måndag 23 augusti 2010

"Inte fan behövs det någon humorsajt inte.........!"Äntligen Måndag! Nu kör vi, börjar med lite "smaskiga bilder" till frukostmackan!
Uppriktigt sagt, inlägget nedan blev ingen "höjdare" borde egentligen skrivas om, men jag är lite "sliten" så jag orkar inte det nu. Varför är jag "sliten" då, en av orsakerna till det att jag tagit hand om min Fru som varit sjuk efter svår "förlossning/graviditetsproblematik" i 16 år nu. Just nu fungerar det riktigt bra om man jämför hur det varit tidigare tidigare, nu är vi bara på sjukhus en dag varannan vecka. Fast det skiter vi i nu, läser en artikel på Svenska Dagbladets nätsidor om en kvinna och hennes upplevelser efter ett planerat kejsarsnitt. Intressant läsning, inte behövs det någon humorsajt inte, bara att "saxa ur" verkligheten, som i detta fall.
Sedan säger jag bara, i "inget nytt under solen". Jag kan inte ens räkna till alla gånger jag behövt att ta hand om min egen Fru på sjukhus, allt ifrån matning, påklädning, ordna felaktig medicinering, trixa med sur personal, duscha och det "bästa av allt", senaste inläggningarna har varit på "privat sjukhus" så du som inbillar dig att du kan "köpa" bättre vård kan bokstavligen "schamponera mig i skrevet"!
För att få ordning på "vårdproblematiken" så krävs ett nytt "synsett", där ord blir verklighet och handling, inte som just nu i den pågående valrörelsen. Fast i ärlighetens namn så är det inte mycket snack om vården heller i valdebatten!
Jag hade mer är gärna funnits med på något humant partis valsedel i denna valrörelse, jag hoppas att jag kan finnas med näst gång istället! Då kommer jag att bli totalt skoningslös i min argumentation, jag är visserligen det redan. Jag är trött på att "lirka och trixa" både med myndigheter och sur vårdpersonal! Sist jag skrev "sur vårdpersonal" så fick jag en massa mail om hur fantastisk vårdpersonal det finns, absolut finns hur många som helst, men om det finns ett endaste "rövhål" på en enda avdelning så skiter det sig, jag lovar, är personen sedan i ledande ställning är det kört, har både erfarenhet av vården utifrån både som patient och anhörig och som anställd!
Bara för några månader sedan så fick jag "smuggla in" medicin för att min Fru skulle få rätt smärtlindring och det är på en av Stockholms absolut finaste kliniker. Tack vare min egen "fingertoppskänsla och erfarenhet" så har min Fru pga av detta kunnat känna sand mellan tårna för första gången på 16 år denna sommar. Jag kommer berätta mer om det på min andra blogg Jernsaxen, men jag måste vila i några dagar nu, får några djävulusiska yrselöveransträngsningsattacker ibland. Hade jag varit anställd, hade det klassats som arbetsskada, men nu är det "hemsjukvård" som varit en del i det hela, samt hårt fysiskt arbete, så jag får väl skylla mig själv!
Jag vill ju gärna bjuda på lite humor på denna sida, men idag gör Svd det så bra i sin artikel så läs den, så hörs vi någon annan dag!
Kram och ha en fin vecka önskar Oumberlige Peter eller var det kanske Omöjlige Peter!
PS: Nu har äntligen min Fru svarat på "bollen" som jag skickade över till henne angående PinUp Kalendrar! Har faktiskt även med graviditet att göra så det funkar till dett inlägg också!
Titta in hos Pockethexan för tusan, hon är rolig hon, och snygg och sexig......hmmm...undrar om jag inte ska "krypa ner till henne" nu när jag ändå är hemma och vilar mig. Eller räknas jag också som en "ful gubbe" då? Hon är ju både yngre än mig och är i "berodende ställning" eftersom jag är hennes "personlige assistent"!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Påminner om Rumänien under värsta förfallet.

caja sa...

Märkligt att vi bägge skriver om födelser idag då ;-D ska läsa inlägget lite bättre om en stund.

Ta du och kryp ner till henne, det gör du rätt i!
Kram på er och ta hand om varandra/C

caja sa...

Måste bara tillägga....angående arbetsskada....jag har skadat mig i jobbet när jag lyfte fel, vad gör man inte för sina brukare....

Jag får till svar(i telefon) av AFA när jag anmält om arbetsskada: Det är sådant du får räkna med när du jobbar med det du gör....

Hur glad blir man då på en skala HAHAHAHAHA

Not!

Elin Damberg sa...

Precis, sluta skriv, kryp ner.