onsdag 1 april 2009

Äntligen så gick allt i lås!

Ja, äntligen så gick allt i lås. Planerna på en ny och större husbil, som självklart kommer heta Ingeborg II (Dålig fantasi, nej, inte alls, håller bara på traditionen). Det var mycket som skulle fungera för att affären skulle gå ihop sig, sommarstugan skulle säljas och en tomt skulle styckas av från marken. (Tack Uppsala kommun för snabb handläggning). Byte till en billigare och handikappvänligare lägenhet (Tack Huddinge Kommun) Försäljning av Ingeborg I ( Stort tack till Hymercenter i Örebro som förmedlade affären och ordnat speciallbeställningen på Ingeborg II)
Vilka vill jag mer tacka då, jo Handelsbanken Finans som gått med på affären och så min Kompis som inte vill bli nämnd vid namn som låter sin firma stå som borgenär. Stort tack en än gång!
Ja, kära läsare av Oumberligating, det här kommer att innebära lite saker för Oumberligabloggen också. Den kommer att "ta en paus" på obestämd tid eftersom nu "djävlar i min lilla låda" måste jag hitta ett nytt arbete! Visst vansinne och låna sig upp över öronen, men vad är inte vansinne här på Jorden! Ska man hamna i TV-programmet "Lyxfällan" så ska man göra det med stil(ler). Sitta och gråta i TV bara för att man köpt en "sketen" Volvo för mycket, det är väl inget att komma med, nej rejäla miljonskulder ska de vara!
Ha det nu så bra alla vänner! Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Till Er yngre läsare, ta nu familjen Olofsson som varnade exempel på ekonomisk planering och gå in på http://www.ekonomi.konsumentverket.se/ innan du lånar för mycket pengar. Vad kostade hela kalaset då, det är viktigt i bloggsammanhang 1.840.800:- gick det på med registreringsavgift och miljöavgit på däcken (5x25:- kronor) (ler). Vill du veta lite tekniska specifikationer så får du dem nedan:
Mercedes-Benz 518 CDI, 135 KW/184 PS, uppfyller utsläppsnorm enl. Euro 4, Automatlåda Wandler, Reparationskit med kompressor för däck "Fix and Go", Luftkonditionering AC/Tempmatik, Farthållare/Tempomat (Mercedes), Airbag Förare/Passagerare för Mercedes, Bränsletank 100 L, Möbeldekor "Noce Bergamo", Läderklädsel "Kiesel", Mattsats "Venus" i bodel, Matta "Venus" i förarhytt, Sideboard istället för Längsgående Couch, Förardörr med elfönsterhiss och M1 lås, Nedsänkbar säng fram med resårmadrass, Inbrottslarm Waeco MS 650 med separata avstängningsbara invändiga ultraljudssensor, Säkerhetslås för bodelsdörr, Säkerhetslås för förardörr, Truma Secumotion, Truma Duo- Comfort gasolomkopplare med EisEx, TV-Förberedelse i sovrum (LCD-TV-hållare och kablage), Markis Omnistor med adapterprofil, Dekor HYMER-Special grå 5,5 m .

7 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

APRIL, APRIL din dumma sill, jag kan lura dej vart jag vill --
en ramsa vi hade när jag var barn.
Kram

Anonym sa...

Det värsta är att lura sig själv : )

Hälsningar Ronny

Daniel sa...

Huh tur att det e 1:a april!

Bloggullet sa...

Jag förstod inte förrän jag läst kommentarerna.;0)
Första gången jag blir lurad idag.
Tack för dina fina kommentarer på min blogg.
Kramar

LantlivsAnette sa...

Wow vilken bil...
Men jag undrar, skämtar du med mig Aprillo ?
Eller är det riktigt sant...?
Hur som helst så skriver du så roligt och härligt, lyx fällan..hii,,hii...

Du,tack för orden inne hos mig idag..jaa, du, det skämtet har jag klurat på ett tag nu, har riktigt längtat tills idag då jag fick släppa ut det..;)
Ha det gott
Kraam Anette

Krusmyntas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LillaFlisan sa...

Det var bara jag som tog bort tidigare kommentar eftersom jag hade fel inloggning!
Här kommer inlägget igen:

Så skönt Peter att du äntligen tänker skaffa dig ett jobb!
jag har ju faktiskt gått omkring här och undrat varför alla arbetslösa liksom inte tar sig i kragen och börjar jobba i stället för att sitta hemma och rulla tumamrna!

1,8 mille tycker jag där emot var lite dyrt men jag antar att med "lilla fruns" feta sjukpension så är väl bilen avbetalad på några år.........

;-)

Kram från
Flisan Aprillo

P.s. Allvarligt talat Peter, så tycker jag faktiskt att ni förtjänar denna bil på riktigt!
Som jag förstått det så är väl en husbil näst intill det enda sättet för "lilla frun" att faktiskt komma ut?
Något som faktiskt borde vara en mänsklig rättighet........

Kram igen!