fredag 10 april 2009

"Hur gick det egentligen till"?


Antingen man är djupt troende eller lite "folkligt" vardagsreligös, så där för säkerhet skull, så tycker jag att man ska lära barnen varför det är Påsk och vad är det vi egentligen firar. Har faktiskt varit i Kyrkan de senaste åren på någon av Påskens gudtjänster, men i år är det "tvärstopp". Är just nu inte överens med varken Gud eller den kyrka som jag valt att betala skatt till. Att jag fortfarande betalar kyrkoskatt beror på att jag anser att Svenska Kyrkan gör ett väldigt gott arbete på många sociala plan.
Kanske inte bara ska starta upp en Smärtförening kanske dax för en Församling också. Det kanske finns fler "galningar" än jag som har funderat över det här med "förlåtandets princip". Har inte skrivit så mycket om bonusar och orimliga chefslöner, för då skulle de lätt kunna spåra ur här på Oumberligabloggen.
Så är du En av de Syndare som moraliskt sett stulit" pengar från gemensamma medel, skatter, pensioner eller likande backa i mina inlägg tills du kommer till de 7 dödssynderna, orkar du inte läsa se filmen Seven som det också finns ett inlägg om. Varför är jag lite mer upprörd än vanligt idag då, jo, gick igenom "Lilla Fruns" pensionsdel och även den privata delen från AMF och ser att det blir snart en sänkning, inte undra på de, alla vet var en del de av pengarna finns. Kan tala om att pensionen inte är så hög för en Kvinna som tvingats få förtidspension vid 30-års ålder så varje sänkning är en kränkning så länge det finns någon som tjänar orimligt på det i andra änden.
Jesus på Korset är Hans Lindström tolkning och hans bilder hittar du på www.bonton.se
Får man "moraliskt" sett skoja med/om Guds son eller för all del profet om du nu tillhör en annan kulturell gren än den Kristna.
Självklart! Gud skapade människan till sin avbild, det står i Bibeln och varje dag jag läser en dagstidning så blir jag påmind om att Gud verkligen måste ha avancerad humor se vilka mäniskor han skapat George Bush, Göran Persson, Carl Bildt mfl. Just nu så pågår en underbar process "Bara varit med och laddat Pistolen Annika" har nu kommit till Sverige och Alfons Åberg (vår Statsminister) slår sig för bröstet och säger att det är pga den sk "tysta diplomatin".
Annikas Mamma en härlig kvinna på 80-år och som varit med om det mesta, säger att det tror hon inte ett skit på! Hela Carlifornien håller på att bli bankrutt så nu gäller det att bli av med så många dyra fångar som möjligt, självklart är det så, läste lite på "nätet" igår om Carliforniens ekonomi. Självklart så har några viktiga män också, rynkat ögonbrynen och sett viktiga ut eller kanske det var det den där härliga tjocka Diplomaten som inte är värd namnet ens, ni vet han som glassade i tv-serien Diplomaterna som fixat rätt brudar till någon i den Carliforniska fångvårdsstyrelsen, ja vad vet jag.
Nu ska jag bara trycka på publiceringsknappen, sedan skall jag ut i "Guds fria Natur" och förundras över den kraft som heter vår, kanske liv är ett bättre ord för vår, något stort är på gång där ute och det är helt klart. Glöm nu inte min uppmaning att om du kan så lägg dig raklång på marken, känn markylan tränga upp i din kropp, tugga på ett tulpanskott och studera en knopp i minst en timme, då kommer du upptäcka ett "mirakel" jag lovar, men om du inte känner någonting så är du påväg att dö och om du inte redan är det så finns det faktiskt en möjlighet att ändra på det, för finns det liv så finns det hopp. Har du några bonusmiljoner över så sätt in dem på något hjälpkonto om du inte är rik så ge någon en kram som behöver det. Har du ingen att krama och behöver en själv så maila till jernsaxen@live.se Vi börjar bli ganska många nu!
Att nu klämtjäckt utbrista i ett glatt Glad Påsk kanske känns hårt! (ungefär som i Nyheterna när man exempelvis visat en fruktasvärd händelse där en massa människor dött, så säger nyhetsuppläsaren: - Och nu över till sporten, där någon Diva skadat foten och måste ställa in) Visserligen ligger livets skönhet i dess skiftningar, men idag så vill jag bara önska alla en fin Helg!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

5 kommentarer:

Maria Thorbjörnsson sa...

Härlig helg vill ja önska
med massor av kul o grönska
Maria

Marie//Tekla Maräng sa...

Håller verkligen med om att varje sänkning är en kränkning för alla människor som har förtidspension.
Och inte är det mycket att ta av precis, men ändå lyckades dom sno 250kr i månaden för min dotter!
Önskar En GLAD PÅSK. Marie

Fru Pusselbit sa...

Ibland behöver man olika "firarhelger" för att liva upp ens liv lite grand, speciellt när allt annat är så hemskt och trist ute i världen! ;)

Glad Påsk på er!! =)

RANA sa...

Jodu, nu sitter jag här med malplacerat leende, för jag råkade läsa inlägget nedan också. Du ser så... eh, ska vi säga rar ut, när du leker Frida. Bra att hexan förevigade det.

Zäta lärde mig idag att detta inte alls är en ledsen dag, utan en GLAD, eftersom Jesus hänger där han hänger som en kärlekens handling. Ja, hon formulerade givetivs saken bättre. Det värmde även en stackars hedning.

Kram från feberland,
Rana

Design i tid och rum sa...

Hej!
dem tankar som du skrev,skulle kunna var skrivna av min man..han har samma åsikter som du..
Inlägg längre när, där du sjunger är skoj.
Hoppas vi få höra dig på riktigt..eller hur?
ha det bra Dadda