måndag 16 augusti 2010

"Måndagsfunderingar.............!"


Sitter och jobbar vid datorn och tittar ut. Gråväder men ännu inget regn. Minst 8 hundar med sina ägare har passerat, ingen ser glad ut. Genomsnittsåldern på en vovve i Sverige är 8 år, det blir många mil med en hund i ett "snöre" det! Blir trött bara på tanken.......men så tänker jag helt plötsligt positivt.....tänk om man varit tvungen att gå ut och gå med sin pingvin i 8 år istället.....va ont i ryggen jag skulle få!
Som sagt en Måndagsfundering så här efter semestern av Peter Olofsson!

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Positivt tänkande... i like..... Fast det där med ha hund skulle få en att gå de där promenaderna som inte blir av...., synd bara att man inte kan 'ställa in' när det är dåligt väder eller när det går en bra film på tv......

Barnen har tjatat i alla år om något slags husdjur... å dom är inte kinkiga... det kan nästan vara vilket djur som helst.... bara det är ett djur.... som helst förstås går att gosa med.... Men fiskar är ok det också..... Det enda djur jag kan tänka mig är höns dock, eller en katt.... Men nu har nästan varje hus på gatan en katt... så ibland känns det som att vi också har en... för det finns då alltid minst en katt någonstans ute i trädgården som går och letar upp någon liten mus (tack...). Men hönsen.... ÅHHH, det skulle jag vilja ha... Man får ju ha fyra stycken i stadsmiljö.... Snart så..... jag kommer att skaffa dom där hönsen förr eller senare...

Tack för att du utbildar mina läsare i historien om brasklapp.... ;-)

Kram Charlotte

Cici sa...

Du vet väl att hundägare håller sig mer friska än andra personer? Det breor bland annat på att vi tvingas ut flera gånger om dagen, i ur och skur. Vi provade att vara utan hund ett drygt år och blev både lata och tjocka, så det blev till att införskaffa en hund å det snaraste. Sen kom det en till bara av en slump och nu går vi i väntans tider. Lagottotiken ska ha valpar vilken timme som helst.

Förresten tror jag nog att det finns selar och koppel som passar pingviner så att du kan gå rakryggad gatan fram. Om du nu skaffar en dyligt. Fast jag tror att dom är svåra att få rumsrena och så måste man ut och fånga strömming stup i kvarten.

desperat hemmafru sa...

Ja, du har nog rätt angående agan ;-)

Jag har bara haft hund i ett år, men jag tror knappt jag varit sur en enda gång när jag varit ute och gått med honom. Faktum är jag nog ler nästan oavsett väder. Att vara hundägare och få gå ut i alla väder under dygnets alla timmar känns nästan som en lyx. De gånger jag känt mig på dåligt humör (under hundpromenaderna måste tilläggas...) kan nog räknas på ena handens fingrar. Och koppel har jag, så jag går rakryggad hela vägen! :-)