torsdag 31 maj 2012

"Hur kul är jag själv på en skala.....!"

Hmm......för första gången någonsin på min blogg så har jag ingen bild till mitt inlägg. (Ännu) Vet inte vad som hänt i min hjärna, men jag lyckas inte få fram något som passar. I vilket fall som helst så vaknade jag prick klockan 5 i morse. När jag var liten undrade jag alltid varför min Farmor var uppe vid den tiden. Nu vet jag svaret, cirka 40 år senare, tanten var helt enkelt klarvaken och där är jag nu. Jag som i princip hela mitt vuxna liv drömt om att få sova ut ordentligt, särskilt de sista 18 åren och nu när möjligheten bjuds så kan jag inte sova och i ärlighetens namn är jag inte särskilt trött heller.
Vilken djäkla tur att min Älskade Blogg finns och särskilt nu när mitt tidningsbud straffar mig genom att stoppa tidningen i brevlådan sist av alla.

Ja det är faktiskt sant, han tar min tidning sist, men jag får skylla mig själv. I vintras så levererade han tidning så sent att jag var tvungen att fråga vad han sysslade med. Det föll inte i god jord inte, han pratade bl a om att han halkade så mycket i snön och att det gick trögt att dra kärran genom snövallarna. Jaja, sa jag och erbjöd honom ett par begagnade vinterkängor. Dessutom sa jag att han kunde få en väckarklocka av mig. Det sa jag eftersom han sa att han hade svårt att vakna till sin mobilringning. Istället för att "tacka och ta emot" så blev han sur som fan och sedan dess får jag tidningen sist, fast jag vet att det är besvärligt för honom, för genom denna utdelningsakrobatik så är han tvungen att komma tillbaka till mitt hus efter genomförd runda.

Ja och under tiden så måste jag hitta något annat att läsa till min Frukost som nu avnjutes med en rosa tekopp (Tack ännu en gång min Kära Desperata HemmaFru). Idag var det totaltorka på tidningsbordet, min Dotter har flyttat hem igen efter att ha provbott hos sin pojkvän i några månader, så nu har jag en "städerska" hemma, hon slänger allt som hon tycker ligger och skräpar. Det enda som fanns kvar att bläddra i var senaste numret av Vårdguiden!

Bokstavligen.....för i helvete....vad är det för djävla katastrof tidning? Kan inte låta bl att läsa den i princip ifrån pärm till pärm. En sak är säker enligt denna tidning så kommer det gå riktigt åt helvete i Sommar.....jag lovar. Du kommer garanterat få en massa fästingburna sjukdomar, du kommer bli huggormsbiten, du kommer skada dig när du renoverar på landet. Du kommer få så mycket gaser i din mage så du inte kan ana. Du kommer att få diarré pruttanfall och får du inte det så blir du definitivt förstoppad istället! Underlivsherpes kommer du  drabbas av och särskilt besvärligt kommer det att vara då du drabbas av denna åkomma runt dajmkrysset!

Ja, jag lovar, jag skulle kunna sitta och räkna upp hur mycket "skit" som helst som Du och Jag kommer drabbas av denna kommande Sommar enligt Vårdguiden.
Men vänta......det är inte nog av vad vi kommer att drabbas av, de har också en artikel om vad som händer om du har cancer. Inte nog med att det är illa att drabbas av denna tragiska sjukdom, de måste också skriva om vilka problem och följsjukdomar man kan drabbas av pga cellgifter och strålbehandling. Snacka om att lägga lök på laxen! Svullnar armen och fingrarna upp så du inte kan torka dig själv i röven efter avslutad cancerbehandling då har du lymfödem, bara så du vet!

Fast otroligt nog så skrev de inte en endaste rad om cykelhjälm eller övrig sommartrafik, fast då hade de nog varit tvungna att göra en extrabilaga i Aftonblad eller Expresstuk!
Glöm nu inte att föra "Magdagbok", vad du äter, vad du får sura uppstötningar av, vilken föda som ger dig gaser och framförallt hur ser skiten ut efteråt! Allt enligt Vårguiden, ha nu en riktig fin sommar och glöm inte att bajsa ofta och rejält!
Vid datorn som vanligt denna Arla Morgonstund Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Ventil i CyberSommaren!
PS: Det gick ju bra att göra ett inlägg utan bild....självklart så kom ju bildidén medans jag skrev!
Du som tror att jag överdriver, varsegod här har du länken till senaste numret av vårdguiden, riktigt spännande är artikeln "Toaletten blev min fotboja" eller "Bli din egen magdetektiv"!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tydligen missade du att läsa den lilla artikeln på sidan 26, "Träning för 90-åringar" mer kan jag inte skriva här/C