tisdag 8 december 2009

"Bättre rik och vacker än fattig och ful!"


Klyftan ökar mellan rika och fattiga läser jag idag i Svenska Dagbladets Nätupplaga ! Tror inte det är någon nyhet direkt för dem som har "ögon att se med" och verkligen inte för mig personligen som både varit långtidssjuk och pga detta sedan blivit arbetslös, att sedan ha tre barn på det och där dessutom den andra föräldern är sjukpensionär då tillhör man knappast den gruppen som utökat sin förmögenhet de sista året! Snyft historia? Inte alls, bara ett "iskallt" konstaterande, känns bara löjligt att läsa sådana här rapporter, var finns medmänniskorna som vill avstå lite av sin egen "bekvämlighet" för att hjälpa andra? Nu pratar vi inte några hundringar till hemlösa till jul, utan var finns de som verkligen bryr sig? Uppriktigt sagt, jag vet inte ens om de finns! Att rapporten kommer ifrån LO borgen är ändå mer "skrattretande", tänker inte gå in på "fackpamparnas" arvoden!
Som sagt "skenheliga människor och för små nubbe glas, det är nog fan det värsta jag vet!"
Vid datorn som vanligt i nådens år 2009 Peter Olofsson!
PS: Nedan del av artikel:
"Mellan 1991 och 2007 har de rikaste tio procenten i landet ökat sina disponibla inkomster med 88 procent. För de fattigaste tio procenten var ökningen 15 procent. Och arbetslösa och sjuka halkar efter dramatiskt."

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Läste att det berodde både på S-regeringen och nuvarande allians-regeringen. Men man måste ju ändå fråga sig. Vem av dem har "orsakat" glappet MEST?? :-P

UllaJohanna sa...

Är ful och fattig MEN glad :-)!
Och det funkar rätt bra det också...
(Även om jag medger att det tär en aning på humöret ibland att behöva "tigga" till maten)

MJ sa...

Vacker och fattig...det funkar tror jag...hehehe!

Jag tycker om att läsa dina inlägg lätt att förstår.....

ha det bra!