torsdag 21 juni 2012

"Tack Pippi Långstrump för att du räddade den här sommaren....!"

När jag var liten Älskade jag Pippi Långstrump, jag ville inte vara som henne, utan det var en sådan tjej jag ville ha. Sedan var jag självklart oerhört fascinerad av hennes kappsäck med guldpengar. Detta gjorde i sintur att jag tidigt började samla på guldmynt så fort jag fått min första riktiga jobb. Okej, för en normal inkomsttagare som mig så blir det inga mängder mynt direkt. Jag har inte brytt mig om myntens sammlarkvalité utan istället köpt slitna guldmynt och betalt för deras guldvikt, vilket har visat sig vara en klok investering.

Fast nu har jag låtit mina sista guldmynt gå på auktion (Bukowskis Market), ledsamt på många sett, känns faktiskt lite som "Pippi är död" nu. Okej, mynten kommer betala en saftig tandläkarräkning samt nya glasögon till Lilla Frun så någonstans så är det väl himla positivt trots allt.

Fast så fort guldpriset dalar ordentligt (om det nu kommer göra det i dessa ekonomiska orostider) så skall Oumberlige Peter jobba röven av sig och fylla sin kappsäck med nya guldpengar, okej då, ska inte överdriva, det blir väl en liten hög i botten i ena hörnet!

Bilden på mina jubileumsmynt är ju inte så kul så jag googlande Pippi Långstrump och fann till min stora glädje denna graffitihyllning. Ja, trogna läsare vet att jag har viss anarkistiskläggning och kan ibland hänge mig åt att hylla och älska klok och vacker graffiti. Den här Pippigraffitin är ju bara bäst, undrar om jag inte ska skära till en matriss och ge mig ut och spreja, men va fan, alla vet väl 2 gånger 3 är sju och inte 4, fråga Borg eller knacka på hos praktarchlet Göran Persson som var med och satte min Frus helt orimligt låga sjukpension. Tacken för att hon avlat idag 3 inkomstbringande nya medborgare!

Vid datorn denna arla morgonstund i nådens år 2012 Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Kapten Långstrump på Cyberskutan!
PS: Hälsostatus, hosta (har nu börjat rossla ordentligt i brösten, påväg att släppa), feber 38,4 mätt i örat utan alvedon....hm...ja inte alvedon i örat...ni fattar!

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag kanske också skulle försöka skrapa ihop en liten förmögenhet i kappsäckens ena hörn?
Fast jag får nog satsa på att råna en bank om jag vill bli rik ...

BP sa...

Måste vara ledsamt att sälja sina guldmynt som har hängt med så länge. Tur är väl att guldvärdet just nu är otroligt högt, så du fick åtminstone "bra betald". Älskar Pippis mattekunskaper jag med:-)

ullrika sa...

Det finns ju små guldmynt i vardagen numera, jag är övertygad om att myntverket inspirerades av Pippi då!