lördag 19 maj 2012

"Jaha och vad har jag varit då....!"

Har fått några mail med undran vart jag tagit "vägen"! Men faktiskt så har jag varit här hela tiden, fast med lite annorlunda förutsättningar än tidigare. Har varit utan dator en tid nu, helt katastrofalt förödande faktiskt. För ett år sedan då alla våra barn bodde hemma så var det Olofssonska hushållet begåvat med 6 stycken fungerande datorer av skiftande slag, för några veckor sedan så lämnade vår yngsta Dotter hemmet för att "provbo" med sin pojkvän och vips så försvann även den sista laptopen. Hon behöver visst två stycken för att kunna sköta de sista inlämningsuppgifterna i skolan. Barnens studier vill man verkligen inte förhindra på någotvis. Nu sitter och jag och bloggar en stund på en lånad dator.

Ett under har skett, Lilla Frun är på benen igen efter ett av de grymmaste smärtskov hon haft på 18 år. Ett tag var jag orolig att hon inte skulle hämtasig igen. Fast Fru Olofsson reste sig som vanligt på "nio", nu är nästan allt som vanligt igen. Det första hon gjorde som "frisk" var att ge sig iväg och köpa tre par sommarskor. Ja, nu ger hon sig inte iväg hur som helst, jag måste vara med och assistera med ledsagning och medicin, men ut kommer hon och det är det viktigaste.

Det har varit ganska jobbigt psykiskt under denna tid min Fru varit extra dålig och som mentalt stöd har jag haft en annan kvinna i min närhet.....hm...det där lät det....tolka det som Ni vill. Jag skulle vilja ge henne en present som tack. En tavla som är till salu på Stockholms Auktionsverk, den heter "Tiduret", målad av en av mina favoritkonstnärer Karin Broos, utrop cirka 175 000:- kronor. Läs mer här.
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde Din Ciceron i Cyberträsket!
PS: Denna helt underbara målning skulle jag bli mycket glad om det fanns några läsare som skulle vilja göra sin tolkning av vad det är vi ser! Ska hon ta livet av sig? Ska hon skjuta någon annan? Har hon bara tråkigt? Vad händer när tiduret/äggklockan ringer? Förbannat spännande målning, en av de bättre i konstvärlden enligt mig, som är i privat ägo!

12 kommentarer:

Tini Tut sa...

Hoppas att du får fatt på en dator igen.
Vilken fantastisk målning, men då man anar en järnlady, så undrar jag om man skall utesluta självmord, som jag heller inte vet om det är fegt eller extremt modigt.
Älskar tavlan och hade gärna haft den på Casillero Del Diablo.

Varma kramar till er båda, ni verkar ha haft det tufft.

Den nakna trädgårdsmästaren.

Cici sa...

Det är tur att det sker under emellanåt, så att både du och Lilla Frun får en andhämtningspaus. Det är för övrigt konstigt, minst sagt, att inte sjukvården kan hjälpa din fru, och andra i samma situation, till en drägligare tillvaro. Så mycket som det forskas och uppfinns och åks till månen.

Vad gäller den fina målningen blev jag naturligtvis tvungen att googla på konstnären och se andra målningar hon gjort. Min första tanke närjag såg bilden var att hon satt och väntade att någon hotfull person skulle komma dit, någon hon antingen hatade eller också var så rädd för att hon nu gett upp och tagit till vapen. Om personen i fråga dyker upp kommer han/hon inte undan med livet i behåll, det ser man på hennes ansiktsuttryck och den nervösa rökningen.

Eller så har hon fått besked om att hon har fått lungcancer av all rökning och nu mår så dåligt att hon beslutat för att göra slut på sig. Hon ska bara röka färdigt den där sista cigarretten.

Marina sa...

...eller så är hon rädd att någon ska komma och hämta den sista datorn...välkommen tillbaka!

Elle sa...

Vad kul att både du och lilla frun är på benen igen. Numera kan man inte föreställa sig ett liv utan dator. Hur ska man höra av sig till alla vänner...?
skriva ett vykort?
Vad gäller bilden tolkar jag det till att hon tar sig en cigarett efter "skjutet". Att ta livet på sig själv med ett gevär är nog inte särskilt praktiskt om man inte har långa armar.
Ha en skön helg och hälsa frun!
Kram

BP sa...

Kul att du är tillbaka, om än med en lånad dator. Men det märker ju inte vi läsare;-) Bäst av allt är dock att din fru är på benen igen. Lagom till den riktiga våren. Bra jobbat!
Målningen tycker jag inte om. Skulle inte ens betala 100 kronor på loppis för den måste jag säga.
Tur att det finns nå't för alla, eller hur!?

Milla sa...

Välkommen tillbaka, kul att du är här. Så roligt för dottern att testa vingarna men att ta med sista datorn, bah. =D
Vad skönt att frun och du har stöd då det är som jobbigast. Tavlan. Ja,den vet jag inte hur jag ska tolka men hon ser väldigt avslappnad och nöjd ut där hon sitter.
Ha en fin helg och jag hoppas att frun hitta snygga skor och att ni kan få njuta av det vackra vädret.
Kram

Rapport till Vänfors sa...

Men gud, en helt underbar tavla. Måste skaffa mig det näst bästa...fixa en kopia i papper. Ska sätta den i bilen så att jag ser den varje dag. För mig handlar det om att NU JÄVLAR ÄR DET TA MIG FAAN NOG!!! Lugnet före stormen, stunden innan det sker...när man faktiskt vrider om sin egen ryggrad och går åt andra hållet...rätt håll. Och de jävlar som står i vägen får smaka bly:)))
Härligt att höra att din fru mår bättre...man tror ju inte att det kan vara sant när man läst om vad hon/ni går/har gått igenom.
Ha en fin kväll
Kram Annika

Jane sa...

För mig verkar det som om damen ifråga "pustar ut" efter fullbordat ärende ... dvs att hon jagat bort karln eller tonåringarna ;).

desperat hemmafru sa...

Jag har själv varit seg på att blogga. Ungefär samma anledning hos mig, dvs sinnesstämningen har inte hela tiden varit den bästa. Dator har jag i och för sig haft men min egen blogg har känts mest som en plåga. Nu hoppas jag att psyket återhämtat sig lite både hos dig och mig. Kanske skulle vi bjuda in fler till vårt tekoppsbytande som du föreslog? Undrar om det är någon som skulle vilja hoppa på, eller är det bara vi som är sådär tokiga?

Jag blir glad av att höra att din fru mår bättre igen. Hoppas hon får må bättre läääääänge nu.

Apropå målningen tror jag att hon precis skjutit karln sin. Nu sitter hon och betraktar blodet som sakta rinner längs med den nedstänkta väggen medan nikotinet lugnar hennes kropp. Eller nå't...

Anonym sa...

Jag ser en kvinna som precis skjutit ihjäl sin karl. Nu sitter hon och tar sig ett bloss efter den njutningen...
Å vem vet... det hade kanske kunnat varit en målning av mig! :)

Anonym sa...

Bara för att krångla till det..tror inte så mycket att denna kvinna har skjutit någon. Tror mer på att geväret kanske tillhörde någon av hennes släktingar som kanske precis avlidit.

Singelmamman sa...

Hon ska skjuta prick på äggen som snart är kokta och som när klockan ringer, kommer att skickas upp i luften med en katapult.

Eller så håller hon på att putsa geväret inför jaktsäsongen. Äggklockan har hon bara för att hon inte ska försoffa sig helt. Fem minuter, max, vila.