måndag 16 augusti 2010

"Perspektiv......!"


Helt plötsligt så finner jag att jag håller på att göra ett inlägg om det värsta jag vet......jämförelser som är omöjliga att jämföra. Både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter gör ofta detta helt galana tankeexperiment Exempelvis så kan det stå i en artikel, Indiens statskuld är lika stor som om man staplade 10 kronor till månen och tillbaka!!?? Hur djävla dumt som helst, helt omöjligt att "greppa", ändå har man just skrivit så för att det ska gå att "greppa"! Nej, bedriver man en sådan idiot journalistik så kan man "lika bra schamponera mig i skrevet"!
Ska det gå att "greppa" då måste det på något sett vara överskådligt.......som i fallet ovan.
Medellivslängden i den "moderna världen" utslaget på män och kvinnor är 84 år enligt WHO, om man nu har ett klassiskt timglass hemma, cirka 20 cm högt så skulle mängden sand som skulle rinna igenom timglasset under 84 år motsvara mängden "Rolexsand" ovan (kul reklamidé).
Standard europapall i trä har används.
Visst var detta exempel lite "greppbart", men ändå djävligt dumt......konstaterar, jaha, va mycket sand det blev! Kanske dax att schamponera mig själv....?
Gillar du timglass, hittade en modern variant med dioder och digitalteknik här!
Jag har snart bloggat i 2 år, textmängden jag skrivit skulle om den lades ut på rad nå till Eskilstuna fram och tillbaka....häpp..!
Vid datorn i den Oumberliga Faktainformationens Tidevarv Peter Olofsson

4 kommentarer:

desperat hemmafru sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
desperat hemmafru sa...

Stavade så illa i det första inlägget...
Knasboll skulle jag vilja säga! ;-)

Cici sa...

Timglass, en ny sort? Själv satt jag precis och smaskade på en dubbelnougat, en gammal och beprövad sort.

caja sa...

Som svar på din fråga; gillar du timglas....så vet jag inte riktigt vad jag ska svara på det...timglas är väl inte någon pryl som man går och tänker på sådär dagligdags ;-D men visst ett gammalt hederligt sådant gör ju att tankarna far bakåt i tiden. Jag vill mig minnas att jag som barn var väldigt fascinerad av den rinnande sanden i dessa glas.
Må väl/caja