lördag 29 augusti 2009

"Ibland blir det konstigt!"


Ja, som sagt ibland blir det lite konstigt det här med bloggandet. Att ena stunden skriva om "liv och död" (se inlägget nedan) för att nästa dag skriva om ett fantastiskt vackert hus. Fast jag hoppas du som läsare fortsätter att läsa detta inlägg, så jag får en chans att försvara/förklara mig!
Nu är äntligen mitt drömhus till salu i Stocksund här utanför Stockholm, 469 härliga kvm att röra sig på och fantastisk arkitektur av arkitekten Theodor Kellgren. Priset är lite för dyrt för familjen Olofsson 16 500 000:- men nu kommer jag till det intressanta jag hade tänkt mig att detta skulle bli det första kollektivhuset i Jernsaxen Föreningen, absolut ingen omöjlighet om man verkligen vill, huset blir hur lätt som helst att handikappanpassa och vi behöver inte bara vara personer med funktionshinder som bor där tillsammans heller, det behövs ju friska "assistenter" också. Hur många vi blir som trycker in oss i kåken får bli en senare fråga, Stiftelsen Jernsaxen måste först ha möte. Alla har självklart egna rum, finns 10-12 stycken och det går att bygga till fler. Men fy fan! Kanske vän av ordning då tycker, kollektivhus låter flummigt, inte alls säger jag då, det behöver inte alls se ut som i filmen "Tillsammans" man kan mycket väl ha kläder på sig när vi äter frukost och middag tillsammans och det går faktiskt att klippa tånaglarna så de inte raspar i parketten när man "hasar runt" i salongerna, sedan behöver vi inte ha lika politiska åsikter för att bo tillsammans heller, enda mottot är ju faktiskt att man tycker om människor och respekterar varandra, för det gör du väl? Djävlar va kul vi kan ha där!
Lite trångt? Ja, i ärlighetens namn så blir det lite trångt, men precis som i verkliga livet så befinner man sig på olika ställen i livet både fysiskt och psykiskt, Stiftelsen Jernsaxen har också fritidshus och husbilar i sin ägo och själv så tänker jag befinna mig i vinkällaren. Va, är inte du nykterist Peter, kanske vän av ordning frågar sig? Jo, i princip har jag varit det under barnens uppväxt för att vara en nykter förebild, men nu har de börjat "partaja" alla tre i all fall så nu skiter jag i det och tänkte sitta i vinkällaren med mina nya bloggpolare Rana och Flisan och dricka årgångsvin.
Ja som sagt, kan ett hus vara vackrare, om du inte tycker det, skriv inget, för då blir jag ledsen och idag vill jag vara glad. Vi har haft en lugn natt i natt, den första på över en vecka som jag sluppit vaka över "Lilla Frun", "Hexan" eller "Kryckan", kärt barn har många namn.
Ännu ett dröm och fantasiinlägg ifrån Oumberlige Peter? Kanske inte? Fundera, jag vet nämligen en "hemlighet" hur livet slutar för oss alla, under tiden kanske man ska göra det bästa av det, gör verkligen du det? Jag gör vad jag kan!
Som sagt inga svar, bara lite tankar och funderingar ifrån Oumberlige Peter!
PS: Jag glömde skriva, först in i projektet får välja rum (ler)
Kåken hittar du på http://www.residence.se/pages/forsale_villor.aspx?OID=OBJ28647_996275978 fundera på var du vill ha din plats i matsalen!

7 kommentarer:

Susanne sa...

hej,du..Vilka hus..Fast jag tror inte jag skulle trivas om jag skall vara ärlig..Lite för stort..Hade ju behövt en hemhjälp...Fast att använda det i ett bättre syfte hade inte varit fel..Jag hade nog satsat på barn som aldrig varit utanför betongen...Eftersom jag är först så väljer jag Badrummet,,en sån dröm det tar jag..Kram ha en go dag..

Karins fotoblogg sa...

Mmm.... det huset gick inte av för hackor!

Du råkade skriva "pöatsa" på min blogg och undrar vad det är för ord. Tja, kanske ett ord som skulle "platsa" ;) här:

http://www.youtube.com/watch?v=GohA-UEqauA&eurl=http%3A%2F%2Fmikaelarudhner%2Eblogspot%2Ecom%2F&feature=player_embedded

Simma lugnt!
Kram

LillaFlisan sa...

JAAAAAA!!!

Tänk att få sätta tänderna detta hus tillsammans!

Du och jag skulle lätt kunna hitta möbler som passar i de pampiga salarna och söta Rana, ja, hon får måla tavlorna!

men det bästa är nog ändå som du säger kvällarna i vinkällaren med politikska diskussioner!
Klart det bästa är om vi INTE tycker likadant för då blir det lite fart i argumenterandet och det är ju olikheter som berikar!

När kan vi flytta in???

Kram från blivande sambon Flisan

P.s. Jag gillar trähus men sten och tegel är faktiskt min absoluta favvo!

Resa med Herbert sa...

Hej!

Jo då det var ett flådigt hus och det skulle vara kul att bo så. Men det är bara ett fel, huset ligger inte i Göteborg.

En skön fortsatt helg önskar jag dej,
Irene

RANA sa...

Hehehe. Jag är med, det vet du.

Men maka på dig bland alla vintunnorna, vännen: Här är en till som ska provsmaka.

Och när du och Flisan drar igång era politiska diskussioner, ska jag försöka att inte bli fladdrig och säga "såja såja". Hehe.

Är det för tidigt att sikta på september?

:-)

Kram!

Anonym sa...

VILL HA!!!
Fast för bedrövlig att städa själv. Men tror du att jag kan få sambon till att göra en sådan där stjärna i parketten till mig? Kanske bara gäller att fråga på rätt dag, och då skall jag nog inte fråga idag då det är stora fönsterbytardagen :)
/H

Tantans sa...

Vilken strålande härlig ide...var får du allt ifrån ..men du jobbar ju inte så du har ork att hitta kuliga ideer...skojar men jag gillar faktiskt tanken du har..hoppas du kan förverkliga det kanske inte i det här vackra huset men någon gång i framtiden ...spark i baken och lycka till med den iden...