tisdag 28 april 2009

Den enes bröd den andres död!


Ja livet är hårt och svininfluensan fortsätter att bereda ut sig i allafall i medierna. Men visst dras man med lite i "paniken", låg och grubblade lite nu på morgonkvisten och fattade ett kanske livsavgörande beslut. Idag ska jag köpa munskydd, inte bara en liten sketen förpackning, här ska det bunkras, så nu har jag på morgon via nätet beställt ett sjuhelsikes lager från olika leverantörer. Ja, nu finns det faktiskt risk för att munskydden tar slut, men var inte orolig, är du läsare av Oumberliga Bloggen och Jernsaxen så kommer jag skicka gratis munskydd till dig och din familj, så många du behöver. Fast bara under ett vilkor att du någongång skrivit något snällt till mig och har du inte gjort det så går det nu att råda bot på det! Sent skall "syndarna" vakna!
Läs den senaste nyhetsrapportering på:
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson en vårdag i nådens år 2009.

9 kommentarer:

a sa...

Kanon Peter!!! Här är jag, vist har jag skrivit massor av snälla saker:)
Ps. vi är fyra i familjen
//Heidi

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej vännen!

Så glad jag blev av din kommentar. Du har varit saknad :)

Jaa, vad ska man tro om svin influensan. Har inte läst så mycket om den(kanske medvetet för att inte oroa sig).Men visst är det möjligt att den kommer. Man undrar ju var alla tänkbara virusar kommer ifrån? Vad startade dem? Och jag som ÄLSKAR svin(kött).
Tur du bunkrat upp med munskydd. Men att pussa svin det har jag undvikit. (ler)

Min yngsta tjej går också ut nian nu. Vi går igenom samma sak, ni och vi.Många prov och grejer som skall fixas. Balen med allt som hör den till...hon sitter även med i balkommitten.Dessutom har hon tre extra jobb min lilla dotter. Sitter i kansliet på Umeå arena,ansvarar för en korvkiosk på Umåker samt jobbar på Subway. Så är det det växa upp i en restaurang ägar familj..haha.Antar att de blivit lite skadade av sina föräldrar som de sett jobba alldeles för mycket. De tre övriga barnen har flera jobb även de. Vi har ju haft restauranger, cafe, hotell, bageri och catering men avyttrat allt eftersom när min man började få arbetsskador. Nu omskolar han sig till grävmaskinist. Själv är jag numera lyxhustru och gör alls ingenting... (ler). Dessutom ligger jag ju för tillfället hemma med benet i vädret som en pasha och väntar på uppassning. Nej du, det är ingen hit att vara sjuk på något sätt. Du om någon, vet ju hur det påverkar alla i familjen. Men när Viveka väl är uppe och skuttar då blir det nog en explosion av kreativitet ska du se. Ujj så mycket saker jag har på gång...
Alltid lika roligt att kommunicera med dig Peter. Önskar dig en skön dag

Kramar Viveka

Monika sa...

Hej på dej :o)

Oj, vad jag suttit här länge! Har läst alla inlägg jag missat. Och det var många! Att vara lite "obloggig" på andras bloggar har sina nackdelar. Eller kanske fördelar ;o)

Jo, ju mer jag tänker efter så var det en fördel :o) Jag hittade ju ett så varierat och intressant utbud här bland dina inlägg.

Alltså, du skriver verkligen underhållande och tänkvärt på alla sätt och vis.

Det där med att vara lite smågalen stämmer nog rätt bra in på mej med. Jag gör hela tiden små galenskaper.

Idag gick jag omkring här i godan ro med en ljudbok surrande i öronen. Plockar o städar lite. Så passerar jag datorn och stannar upp för att kika in på bloggen. Hittar din och några andras kommentarer. Och hamnar sedan här inne hos dej.

Mitt i allt läsande inser jag att texten känns underlig. Då kommer jag på! Jag lyssnar på en bok! Min hjärna tog in lite av det jag hör och det jag läser i en salig blandning :oD Önskar jag kunde återbertätta.

Så texten i dina inlägg blandat med orden i Karin Alvtegens, Skam. En riktig bästsäljare kanske ;o)

Så du gillar också gamla ordspråk. Jag är av lite gammaldags natur så jag månar verkligen om det. För mej faller det sig naturligt eftersom jag växt upp med dem :o)

Tack för ordspråket jag fick av dej :o) Det var fint.

Vet du! Jag känner mej helt lugn. Jag jagar väldigt sällan upp mej då det gäller alla dessa influensor och smittor som det målar upp så stort om i alla medier. Kanske beror det på att jag tycker jag sitter lite säker här ute i glesbydgen :o)

Jag får sedan många år rådet att alltid ta influensavaccin. Eftersom jag tillhör riskgruppen. Jag har aldrig tagit det. Har fått för mej att om jag tar det så blir jag sjuk ;o) Säkert fruktansvärt naivt av mej att tänka så ;o)

Men du är väl gullig du som tänker på alla oss andra också :o) Stort tack för munskydden!

Nu ska jag plugga in den där boken i öronen igen och fortsätta plocka bland allt grejs som ligger här. Undrar vem som drar hem allt!! Kan det månne vara jag! Hihi!

Ha det bäst vännen!

Kram

Monika

Monika sa...

Jiiiises! Vad jag skriver mycket! Och inte ser jag det förrän efteråt heller ;o)

F´låt! :o)

Camilla Alvén sa...

Hahaha, jag tror att jag hellre lever lite farligt och andas i full frihet än att jag drar ett munskydd över näsa och mun. MEN skulle jag ändra mig och munskydden är slut så har jag väl varit snäll nog för att få ett av dig?
Ha det bra

a sa...

Svar: Hahaha! Du sprider glädje:) Det är en förmåga värt guld.
KRAMIZAR:)

Fru Pusselbit sa...

Äntligen ser jag bokstäverna i ordverifieringen så att jag kan göra ett inlägg hos dig, har inte kunnat göra det på länge nu...

Ha det så gott och vi får verkligen hoppas att den där farliga influensan håller sig borta från Sverige!

Ps. vi är fyra i familjen, men det vet du väl redan... ;)

LillaFlisan sa...

hejsan Peter!!!

Om du bara visste hur himla glad jag blir när jag ser att jag fått en sån där underbart lång Oumberlig kommentar........

Men sen får jag ju lite dåligt samvete också för att jag inte har haft tid att svara så som jag önskar/brukar.... Som nu t. ex. om 10 minuter ska jag vara på skolråd på dotterns skola. Det är nedraragningar som gäller och det samma gäller såklart på "min" skola också. Vi har krismöten och kvällsträffar där skolledningen ger oss de faktiska redskapen.... Typ: här har du tie spänn gå ut och köp oxfilé till 30 pers......

Ja, du förstår säkert du har ju varit i politiken ett litet tag.... Synd att du slutade.......

Nä, nu måste jag sticka....... Tusen tack för att du fortsätter att orka skriva dina härliga kommentarer trots att jag är så frånvarande ibland....

Stor kram

Flisan

Villa Carl Larsson sa...

Ja det är väl bäst att gardera sig egentligen för man vet ju faktiskt aldrig. Rätt som det är kommer den där hemska svininfluensan till Sverige.

Hoppas allt är bra annars och tack för de kommentarer jag fått av dig. Alltid så roligt att läsa och ledsen om jag inte varit lika aktiv tillbaka. Men nu vet du att jag uppskattar dem :)

Kram Josefin