torsdag 20 augusti 2009

Peter ger en bekännelse samt Lördagskväll i "Troppan"!Pinsamt, nu har det hänt igen min Fru har avslöjat mig på toaletten igen, bokstavligen med byxorna nere, läsandes en tidning som hon inte alls gillar. Jag har försökt sluta köpa denna tidning i flera år nu, ibland går det månader innan jag "faller tillbaka" till min last, men som sagt igår fick jag ett "återfall" och lusten slog till med en okontrollerbar lust att läsa och se på bilder i min favorittidning..............Boat International, se http://www.boatinternationalmedia.com/ Ja, mycket riktigt det är en båttidning, men inte vilken simpel sådan som helst inte, utan en tidning med riktiga båtar. Ja, ni vet sådana båtar som kostar cirka 100 miljoner och uppåt. Ska man drömma så ska man fan i mej göra det ordentligt, det har alltid varit mitt motto.
Självklart så får det stanna på "drömplanet" för det finns mycket problematik när det gäller dessa storslagna drömmar och som den egentliga realist så finns det många praktiska hinder.
Ett av dem är ju "Lilla Frun", aktiv miljöpartist, fungerar inte så bra om man har en man som kör upp cirka 27 000 lite bensin på en helg. Sedan är det här med finansieringen, jag är ju så pervers i mina drömmar så jag kontrollerar alla offentliga båtregister vilka som äger båtarna/vilka företag, för det mesta så är det faktiskt lite "halvskumma" verksamheter som bedrivs för att köpa loss dessa skönheter. Vapen, rysk olja förekommer faktiskt ganska ofta som branscher som man behöver sysselsätta sig med för att få ihop lite stålar! Lotteri i Sverige fungerar inte heller så bra, fast då och då ligger vinsterna på lite över 100 miljoner då brukar jag satsa några kronor (och samtidigt smyga iväg och köpa tidigare nämnda tidskrift).
Fast uppriktig sagt så är 100 miljoner kaffepengar i dessa sammanhang, så när vinsterna utomlands just nu i Florida och Italien ligger på cirka en miljard då ser jag till att lite Lottokuponger till dragningarna där lämnas in. Som sagt ska det drömmas då ska det fanimej göras ordentligt, trisslotter är bara till för amatörer!
Förra sommaren lyckades jag dock "lura" min älskade Lilla Fru lite, bokade en camping precis brevid Saint Tropez så när det var Lördagskväll där då samlas några av Medelhavets stora yachter där för mingla i hamnen, de flesta så stora att de måste ligga kvar på redden utanför, men då tar men helt sonika och hissar ner en mindre båt och åker in i hamnen.
Klicka nu på var och en av båtarna, letar du noga så kanske du hittar en riktig kändis, fast de riktiga skönheterna är förstås båtarna!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: På en av bilderna så står det en tjej längst bak och vinkar. Hon är svensk, pratade med henne i hamnen senare, hennes enda uppgift är att hela tiden vara beredd att passa upp på den feta båtägarens Fru, man ser "flodkossan" ligga och vältra sig om man tittar på förstoringen.
Jag lovar att vinner jag Italienska Lotto cirka 1,3 miljard så lovar jag att vi har bloggkonventet på min nya båt nästa sommar och alla som kommenterat på detta inlägg får följa med och jag lovar dessutom att själv servera drinkarna. Det här med tjänstefolk är inte riktigt min "påse"!

6 kommentarer:

Frida sa...

Hej Peter!
Tack för hälsningen! Nu har även jag lagt till din blogg
bland dem som jag följer.

Dessa båtar kan man verkligen kalla lyxbåtar. Du har så rätt, ska man drömma kan man lika gärna drömma ordentligt.

Följer gärna med om du skulle vinna en miljard!
Passar på att önska en trevlig helg i förväg!
Kram Frida

LillaFlisan sa...

Är ju själv i princip uppvuxen på sjön men på en "riktig" båt förstås som min far brukar säga. En sån som Hexan skulle gilla.

Den drivs nämligen av vindkraft.
Men med handen på hjärtat så har jag efter otaliga trista seglatser till ödsliga skärgårdsöar under min tonårs tid insett att nja.... jag vill nog hellre ha ett litet sommartorp från 1700-talet. Det får naturligtvis gärna ligga vid vattnet men det är inget måste.

Tyvärr delar inte mannen min förtjusning han blev hellre aldrig riktigt bekväm med våran egen lilla segelbåt jag i ett nostalgiskt eller snarare förvirrat ögonblick skaffade oss när dottern var liten.
Så den såldes till någon som faktiskt lämnade bryggan med den.


Jag förstår att det har tagit dig hårt med arbetslösheten. För tvärt emot vad regeringen anser så vet jag att de flesta arbetslösa faktiskt VILL ha ett jobb. Och att arbetslöshet är ett så mycket större samhällsproblem än bara ekonomiskt.
Det handlar naturligtvis mest om utanförskap och i ytterligare ett led integration men faktiskt även hälsa.
Nu blir jag långrandig igen Peter.....
Sorry!

Hur som haver, avslutningsvis:
Spricker av nyfikenhet över "hemlisen" Sen räkna med mig på bloggkonventet!!!

Kram

Flisan

Västgötskan sa...

Helt rätt, ska man drömma så ska det vara ordentligt! Det är ju för sjutton "bara" drömmar (oftast). :-D

Bajsugglan sa...

Nej, det är inte alltid miljötänk och drömmar går ihop, men skitsamma! Det funkar ju ändå!
Haha, det var roligt med incidenten där du blev påkommen med "byxorna nere" av frugan! du hade byggt upp det bra,man trodde förstås att det var någon slags pornografisk lektyr som skulle avslöjas...

RANA sa...

Bäste Peter!!!!!!

Ska du skrämma slag på mig IGEN. Nä, jag talar inte om dina galet stora vita vattenvarelser till miljömönster (måste vara en mycket manlig dröm, jag fattar inte ett skit av vad du suktar efter - farten? status? prylarna? skönheten?) - nej, i flera dagar nu har jag inte kommit åt din blogg.

"Det gick inte att komma åt http://oumberligating.blogspot.com/.

Oumberligating.blogspot.com finns tillgänglig för registrering."

Va? Har han gjort det han har lovat att aldrig göra - delita hela skiten?

Hoppade till jernis - samma sak där.

Gulp. Har du tagit bort DEN, och inte bara dragplåstret till den, då har verkligen nånting hänt.

Jag drog iväg en lättsam kommentar till Hexix för att kolla vad som hänt. Jag skickade ett något mindre lättsamt mejl till dig i samma ärende.

Men så försökte jag idag igen, och vips, här du, med sjukt vräkiga båtar som om ingenting har hänt.

Och jag torkar svetten ur pannan. Du ANAR inte vad bra fantasi jag har. Jag har föreställt mig alla möjliga scenarier.

Men hej du. Nu är jag glad att det tydligen bara var lite bloggspöken som var i farten.

Kram, R

PS. Hittar varken vinkande svenska eller flodkossa.

RANA sa...

Jag spenderade OCKSÅ många somrar på havet - inomskärs, i en segeljolle som inte hade varit i klädd i segel på de senaste femton åren. Men det var perfekt för en liten Rana, som vid fyra års ålder lätt såg skillnad på en fisktärna och silvertärna.

:-)

Allt gott!

*fortfarande lättad*