söndag 2 september 2012

"Konstrundan fortsätter....nu med en gåta.....!"

Stanna upp en stund i läsandet av detta inlägg.........titta noga på bilden och gissa vad den föreställer!

En mönstrad strand så klart! Den svenska konstnären Gunilla Klingbergs bidrag till utställningen "Sense and sustainability" i Urdaibai, ett naturresarvat vid Spanska Biscayabukten.

Konsverket förstörs varje dag av havet och trampande nyfikna strandgäster, det återskapas varje morgon av en traktor med reliefmönstrad vält.

Bilden ovan kommer ifrån Gunilla Klingbergs hemsida, artikel i Dagens Nyheter här!
Någon mer än jag som vill se detta på plats? När åker vi, vi har en vecka på oss, sedan försvinner "A sign in space" förevigt..........fast jag har kanske fått ett uppslag nu.....Oumberlige Peter är ju på Böda Sand varje sommar, kan man inte övertyga Klingan att ta med sig sin "vält" dit, traktor lovar Oumberlige Peter att fixa, tycker faktiskt att det är hennes skyldighet att hjälpa White Trash campare till lite "God Konst"..........för visst är detta "konst" när det är som bäst!

Kom nu inte och skriv att "jag förstår mig inte på konst"......konst ska inte förtsås, den skall kännas och upplevas, glad, ledsen eller förbannad spelar ingen roll om man blir egentligen bara man "berörs" på något sett".

Självklart så skulle jag vilja vila mitt huvud på en av stjärnorna på denna strand och låta den fortfarande rådande värmen i Spanien värma min lekamen, undrar om jag inte skulle kunna sitta uppe hela natten också och vänta på traktorn, när den återskapar konstverket till måsarnas skrik.....hm...finns det måsar där föresten?

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt Gruskorn i Cybermaskineriet!

2 kommentarer:

Milla sa...

Hahaha, här sitter jag nu och klurar och undrar om detta är en kuggfråga, skratt. Ler stort då svaret på vad mönstret föreställer är så självklart. Skratt.
Hoppas att du får en fin dag. Kram

Mångmamma sa...

Kikar in och slänger iväg en söndagskram efter ha läst ikapp hos dig.