fredag 5 april 2013

"Gonorré....bör jag vara orolig.....!"

Minns nu Sällskapsresan, första filmen, där Sven Melander hade T-shirten ovan på sig. Då kanske det var lite kul, men bara lite. (Finns hos Coola T-shirts)
Har inte varit inne och bloggat på ett tag nu, pluggar för fulla muggar, just nu står smittskydd och smittspridning på agendan.
Könssjukdomar har alltid legat mig varmt om hjärtat (ler) så självfallet blir min C-uppsats i detta ämne.

Sitter och läser en artikel idag i morgonens Svenska Dagblad:
"Gonorré står snart utan bot

Utan nya fungerande antibiotika blir det snart omöjligt att behandla könssjukdomen gonorré. I Japan, Spanien och Frankrike har man redan påträffat starkt resistenta gonorrébakterier där man inte kunnat bota patienterna med vanlig antibiotika. Inom tio år kan gonorré vara det första exemplet på en infektion som inte går att behandla." (Mer av artikeln här)

Hm...alla som läst min blogg vet väl hur vacker och underbart liderlig Fru jag har, sjukpensionär som hon är ligger hon bara hemma och äter praliner och läserböcker hela dagarna. Nästa vecka kommer vi ha ett 10-tal hantverkare hemma hos under dagtid, bör jag vara orolig?


Sitter just och samlar lite bilder till min uppsats, finns lite av varje, en religiös sajt Apg29 skriver om "synden" angående könssjukdomar Nästa gång din partner ber dig kolla en "kvissla" på ryggen så titta lite extra, har du inte märkt något, exempelvis sveda när du kissar, så kommer du bli varse nu! (ler)
"Säga vad man vill om "synden" men roligt är det!"
Hm....hoppas jag nu inte lagt sorti på helgfirandet, ha det bäst!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din CyberDoktor på nätet helt utan legitimation och alltid med frikort!
PS: Länk till Smittskyddsinstitutet hittar du här!

6 kommentarer:

Marina sa...

Jaha ja, och vad ska du bli när du blir stor?

Anonym sa...

Lilla frun vill nog ha kvar sin
personliga assistent, annars kan
jag garantera dig att du skulle
behövt vara orolig på gränsen till
panik!!
M

BP sa...

Ställer nog samma fråga som Marina.
Å bilden på ryggen är så yuck att jag vill spy. Men så har jag lärt mig nå't iaf - trodde gonorré satt någon helt annanstans... ja tänk vad man lär sig.

PS. Könssjukdomar har då aldrig intresserat mig, bara äcklat mig faktiskt - av ganska "naturliga" orsaker antar jag. Dom som får könssjukdomar i första hand och sedan för dom vidare i andra hand är svin. Dom som får sjukdomarna i tredje hand - det är dom jag tycker djupt synd om. DS

Anonym sa...

Vi skulle kanske kunna låta läkemedelsindustrin betala lite till "olönsam forskning".
Exempelvis skulle man kunna beskatta generika (preparat vars poatent gått ut och som producenten inte själv haft patent på tidigare) och läta behållningen gå till läkemedelsforskning inom områden där man inte avser söka patent. Detta skulle kunna vara nya antibiotika, malariamedicin, mm, och forskningen skulle kunna bedrivas på sjukhus och universitet.

Baronessan sa...

Hantverkare ska man alltid vara orolig för. Jag bor med en sån :)
Så det är till att förkovra sig!? Angående könssjukdomar så erinrar jag mig en ramsa som storebror rapade ur sig emellanåt i tonåren: "alla goda ting är tre, syffe, bagg och gonnoré" Du kan få den av mig och använda i din avhandling :D

Anonym sa...

Gonorré behöver du nog inte vara orolig för eller oj nu förstörde jag hela blogginlägget med hantverkare och allt:)
äh men det finns ju andra saker som man kan vara orolig för, hej och välkommen Hepatit A, du hörde väl om dagens larm om frysta bär,antar att reaktionen blev: men va fan.. /C