat tankar och funderingar!

Inga kommentarer: