torsdag 30 april 2009

Rör inte min Förhud!


Sätt nu inte morgonkaffet i vrångstrupen, för dagens Oumberliga ting är mannens förhud!
Har jag spårat ut nu och visat mitt rätta jag inte alls, detta inlägg är verkligen inte skapat för att vara ekivokt på något sett utan skall ses som ett inlägg i en ständig debatt. Att jag tar upp det idag beror på att jag hamnade i en hetsig diskussion igår på nätet, där det avslutades med att jag blev mordhotad, fina människor det här, härlig människosyn de har, skära i snoppen på små pojkar sedan mordhota dem som har en annan åsikt. Jag hälsar alla välkomna! Min skalpell är bara lite större och vassare! Nu är det verkligen dags att införa en könsneutral lag mot könsstympning som gäller både flickor och pojkar (på flickor är det ju redan förbjudet, tack och lov) och låt alla pojkar själv få bestämma hur deras kön ska se ut i framtiden. Något annat är inte värdigt i ett land som kallar sig sekulärt, som dessutom säger sig värna om barnens rättigheter, basta!
Nyfiken på mer information om detta oumberliga Ting:
Förhuden fungerar som ett dragspel, och har känselreceptorer som känner av när den sträcks. Denna sträckning av huden triggar ejakulation, och spelar även roll för erektionen.
Förhuden har till uppgift att skydda ollonet, precis som ögonlocken skyddar ögonen. Förhuden ser till att ollonet är mjukt och fuktigt, och att det håller optimal temperatur, pH-värde och renlighet.
Förhuden innehåller en stor mängd temperatursensorer, som ser till att skrevet håller en optimal temperatur för spermieproduktion.
Förhuden tillhör kroppens första försvar och har körtlar som producerar antibakteriella och anti-virala proteiner, bl.a. liknande dom som finns i modersmjölken.
Förhuden är penis främsta känselorgan. Den innehåller större variation på, och större koncentration av specialiserade nerver, än någon annan del av kroppen.
Förhuden motsvarar mellan 50% och 80% av penis hud. Utvikt tar förhuden upp en yta på mellan 65 och 100 kvadratcentimeter.
Den genomsnittliga förhuden består av över 90 cm vener, artärer och kappilärer, 700 meter nervfibrer, och över 20000 nervändar.
Frenulum kallas den hudsträng som sitter på baksidan av penis och sammanbinder ollonet och förhuden. För många är detta den sexuellt mest känsliga delen på penis.
Yttre delen av förhuden är specialiserad på att känna av fjäderlätt beröring och andra känslointryck, såsom smärta, kyla och värme. Till skillnad från allmän uppfattning är ollonet inte alls lika känslig för denna sortens beröring, utan detekterar istället djupt tryck och rörelse.
Förhuden är starkt integrerad med ollonet och resten av penis. Funktionen hos ollonet och förhuden liknar varandra, men kommer till sin rätta vid olika tillfällen under ett samlag. Förhuden måste därför ses som en del av helheten, lika viktig som resten av penis.
Mot bakgrund av detta måste man konstatera att det är en total skandal att Sverige tillåter föräldrar att med religiös eller kulturell anledning skära bort denna viktiga del av manskroppen på sina barn!
Debatten bör inte avstanna på något sett!
Idag är jag så djävla förbannad och upprörd så jag undertecknar med mitt andra namn Ulv Rode! Den sista Vikingahövdingen!
PS: Självklart så blir det en länk, tråkigt nog en ganska gammal, men eftersom frågan står och "stampar" så måste debatten hållas aktuell se länk tillSvenska Dagbladet:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_257863.svd

7 kommentarer:

Camilla Alvén sa...

Jag får tacka för informationen, tänk så mycket det är som man inte vet, vilken tur då att du kan upplysa världen lite grann. Jag håller med dig låt pojkarna/männen få behålla sin förhud!
Ha en skön helg och hälsa familjen
Kram

a sa...

Nää, det där är bara för primitivt, tycker jag också. Det är bra att du skriver om viktiga saker, Peter, jag kommer finnas kvar i din läsarkår och håller flaggan för mänsklighet och intellekt. Ha en skön Valborg och håll fanan långt ifrån din frus hår så det inte händer massa saker och var för övrigt försiktig med elden nu när det har varit så tort!!!
KRAM KRAM

Anonym sa...

Jössena, säger jag bara. Men jag antar att om det kollektivt saknas förmåga att styra sina primitiva impulser så kanske har någon vis man länge sedan tänkt bara en enkel tanke "här ska allt bort bara, det ända som finns att göra". Medan i övriga delen av människoflock fortsatt utveckling i den delen av kroppen där impulsstyrning och övrig intelligens sitter.
(Nu kanske jag också blir hotad;))

Patricia sa...

Usch, du har rätt, inte kul bilder du visar men ack så viktiga, världen är långt ifrån bara vacker och behaglig och gör vi inget för att försöka förändra så har vi ju accepterat att det ska vara så, så hejja dig som orkar kämpa och försöka upplysa och påverka inom alla de områden som engagerar dig.

Jag kan med vara en kämpe ibland och har genom åren bråkat på olika håll och det har gett resultat. Jag var med i Regionalnyheterna för ett par år sen och väckte folks uppmärksamhet om de orättvisor som existerar på våra vårdcentralen då jag blev nekad remiss för behandling år ut och år in och då Landstingets sneda system gjorde det möjligt för de privatägda Vårdcentralerna att neka patienter behandling och provtagning, remisser m.m. och stoppa pengarna i egen ficka. Jag var sen även med och pratade med Gustav Fridolin på Kalla fakta som sen gjorde program i TV4 om samma problematik och jag har bråkat med Landstinget så det förra året äntligen blev ändringar när det i alla fall gäller remissfriheten... =)

Kul att du gillar mina bilder och kan få lite energi av dem...=)

Och jo vårt hus är FULT..*skrattar*..på utsidan men blir finare och finare på innsidan och som du skriver så var vår tanke att mina söner skulle på i ena lägenheten på övervåningen, och jag och älsklingen på nedervåningen. Nu har äldsta sonen redan skaffat eget bo och blivit sambo men kanske yngre sonen blir kvar, vi får se...så vi kan bilda en sån förening du och jag..*ler*

Jag har gett upp medicinen, den hjälpte föga och gav mig bara en massa jobbiga biverkningar så nu har jag trappat ner den och slutat och ska ha en fri period innan jag går tillbaks till min gamla medicin igen så jag mår sådär just nu men kämpar på...segt virke i den här käringen... ;)

Ha en underbar valborg!
/Patricia

Willewira sa...

Heja Peter!

Klart grabbarna ska få ha sin förhud ifred!!

Rädslan för de sexuella känslorna/drifterna kan få människan att göra de mest konstiga saker (precis som avsaknaden av rädsla...).
Men varför ska det vara så svårt att hålla sig på mitten av vägen - varför är dikena så lockande??

Önskar dig och familjen en skön valborg!!
Kram Willewira

Karins fotoblogg sa...

Hej Peter!
Jag förstår att din ork tryter men tack för din kommentar! Läskigt det här med svininfluensan och läskigt med att barn inte får bestämma över sina könsorgan, flickor som pojkar. Bra att du reagerar!

Jag hoppas du får en skön Valborg med familjen! Själv ska jag/vi fira med ett par goda vänner hemma hos oss. Här på stan så är det full fart så här dags i Uppsala.

Ha det

Anonym sa...

Någon jävla ordning i sammhället borde det vara. Stympa huvudet på de som genomför omskärelser. Ronny