fredag 22 juni 2012

"Nu har jag lövat stången...festen kan börja.....!"

Japp. stången är nu lövad och klädd med blommor....Midsommarfesten kan börja. Hm....vart då? Ja, det är faktiskt så för första gången på flera år som jag och Lilla Frun inte är bjudna någonstans. Sorgligt...ja faktiskt lite, men helt förståligt, vi är djävligt jobbiga att umgås med, har åsikter om allt och alla. Ville hellre prata om Greklands ekonomi och den värld våra barn kommer att växa upp i istället för vad skumt Prinsessans Christinas man Totte har för sig med sin 19-åriga invandrarkompis.

Att ha åsikter är en sak, har man dessutom som jag lite skruvad humor så blir umgänget även lidande, för vem vet när det verkligen är allvar. Kanske är det verkligen så att jag lövade min stång i morse och trädde på en liten pytteliten blomsterkrans som jag knutit under en timmes tid och väckte min Fru högljutt sjungandes: "- Sommar, sommar, det är dans i folkets park...!" Självklart fick hon även teé och sina mediciner av mig.

Ja, vem skulle vilja vara Vän med en sådan man? Kanske är det tryggare med något vardagligare? Ja, vad vet jag, jag känner ju bara mig själv och de hundratals kvinnor jag lärt känna via blogg och arbetsliv som beskriver sina tysta och till döden tråkiga män, som de flesta dessutom redan är skilda ifrån.

Bara en tanke, en fundering, ifrån Oumberlige Peter som idag kanske känner sig lite ensam...i all min "rolighet"! Barnen har flyttat, de äldre släktingarna har börjat bli förvirrade, Vännerna har tagit "slut" och jag kanske måste skaffa läsglasögon för att kunna fortsätta blogga!

Sitter naken och bloggar, tittar ner på min blomsterkrans, fan undrar om inte blommorna ser lite vissna ut?

Vid Datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Midsommarstång rätt upp i Cyberrymden!

8 kommentarer:

Jess sa...

Se det från den positiva sidan, ni får rå om varandra i dag och prata om precis det ni vill, alternativ två är ju att gå in till den finska grannen! ;)
Deppa nu inte ner dig i heminredningstidningar sen i julas!
Ha en härlig midsommar!

Lippe sa...

Hmmmm, prova med ovanstående plus att vara singel! Fast iofs så är jag bjuden på fest så jag drar väl från stugan när den börjat fyllas med jobbigt många ungdomar! Hoppas ni får upp stången och att det blir en bra midsommar iaf ;)
Kramar till er bägge

Märta sa...

Vettu, Lilla Frun och du låter som det perfekta paret att ha som gäster på vilken tillställning som helst! Iaf en sådan jag skulle vilja bevista eller hålla i!

Ha nu en riktigt härlig midsommar och se till att det dansas ordentligt runt stången! :)

desperat hemmafru sa...

Om ni hade bott lite närmare hade ni varit välkomna hit! För första gången i mitt liv firar vi inte midsommar i år. Hade helt enkelt glömt bort att det var midsommar och inte har vi blivit bjudna någonstans heller. :-( (Kanske inte så konstigt med tanke på att man inte firar midsommar i Tyskland). Fattar precis hur du känner!!!

Anonym sa...

Vi är inte heller bjudna någonstans och inte har vi bjudit hem några heller! Kanske är vi tråkiga att umgås med? Har funderat på att skaffa en bunt nya vänner, men jag vet inte hur man gör! Make och son är i alla fall tryggt sällskap. Vi har ungefär samma humor och vill man kan man gå och vila middag, bara en sån sak!
Snygg stång förresten!
Glad midsommar!

BP sa...

Vi är inte heller bjudna någonstans, ja vi har inte bjudit några heller för den delen, det är kanske därför...
Nu brukar vi inte fira midsommar och hoppa runt stången heller så det gör precis ingenting.
Ha en fortsatt fin midsommarhelg med din fru ändå.

PS. Skrev du inte att du skulle jobba... DS

Snäckskalsdalen. sa...

Har förstått att det är många som tycker dom har tråkiga män och det gör mig sorgsen.

Jag undrar varför männen blivit så tråkiga.....jag tror liksom inte att dom blivit det av sig själva. Fast jag är kvinna tror jag att många kvinnor tråkar ut sina män, jag tror faktiskt det.

Dom gnäller bakom ryggen på männen utan att ta tag i det som dom tycker männen gör fel. Dom väljer den enklaste vägen dvs att inte ta itu med problemen.

Och då är det klart att männen knyter sig, det hade jag gjort om jag varit karl. Hur kul kan det vara att ha en gnatande kvinna runt sig hela tiden.

Det är så här jag tycker, jag tycker inte kvinnor är så roliga alltid. Och en hel klump med kvinnor på en gång är förskräckligt, dom är som hyenor i vissa fall.

Nej, jag tror man skall anstränga sig och kommunicera "även" om man varit gift med samma karl några år, man ska ha trevligt och roligt och för det krävs lite energi. Man kan inte få allt serverat på guldfat, man måste jobba för det.

Och att inte vara bortbjuden på Midsommar, det måste väl ändå vara urskönt. Att sitta och kallprata är väl tråkigt. Det snappade jag upp från min mor för många år sedan, kallprat, till vilken nytta? Hon var en rolig, självständig, mycket modern kvinna som var gift med min pappa i hela sitt liv.

Min mor var snabb i repliken, kontroversiell och lät sig aldrig spisas av, hon är min idol!

Min blogg är ju inte speciellt tankeväckande eller kontroversiell men det är inte min mening heller, jag vill bara skriva lite dagbok och vill någon läsa det blir jag jätteglad.

Din fru och du verkar ha mysigt tillsammans och det är det viktigaste. Jag och min man sedan urminnes tider har det också väldigt trevligt, jag sitter här vid datorn, han ligger på soffan intill och så utbyter vi tankar hela tiden, jag är så lycklig för det!

Kramar på dig och ta av dig den där blomsterkransen nu! Midsommar är över för den här gången!

Kramisar på er!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hmmm, hade inte du städat upp...
Jag tycker faktiskt det var mer spännande när du höll dig till antika möbler, raguskedar och sånt, men jag är nog lite tråkig.
Hoppas ni fick en bra midsommar.
Kramar
AnnaMaria