fredag 11 september 2009

Är det Fredag eller är det Fredag?


Har lite dåligt samvete! Den bloggare som gjort flest kommentarer hos mig har faktiskt ännu inte fått någon belöning för det. Fast det gäller ju att hitta något som passar och särskilt svårt blir det när man aldrig träffat personen ifråga heller, men efter ett tag när ett ämne återkommit några gånger så börjar en tanke spira! Cykelbyxor! Just det Cykelbyxor, Rana!
Har ingen aning om hur du fått reda på att jag har gröna cykelbyxor med korta ben när jag är ute och gör landsvägarna kring Stockholm osäkra, kanske har någon skvallrat. Nu kanske jag skulle visat en bild på dem, men eftersom jag i princip inte har kvar så många bloggare längre så tänkte jag inte sätta in "dödsstöten" för min blogg och visa mig i dem. Dessutom ställer jag ju upp i kyrkovalet och det kanske skulle innebära problem där eller kanske tvärtom (ler), vad vet jag, herrens vägar äro outgrundliga! Nu börjar det bli kyligt ute så höstens cykelbyxor blir den röda modellens till vänster.
Du läser nu Oumberlige Peters blogg och det innebär ju också mycket tröttande och detaljerad information:
Cykelbyxor är en typ av byxor av elastiskt material, ofta av längden att de slutar strax ovanför knät. De är framför allt avsedda för cyklister i olika sammanhang. Cykelbyxor bör icke förväxlas med så kallade tights, som inte har vaddering i grenen och som oftare brukar täcka hela benen. Cykelbyxor bärs i regel närmast kroppen direkt mot huden utan några underkläder överhuvudtaget.
Cykelbyxor användes från början bara av tävlingscyklister, men kring 1990 var det modernt att bära cykelbyxor och de har sedan dess fortsatt att används av många människor, numera dock inte i vardagslag utan bara vid motion och idrott eller vid jobbpendling per cykel. En del av de byxor som såldes som cykelbyxor när sådana var moderna, var dock tekniskt sett snarare att definiera som tights.
Cykelbyxor finns både som kortbyxor och långbyxor. För sportbruk är det vanligt med en modell av hängseltyp.
Egentligen så är det lite synd att det är inte är så "inne" med tajta cykelbyxor längre, ja förutom just när man cyklar, själv så flyttade jag till Stockholm för 25 år sedan just för det vilda och glada 80-tals utelivet!
Vid datorn ditt Trendorakel Oumberliga Peter Olofsson!
PS: Skruva nu upp musiken, dra i dig de sista resterna av det sura Fredagsvinet, hugg tag i gubben i soffan, dags för lite dans!

3 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Hallojsan där !!
Jag kikar in hos dig så här på kvällen..för att jag blir alltid på så bra humör då jag läser det du skriver..jag drabbades av lite depp ikväll...kollade igenom min blogg och fick se en massa bilder från min butik..buuhuu..jag blev så ledsen..faktiskt flera veckor sedan jag blev det nu, ser du, jag börjar sakta men säkert att bli hel igen...
Cykelbyxor, jaa du, det har man ju haft, det var riktigt modernt i början av 90-talet, alla kvinnor skulle ju ha det då..men inte att cykla i..hmmm...detta mode.
Ha nu en toppen kväll
Kraam Anette

Tantans sa...

Tror säkert du är snygg i cykelbyxor...och här drar man inte upp någon gubbe ur soffan utan det får bli en svängom med kvastskaftet :-)) men bra låt är det ...
ha en rackans bra lördag...

BP sa...

Kom in på din blogg via Ulricas. Cykelbyxor är ett hett ämne... det finns faktiskt inget mera avtändande än cykelbyxor. En kille på jobbet traskar med sina eländiga tajts genom landskapet till duschen. När han kommer ut har han "Dressmans best" på sig. Nej usch ;-)