måndag 10 december 2012

"Brita.....vart tog du vägen......!"

Brita.......vart tog du vägen? I hela mitt liv har du följt mig, som broderi, som servetter, i kalendrar och i en andra massa skepnader. För 40 år sedan var vi jämngamla du och jag, nu är jag nog mer din Pappa, snart är det nog mer Farfar.

För två år sedan på Stockholms Auktionsverk så möttes vi igen, gjorde allt för att du skulle bli min, bad på bara mina knän att min dåvarande Chef skulle köpa dig. Pengarna fanns ju där i bankfacket, med tiden kunde du ju bli min.

Men det blev ytterligare ett hus utomlands och Brita plockades ner ifrån Auktionsverkets vägg, för att hängas upp någon annanstans, kanske i London hos den Man jag pratade med på visningen, vad vet jag?

Det jag vet nu, två år av saknad, är att du någon gång kommer hänga ovanför min Hauptbyrå i hallen, i December varje år då jag kommer ta fram dig ur "konstrummet"! Inget direkt solljus kommer få bleka dig, kanske kommer solens strålar få lysa förbi dig ifrån det södervända köket, men dina ljus kommer få lysa ikapp med stearinljusen ifrån Pehr Zethelius stakarna.

Visst kommer Brita med julljus till mig varje år, men inte i original. Tror alla mina läsare har sett henne, men vet Ni allt? Läs här på Stockholms Auktionsverks sida. Bilden kommer därifrån.

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt Julljus i Cybermörkret!
PS: Vill passa på att önska God Jul och Gott Nytt År till all trevlig och hjälpsam personal på Stockholms Auktionsverk. Barn och bilderboken "Tage och Tilda i Haupts verkstad" är nu i princip klar, men kommer inte att ges ut förrän jag blir Morfar eller Farfar.
Tage och Tilda, vilka är det? Enkelt, det är ju två möss som lever och bor i Stockholm på 1700-talet, de bor i ett mushål hos Möbelsnickaren Georg Haupt och råkar hamna í en byrå som levereras till Slottet.........mer avslöjas inte nu.

3 kommentarer:

Elle sa...

Brita hittade jag som stor figur i ett skyltfönster här i Tyskland. Hon var t o m till salu, men priset överskred mina tillgångar med en treställig Eurosumma.
Dina bokplaner låter intressanta. Men tror du inte att det är dags att börja producera den redan nu. För vem vet hur snabba dina barn är med att producera barnbarnen... ;))
Hälsningar från ett snöigt Tyskland

desperat hemmafru sa...

Man blir lite nostalgisk när man ser henne. Hon symboliserar verkligen svensk jul!

Du har så exklusiv smak att jag liksom inte vet hur jag ska förhåll mig. Jag är en sådan där tråkig typ, som har "lagoma" önskemål. Så där nästan realistiska - så att man vet att de kan slå in. Därför köpte jag mig t ex en Timo Solinskulptur i helgen (se min logg). Den var åtråvätd ur mitt perspektiv och krävde en lagom uppoffring.

Anonym sa...

Finns det något tråkigare än att få julkort med Brita? En dyster flicka målad med daskiga färger, nä jag blir iaf inte glad eller får nån god stämning när jag tittar på dessa målningar men det kanske är det som är meningen? Oj vad ni alla blir sura på mig nu haha. En Brita skulle jag inte vilja ha på väggen. Tack gode gud att det finns annat att välja på, hellre ser jag en tjock glad jultomte istället. Men smaken är som baken./C