torsdag 13 augusti 2009

"Jag och en bulldjävel"!


Ja jag vet, det kanske är lite svårt att hänga med i svängarna när det gäller Oumberliga bloggen.
Igår lät jag "den" gång i graven igen och du som varit med ett tag nu vet att det händer titt som tätt. Fast det som var nytt igår var väl texten på stenen! Ja, egentligen så var det kanske inte riktigt någon nyhet det heller, för visst "blixtrar" mitt riktiga jag till ganska ofta här på bloggen och jag skrev redan i uppstarten av bloggen "att är jag inte glad så är jag förbannad", numera lutar det lite mår åt det förbannade hållet. Fast sista tiden i allt psykologidravel så har just det här med att reta upp sig och bli riktigt förbannad nästan "löjlighetsgjort" och det gör mig också djävligt förbannad. Det brukar låta att, det är ändå ingen idé att reta upp sig det lönar sig inte, det tar bara bort en massa energi osv. Kvalificerat skitsnack säger jag då, sådana fraser kommer bara från lojja människor som aldrig uträttat ett skit säger jag då. Jag kan tala om att min ilska är alltid konstruktiv och leder alltid till resultat. Det kan gälla i stort som smått! Som på bilden ovan, ännu en taskigt gräddad kanelbulle, kan man bli mer irriterad. Där är jag inne på min tredje nya bulle, ska det vara så djävla svårt att låta bulldjävlarna vara inne i ungen tillräckligt länge, vad är problemet. Jo, ännu en loj djävel som inte orkar låta bullen vara i ugnen tillräckligt lång tid. Och varför? Jo för att då måste man passa bullarna lite längre, men om man bara bestämmer sig för att ta ut dem då kan man snabbt gå och sätta sig och läsa i en tidning igen. Jo, så ser det fan ut nästan överallt idag! Slöa slashasar överallt så långt ögat når!
Okej, det är en bulle vi pratar om, men den får stå som symbol för mycket slöhet och likgiltighet här i tillvaron!
Ännu mer upprörd och förbannad blir jag när jag läser i morgonens Svenska Dagblad en artikel om att människohandeln växer mest bland de yngsta i världen enligt en ny rapport.
Vad är det för djävla generalknas som pågår i världen och tyvärr inte bara ute i världen, finns en hel del som inte låter barnen vara i fred här i Sverige heller. Tråkigt nog så kan jag inte skriva här på bloggen var jag tycker, då blir den ned släckt, ja, det är faktiskt sant. Trots att jag nu gjorde reklam för Svenska Dagbladet så har de kopplat bort min länk och kopplingsfunktion så att jag kan länka direkt till en artikel där. Det finns ju en liten ruta brevid varje länk där det står "anmäl". Åsikter är alltid obehagligt för vissa. Jag har djävligt mycket åsikter och jag står upp för
dem till hundra procent och frågar du mig så ska du få belägg för det jag tycker och varför.
Vi har två huvudämnen i samhället som det inte borde vara något problem att fixa, om man ville, och då lägger jag tyngdpunkten på ordet vilja, våra politiker vill inte, helt klart för då hade dessa två huvudpunkter jag nu kommer nämna varit uppe högst upp på agendan dagligen. Det är den ökade droginförseln och barnpornografi frågan. Jag lovar det går att fixa om man vill, men tråkigt nog så verkar ingen riktig vilja finnas. Säg nu inte till mig att allt går inte att fixa.
Då pratar du med fel person jag har fixat mycket under åren för att min Fru och mina tre barn ska ha ett bra liv trots 15 års svår sjukdom för min Frus del. Jag har haft två jobb för att kunna få den här familjen att fungera ekonomsikt, jag har kräkts av trötthet, jag har hotat och jag har skrikit för att få min vilja fram och då har det bara ändå handlat om "mänskliga rättigheter" och lagstadgade rättigheter. Kan nog säga efter den här sommaren att jag nått mitt mål, att fått mina tre unga vuxna/tonåringar till barn att fungera i ett kollektivt samhälle, glada och lyckliga men ändå kritiskt granska sin omgivning. Självklart så har "Lilla Frun" en stor del i det också.
Jag kommer att kämpa på till "sista blodsdroppen" jag lovar, det finns mycket kvar att göra både familjärt och samhällsmässigt, men det kan jag inte riktigt skriva om.
Nu ska jag åka hem till en kille som "mordhotade" mig via mail när jag skrev ett inlägg om manlig omskärelse, vilken idiot, använda sin egen dator, det är 2009 nu, pucko. Jag lovar jag ska bara "krama om dig lite" och "prata" puss på dig, vi ses! Jo och vet ni vad jag ska göra sedan, jag ska ta med mig mina två små virkade tygmöss (se inlägg nedan) till Hagaparken i Stockholm och visa dem hur stora delar av den allmänna parken som ska stängas av nu när Prinsparet fått slottet som ligger där i present av vår regering och mig som skattebetalare Inte så långt därifrån ligger Karolinska Sjukhuset som nu stänger sin musikterapi avdelning får svårt sjuka och döende cancerpatienter för att det inte finns pengar! Gå nu in på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com och lägg till dig som följare, det är det minsta man kan göra för att uppmärksamma sjukvårdproblematiken. För en sak är saker vi hamnar någon gång inom sjukvårdens ramar antingen man vill eller inte, det är bara en tidsfråga!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson din stör rätt upp i byråkratins feta arschel!
PS:Blir du lite orolig och ängslig när du läser dessa rader och tänker att den här mannen vill jag absolut inte synas ihop med inte ens i bloggsammanhang då tycker jag du ska gå med i någon harmlös organisation istället, finns flera att välja på, ta gärna en där ordförandearvodet ligger i intervallet 500 000-900 000, man får då alltid så kompetenta personer när man betalar de summorna!

4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Om vi ska ta bullarna så hade min sambo inte hållt med dig. Så degiga så möjligt ska de vara (om dock än råa)... *ryser smått*

Baronessan sa...

Jag önskar att jag också kunde bli så där förbannad. Ja, inte på bullar då kanske... :)
Tyvärr är det ju så att man MÅSTE bli förbannad om man vill något. Särskilt om man blir/är sjuk.
Jag ska genast knalla över till din andra blogg (eller om det är den första). Kram

LillaFlisan sa...

Du har HELT rätt som vanligt Peter!!!

Men bloggstopp igen, vännen???

Tur att jag inte bloggat på några dagar så att jag "missade" händelsen..

Som tur var tog du ditt förnuft tillfånga denna gången också och kom med ännu ett vasst inlägg.

Kram

Flisan

Anonym sa...

Hörredu Peter, den där röda färgen du har i ansiktet ser inte riktigt friskt ut. Hur är det med blodtrycket?
/H