fredag 7 maj 2010

"Peter, allvarligt talat........!"







Nu blir det långt och jobbigt igen! Ja, ni vet ett sådant där mastodontinlägg som man knappt orkar igenom. Fast trots det så skriver jag det, jag har ju en liten skara som brukar kämpa sig igenom mina kanske ibland alltför långa inlägg, till min stora glädje måste jag tillägga!
För visst, som många skriver, så skriver man till stor del för sin egen del, men om ingen någonsin läste det man skrev då blev nog man inte kvar i bloggvärlden så länge!

Jag vet inte riktigt vad det är, men jag har förstått att många tycker det är svårt att kommentera det jag skriver/visar, men det resulterar igengäld i att jag får ett tiotal mail per vecka!
Fick ett precis alldeles nyss, efter det att jag visat på "Dock Ön" nedan!
Personen skrev sammanfattningsvis:

"Hej Peter! Måste du hela tiden vara en sådan "effektsökare" i ditt bildval, kan du inte visa verkligheten som den är som du många gånger gör på din andra blogg?"

Vad svarar man på sådant då? Oumberliga Bloggen är en "effektsökeriblogg" tror inte jag lurar någon annan att tro något annat! Fast i ärlighetens namn så gör jag mina försök till att verka "normal", som i helgen då jag tog en längre promenad. Solen sken och det var en sådan där härlig vårdag som det någonsin kan bli. Fast uppriktig, hur kul blev det på bild! (ler)
Sedan kommer det här med "verkligheten" på en, jag föredrar nog, gränslandet mellan fantasi och verklighet! Jag är ju inte Vikingahövding för inte!

Fast i ärlighetens namn så blev det nog lite "effektsökeri" under denna vårpromenad också!
Jag tar alltid "Ryssrundan" som den kallas här på Södertörn, det är en liten avstickare mot Dalarö med småvägar som folk kör in på och dumpar än det ena än det andra!
Senaste åren har man hittat en hel del ryssar/polacker/estländare mördade i skogsgläntorna här, så man vet aldrig om det sticker ut en fot genom plassäckarna!

Jag är ju "vän av ordning" (Jobbig, gnällig gubbdjävel alltså) så jag brukar fotodokumentera vad som händer här, ringa polis, miljömyndigheter osv, fast med mycket klent resultat vill jag säga!
De flesta myndigheter skyller på resursbrist, tror jag inte ett skit på, porrsurfare hela bunten! (ler) Fast vem vill köpa den sanningen?

Ja, jag tar den här rundan i eget intresse också, hittar en hel del stulna bilar som det blir hittelön för! Stockholms biltjuvar har gjort mig rik, trot eller ej!
Fast nu skiter vi i läckande skogsmaskiner som Haninge Kommun inte tagit rätt på under 10 år, olagligt dumpade grovsopor, bilbatterier, stöldgods och asbets!
Det finns det som är vackert också, som ett handikappanpassat fågelutkikstorn i ett våtmarksområde! Hmm.....plastfåtölje na var kanske ingen skönhetsupplevelse men de blev en fin kontrast och den fula hästen gör heller ingen glad!
Dikesmuren däremot väckte min nyfikenhet, efter lite efterforskning visade att här gick det en gammal väg för över 100 år sedan, sådant gör mig glad!
Pick Upen var nystulen och inbringade 500:- spänn ifrån Länsförsäkringar!
Ja, det här blev väl ett ganska "vanligt inlägg" för att vara ifrån mig, tycker jag?
Vid datorn Ulv Röde Din Illegla Soptipp i Cyberrymden!

1 kommentar:

Baronessan sa...

Kommer osökt att tänka på Kalle och Musse som kampar på City Dump.
Jag är ju en sån där svampplockare. Man kanske ska utöka det till att bli bilhittare också. Fast aldrig har då jag hittat någon bil när jag travat omkring. Jag är nog på fel ställe. Eller så är jag kanske på rätt ställe, för sådär mycket sopor träffar jag sällan på om jag inte åker till soptippen. :)