söndag 29 augusti 2010

"Visst finns det fördelar...........!"Som sagt visst finns det fördelar och självklart så ska man skämta om dem!
Att få möjlighet att ha "Handikapptillstånd" ger en enorm "frihet"! Lilla Frun som inte kan gå eller sitta så långa stunder är det perfekt för att ha Husbilen med sig in i City, som här igår när vi fikade på Kungsgatan.
Om det finns någon Handikapplats ledig dvs..........många gånger används p-platserna av människor som har allt annat än rörelseproblem........fast för oss är det inga problem, Lilla Frun är ju gift med mig, så är personen i närheten så brukar de snabbt flytta på sig. Det intressanta är att här i Stockholm är alla som står på handikapplatser utan tillstånd i princip alltid otrevliga.....lustigt va.....fast jag är inte heller så trevlig, så det kanske jämnar ut sig!
Ville bara visa vilken fin bild jag tagit på Lilla Frun!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

7 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Det där ser ju himla smidigt ut! Vad krävs för att få ett tillstånd?? Jag menar, funktionsnedsättning är ju ett brett och svårdefinierat begrepp... Kanske kan jag försöka kvala in på att jag ser dåligt, har migrän och... skitdålig kondis?

Nej, allvarligt talat så tycker jag att det är fruktansvärt lågt att parkera på en handikapplats. Fortsätt att vara otrevlig du! Men det knepiga är väl om personen i fråga INTE befinner sig i närheten av bilen...?

caja sa...

Visst är det märkligt med dessa otrevliga felparkerande människor, själv hade man ju hasplat ut sig en ursäkt och snabbt som bara den sett till att förpassa sig därifrån med svansen mellan benen......minns när sonen var nyfödd och hormonerna svallade, då var jag mycket otrevlig mot de som parkerade på föräldraparkeringen på vårt lokala City Gross...en äldre dam förklarade näbbigt att: vi har faktiskt hund! och struntade fullkomligt i min ilska uppsyn hahahaha men osynligt hånflinande fick jag vissa att flytta sig mohahahahah. Ja vad fasiken finns det speciella parkeringar till vad det än nu må vara så kan väl folk respektera detta!

Ha det gott ni bägge!/c

kajsastina sa...

Det är sorgligt att människor inte lämnar handikappplatserna till dem som de är avsedda för. Jag bor i Sollentuna, men är inte så rörlig och längtar att kunna fara och sitta på en uteservering. Det var en trevlig bild på frun på uteserveringen i på Kungsgatan! Det är ett helt företag och bussbyten och planering att ge sig till city.
Ha det bra!

desperat hemmafru sa...

Fin bild och rå humor! Jag tycker att det är befriande när det går att skämta om handikapp.

En seriös undran (och kanske knasig samtidigt?): Hur är det med handikapptoaletterna då? Jag brukar smita in på den om det är ledigt och har aldig (vad jag vet) "blockat" det för någon handikappad... Får "funktionsdugliga" använda handikapptoaletten, eller är det precis som med parkeringsplatsen (dvs endast för handikappade - såklart)?

BP sa...

Herregud - vilken husbil du har!!! Mitt i smeten. Som du säger set har sina fördelar att vara funktionshindrad (nej såklart inte) men du slipper ju gå, leta p-plats och betala dyra pengar för den.
PS. Jag ställer mig a l d r i g på en handikapp-plats å jag är inte ett dug otrevlig - men sen så är jag ju från Täby;-) Taklampan på PUB var fenomenalt bra fotad. DS

Snäckskalsdalen. sa...

Jaaa. Det där med tillstånd, man blir alltid betraktad som elak om man påpekar att någon utnyttjat en handikapplats, är det för att "dom" känner sig dumma när man kommer på "dom" tro? Kan vara så, tror jag.
Ja, vad jag haft för mig kan man undra!
Ha det bra i sensommarsolen
Agneta

Elle sa...

Kontrollerat kaos...ja, det passar väl även in på min sommar. Nu är den slut och vad hade vi av den? Ingenting egentligen. Kanske är det bra att skolan och rutinerna börjar igen. Ger mig dessutom mer bloggtid!! *ler*

Vad gäller parkeringsplatser för handikappade ska jag erkänna att jag EN gång ställt mig på just en sån plats. Utanför en bank, nästan folktom stad, en lördag, inga parkeringsplatser så långt ögat kunde nå. Endast handikapp-parkeringen blev just ledig...framför mina ögon, direkt utanför banken. Ställde mig med dåligt samvete där, bara för att "hoppa in" på banken och ta ut lite pengar. Hade lilla dottern sittandes i bilen under tiden. Sprang in och kom lika snabbt utspringandes....för att möta en lapplisa - som bara hade väntat på att jag skulle parkera där!!
"såg du mig inte?" var hennes kommentar
Vad skulle jag svara?
"Jovisst såg jag dig, jag tänkte bara att du skulle ha lite att göra idag"
Klart att jag inte såg henne!! De är dessutom civilklädda här!!!
Jag försökte förklara för henne att jag verkligen bara hoppat in till pengaautomaten och att jag säkerligen inte hade lämnat min dotter i bilen om jag förväntats vara borta längre.
Jag tror att den parkeringen kostade mig ungefär 15 Euro i minuten...minst.
Det var första och sista gången. Numera kör jag till en bank med tillräckliga parkeringsmöjligheter!

Hos oss finns även extra parkeringar för kvinnor i de stora parkeringshusen. Många kvinnor bär nuförtiden skägg och kostym....
Vid mataffärerna finns ibland extra stora parkeringsplatser för barnfamiljer...föräldrarna blir allt äldre nuförtiden och man ser ofta 70-åringar gå och handla med sina osynliga barn. Ett annat populärt sätt att parkera på är att utnyttja de omarkerade platserna - så nära ingången som möjligt. Att sen trafiken blockeras av det är oviktigt. Huvudsaken är att 20-åringarna inte behöver anstränga sina ben genom att parkera tio meter längre bort.
Detta tema kan man länge diskutera!
Jag kan väl vara glad för att det var en kvinnlig lapplisa och inte en oumbärlig Peter som väntade utanför banken...*ler*

Ha en skön vecka och hälsa frun!
Kram Elle