onsdag 26 augusti 2009

Åter till de Oumberligatingens Värld!


God Morgon Kära Vänner! Okej, du läser det här kanske på kvällen eller eftermiddagen, men för min egen känslas skull så skriver jag just "God Morgon". Har egentligen inte sovit en blund inatt då min Kära Hustru hållit mig vaken med sin "smärtproblematik". Läs gärna min andra blogg http://www.jernsaxen.blogspot.com/ , en blogg om just smärta och sjukvårdsfrågor.
Den här bloggen Oumberligating startades just upp för att "locka in" lite fler till den bloggen och på så vis få ett bredare kontaktnät. Har lyckats bra tycker jag och jag hoppas ingen känner sig lurad.
Visserligen ändrade Oumberligating bloggen både struktur och innehåll under resan gång, nu sista tiden har det blivit mer Oumberliga Tankar och fotografier, men allt här i livet hör ihop.
Ja, till saken, självklart så "förlorar" jag mig fortfarande i de Oumberliga Tingens Värld, ofta så märks som sagt inte alltid det längre på bloggen, men jag vet att många av Er som läser detta och har inredningsbloggar och designbloggar känner igen mig ifrån kommentarsrutorna.
Idag vill jag åter börja ge mig in i de Oumberliga Tingens Värld igen och som symbol för detta så vill jag presentera en bok som jag äntligen har kommit över och som saknats i min boksamling om designhistoria. Jag har otroligt nog kommit över 2 exemplar via lite kontakter, betalade 1400 för bägge ett otroligt bra pris för denna historiska designklenod ifrån 1968.
För den som nu har samma känsla som jag för just Oumberligating är nu den ena av dessa klenoder till salu, men bara till en designintresserad läsare av någon av mina bloggar.
Jag har beskyllts för att vara en dålig affärsman, så visso, men då har man inte förstått varken vad jag eller Oumberligating står för. Om du googlar denna bok så kommer du hitta en helt omöjlig prisbild allt ifrån cirka 800 kronor till helt osannolika 4 350:-, okej, skicket spelar roll.
Det exemplar jag har till salu är ett praktexemplar, det som visas på länken har ett skadat hörn.
700:- var priset plus porto, helt Oumberligt självkostnadspris med andra ord.
Är du inte intresserad köpare så tycker jag i allafall att du ska titta på länken då detta är just ett Oumberligt Ting!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Undrar du vad jag ska göra för pengarna, köpa ännu fler Oumberliga Ting så klart!
Mig når du på jernsaxen@live.se
Länk nedan till ett annat exemplar som också är till salu:
http://www.paulsmith.co.uk/paul-smith-books-346/the-machine-moma-k-g-pontus-hulten-rpsr-book-tm-1/product.html?LproductId=17584

3 kommentarer:

RANA sa...

Du.

Antingen är det ditt fel - med ditt prat om våldsamma schamponeringar och älgstudsare och trivsamma, vältajmade ansiktsryckningar.

Eller så är det mitt fel - jag försööööker vara en seriös människa men trampar igenom och tycker till exempel att det underbart att barnen säger "bajskorv" om Berlusconi.

Nå. Det är alltså inte klarlagt vems fel det är. Men jag sitter och skrattar högt åt hela inlägget, tänker att han den där oumberliga människan är en riktigt hyvens underhållare. På slutet inser jag att du menar allvar. Du ska kränga boken på riktigt.

Och vackert så! Som du märker är jag varken värdig eller tillhör rätt målgrupp. Visa mig ett Frejasmycke i silver, så vaknar mitt ha-begär mer till liv.

Japp, gosse. Din kommentar hos mig var verkligen en mastodont-dito. :-D Jag har inte hämtat mig än. Jag tänker för övrigt trycka upp den som bok. Lär bli en 500-600 sidor.

Massor av kramar till dig och den Besverliga Hexan!

Rana

RANA sa...

"Måste bara säga att man inser att nu borde man verkligen sluta blogga!
När det enda seriösa man gör på länge uppfattas som "humor"!"

Hahaha, nejdå. Vi tar bara till alternativ nr 2, fattaruväl: allt är MITT fel. Jag kan ingenting om design. Fattade inte ens att det var en bild på en bok först i inlägget, utan började leta efter ett inklippt porträtt av av President Olofsson i solbrillor.

Hammaren från 900-tal kan jag också tänka mig. Skicka hit.

Kram, Rana

Anonym sa...

Haha, du är för blygsam du din gamle skojare! Inte så duktig på affärer? Arbetslös, sjuk Fru ska du inte berätta om din hårda uppväxt tid också?
Nej det håller inte! Ska du inte visa dina "läsare" aset till ny husbil som du beställt, kan priset på cirka 1,4 mijon stämma? Såg att det var grundpriset, men du har väl aldrig nöjt dig med starndard. Eller var det för billigt! Du är kul du!
BrumBrum ifrån "en som inte gillar bullshit"!