onsdag 30 maj 2012

"Helt djävla fucking unbelievable…....!"

Att jag hamnat helt fel i livet har jag vetat sedan barnsben, eventuellt är jag född under fel århundrade, när jag tittar på min omgivning så funderar jag även många gånger på om jag hamnat på fel planet! Men så händer det saker som gör att allt i livet känns rätt, som nu på morgonen och jag ser att bägge de två stora Auktionshusen, Bukowskis och Stockholms Auktionsverk har varsin Johan Neijber byrå ifrån 1700-talet till salu på sina Klassiska Auktioner. Johan Neijber Mästarnas Mästare enligt mig, absolut inte den skickligaste, utan den med mest känsla. Se bara på benen på byrån ovan, inläggen, ja allt, tänk om det fanns någon mer än jag därute i "Cyberrymden" som skulle vilja träffa mig i verkligheten, komma hem till mig då jag ropat in en av byråerna, sätta sig i mina 1700-tals fåtöljer, dricka ett glas vin, dra för draperierna och rikta ett milt ljus emot den fantastiska skapelsen och kanske unisont utbrista: "-Är hon inte vacker!"
Jag har ingen kommentarsgranskning och jag tar aldrig bort kommentarer heller, men jag ber Er Kära Läsare, skriv inget "hemsk" om dessa byråer, jag är visserligen en burdus och stökig fan, men jag har också ett känsligt varmt hjärta som klappar för all det "vackra" i livet.....idag är jag lättrörd!
Bättre än så här blir det inte!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din SnickarMästare i Cyberverkstaden!

5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Somliga tänder på fötter, du tänder på vackra möbler. Inget konstigt med det. ;-)

Min farfar var möbelsnickare hos Carl Malmsten och jag har sedan barnsben överösts med hans möbler. Det var väl okej när min farfar använd Malmstens originalritningar, men när han själv designade möbler blev det sällan varken vackert eller funktionellt (vilket ju typ var Malmstens egna ledord). Fick som 12-åring lära mig att göra intarsia i farfars källare. Minns dofterna av spån, lim och schellack. Min pappa är också väldigt duktig med trä och han är dessutom väldigt duktig på form och design. Men farfars hantverksskicklighet slår han aldrig. Min farfar gjorde i princip allt för hand.

Kram på dig min möbelälskande vikingahövding!

PS. Idag såg jag jättefina Meissentekoppar i fönstret hos antikvitetshandlaren här. Åtta stycken var det, med assietter. Vågar inte gå in och fråga vad de kostar. Vackra (men hopplöst omoderna) är de i alla fall! DS

Cici sa...

Jag säger ingenting om byrån, den får du ha ifred för mig.
Säger bara: Det vackra är det enkla - eller om det är tvärtom, det enkla är det vackra.

BP sa...

Inget fel på byrån... i ett slott till exempel;-)

conny sa...

Otroligt vacker möbel! Jag har en som påminner om denna, dock inte lika fulländad som den på bilden. På min är det en marmorskiva längst upp, och det ser ut att vara det på den på bilden också. Jag gillar den här stilen. Byrån på bilden är helt outstanding!

Anonym sa...

Men kom inte att säg att du tycker denna är vacker, du gillade ju dem där raka fyrkantiga fula skapelserna till byråer. Det var ju en sån här jag pratade om haha /C