tisdag 23 april 2013

"Ska man drömma ska man fanimej göra det ordentligt.......!"

Välkommen till "Nya Oumberligating Bloggen".......hm....hur ny en nu fem år gammal blogg kan bli. Ja, till saken, vad är det nya då? Jo, det kommer bli en massa båtar här ett tag nu, jag har ett så förgjordat uppdämt behov av att berätta om mina "våta drömmar".

Riktigt stora båtar...okej då, fartyg eller Yachts. Faktiskt det enda riktiga "konfliktområde" jag och Lilla Frun har haft de 27 år vi nu varit tillsammans. Lilla Frun gillar nämligen inte alls att vara ute på sjön....och på havet...aldrig i livet säger hon.

Jag har aldrig köpt en sk "herrtidning" och gömt undan den för min Fru, däremot har jag lurat, gömt undan och undanhållit kvitton ifrån inköp att båttidningar. Ja, nu inte sådana svenska skitbåttidningar med små trånga baljor till båtar, nej när Oumberlige Peter drömmer så gör han det rejält och köper Boat International.

Det jag gillar med den tidningen är att inte ens lottovinster på 237 miljoner räcker för att kunna förverkliga de riktigt "våta drömmarna".

Allt jag gillar finns i denna tidskrift båtar, inredningsdesign, sol och hav plus en massa annat. De riktigt rika i världen har nu upptäckt att det går att köpa och resa med polarfartyg och liknande, för 30 år sedan när jag började köpa båttidningar så fanns det inte riktigt på "världskartan". Nu är det en riktig "trend" hos dem som har lite för mycket pengar över. Ska självfallet även visa sådana fartyg framöver, för vem vill inte ha sin egen Lilla Isbrytare att braka loss med bland eskimåer och isbjörnar!

Liten polarhistoria nu: Varför äter inte isbjörnar pingviner? De flesta faller på målsnöret på denna gåta, prova själv på jobbet!

Idag tänkte jag i fantasins värld köpa en liten båt vid namn Sycara V, en nätt liten sak på 68 meter, jag är inte direkt snobbig av mig så det gör inget att hon är "lättare begagnad", en och annan liten champagnefläck stör inte Oumberlige Peters världsbild inte. Priset blir lite bättre när pråmarna får några år på nacken. 75 000 000 Euro bara. Jag kan tänka mig något slags kollektivt inköp så är det några andra familjer som vill haka på så kolla in på CSO Yachts. Om vi delar på kostnaden så drar vi lott om vilka hytter vi ska ha......inget bråk nu bara.....vi är väl vuxna människor?

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Skeppare på Cyberskutan!
PS: Bilderna ovan tillhör CSO Yachts.

8 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Ja, va f-n... Ska man drömma är det ju lika bra att man tar i ordentligt. Jag kan vara med och dela båt. Gillar inte att segla, men när vi kommer upp i kryssningsfartygsstorlek då är det ganska okej.

Isbjörnar och pingviner lever i olika världar. Kanske drömmer de också om en liten båt så att de kan träffas?

Suzan sa...

Håller med din fruga, livet på sjön är ingen hit, man kan ju inte springa ;)

BP sa...

Maken skulle nog helt håller med dig. Han köper också båttidningar och går på mässor.
Själv är jag ytterst måttligt intresserad av båtliv. Älskar att titta på båtar - helst motorvarianten såklart - men nej, att cruisa på en lyxbåt eller annan båt är inte mitt stuk.

Anni sa...

Maken till en av mina väninnor sparar på chokladrecept, han gömmer dem i garaget ...

Ska jag någon gång ha båt så ska det vara en Pettersson. Eller en fiskekutter med tennkulemotor!

Laila sa...

Nog för jag gått länge arbetslös och känner mig tämligen hjärndöd mellan varven med värken och så, men.... Försök inte lura mig med den där gåtan! :_P
Dom lever liksom inte ens i samma världsdelar. käre Peter.

Jag åker gärna med dig ut i den båten och känner vinden i håret, champagnesmaken i munnen och ett litet dopp i vattnet. När ska jag komma med baddräkten?

Anonym sa...

För rent och sterilt fartyg för min del så jag hoppar av direkt:)
Blev faktiskt besviken, tråkigare design får man leta efter,ush för små findlandsfärjor. /C

desperat hemmafru sa...

Peter! Jag har "fyndat" litografier av Tintinstudiotecknaren Jacques Martin. Helt omöjligt att hitta priser att jämföra med. Alla konstsidor är ju låsta så att inte amatörer har tillgång till prisjämförelserna. Har du något tips på hur jag ska göra. Har googlat i över en timme och inte hittat något vettigt att jämföra med alls. Jag vill ju tro att jag just gjort ett fynd. ;-)

Yachtside sa...

Great yacht !!